fbpx
Hjem / Nyheter / Doyle Brunson takket nei til milliardbeløp rett før Black Friday
Doyle Brunson, slik vi var vant med å se ham på TV i mange år før Black Friday: Med reklame for "Doyle´s Room" på sin bredbremmede og karakteristiske cowboyhatt.

Doyle Brunson takket nei til milliardbeløp rett før Black Friday

Hvor mye penger skal en person tjene eller ha i formue for å karakteriseres som rik?

Det var utgangspunktet for en avsløring Doyle Brunson kom med på Twitter forleden, om det som kunne vært hans livs feteste lønningsdag om han hadde prioritert litt annerledes.

Historien begynner med at Brian Koppleman – en av hjernene bak HBO-suksessen «Billions» – ba Twitter om svar på spørsmålet du ser øverst i denne saken (hvor mye skal til for at du vil kalle en person rik). Han ville ha det til diskusjon med sine Billions-kolleger, og så fikk han svar fra en som gikk glipp av nettopp billions (milliarder) for nesten ti år siden: Selveste Doyle Brunson.

Svært dårlig timing

Like før Black Friday i 2011 ble Doyle Brunson tilbud 235 millioner dollar – rundt 2,5 milliarder norske kroner – for sine aksjer i pokersiten Doyle´s Room. Nettpoker var da fremdeles en blomstrende industri og Brunson trodde aksjene hans skulle bli verdt mye mer. Det dobbelte, faktisk. Dermed takket han nei til den gigantiske summen fra beilerne i Paradise Poker, som ville betale med kontanter og aksjer i eget selskap.

Pokerens Black Friday

Kort tid etter avslaget inntraff det som av mange anses som det mørkeste kapittelet i historien om poker, Black Friday. Amerikanske myndigheter tok 15. april 2011 ut tiltale mot Absolute Poker, PokerStars og Fullt Tilt Poker, de tre i særklasse ledende pokersitene på det amerikanske markedet. Alle tre svarte med umiddelbart stenge sin virksomhet i USA og nekte det betydelige antallet amerikanske spillere tilgang til deres siter.

Resultatet var at markedet for online poker kollapset, ettersom brorparten av spillerne ble borte. Doyle´s Room kom også i trøbbel og skilte lag med mannen som hadde gitt dem deres navn, Doyle Brunson.

Svar på spørsmålet

Etter å ha røpet historien, svarer så «Texas Dolly» på spørsmålet som innledet det hele:

Hvor mye penger skal en person tjene eller ha i formue for å karakteriseres som rik?

Brunsons svar: 500 000 dollar i inntekt eller 20 millioner dollar i formue.

Hva mener du? Ta gjerne diskusjonen på vår Facebook-side.

Om Poker NM

x

Sjekk også

Bergenser vant tittel i poker-VM – Ronny er Norges «ukjente» WCOOP-vinner

Her er han! Spekulasjonene har rast etter at en anonym nordmann vant en øvelse i VM i nettpoker. Nordmannen vant 43-M: $55 NLHE/PLO 6-Max og 12 064 dollar i det ...

Privacy Policy