Pokerspiller legger kortene på bordet: Risikerer 22 års fengsel

Av | 30. november, 2019| Nyheter

Dennies Blieden ble først truet med en mulig fengselsstraff på 200 år.

Den 30 år gamle amerikaneren erklærte seg selv skyldig da en svært alvorlig siktelse ble forkynt denne uka. Han innrømmet å ha underslått 22 millioner dollar fra sin arbeidsgiver StyleHaul. Beløpet tilsvarer over 200 millioner kroner og ble brukt blant annet til tunge investeringer i kryptovaluta. Han skal i tillegg ha skrevet ut sjekker for et millionbeløp til andre pokerspillere og betalt kredittkortgjeld for en tilsvarende sum.

Vant World Poker Tour-tittel

Blieden nådde en karrieretopp innen poker da han vant WPT LA Poker Classic på senvinteren 2018. Han vant nøyaktig én million dollar for den ettertraktede tittelen i World Poker Tour. Bare vel et år senere ble han innhentet av lovens lange arm etter det omfattende bedrageriet som etter tiltalen har pågått siden 2015. Han har spilt poker helt til det siste i sitt liv i frihet, og cashet blant annet i sommerens World Series of Poker i Las Vegas.

Blieden hadde tilgang til store pengestrømmer som Vice President of Account and Finance i StyleHaul. Selskapet er kjent som en internasjonal størrelse innen innholdsmarkedsføring og digital annonsering. De hadde tidligere tilhold i USA, men flyttet i år sitt hovedkontor til London. Pengene som ble underslått stammer ifølge flere internasjonale pokermedier fra inntektsstrømmer fra influencere på Instagram og Youtube, blant annet.

Tilsto

WPT-vinneren sto i utgangspunktet overfor en mulig fengselsstraff på 200 år om han skulle bli funnet skyldig i alle anklager. Etter at han har lagt kortene på bordet og erkjent svindelen, er maksimumsstraffen etter anklagene 22 år. Saken kommer opp 20. mars neste år.

Bilde fra Creative Commons/Flickr

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund