Norske Benjamin har stor chiplead i WPT – fem igjen på finalebordet

Av | 24. mai, 2020| Nyheter

Benjamin Voreland har skutt ut den ene motstanderen etter den andre og har allerede tjent 14 000 dollar i en PLO Knockout-turnering i World Poker Tour (WPT).

Sørlendingen har heist det norske flagget helt til topps på chipcounten før fem spillere gjør opp om tittelen og pengene fra klokken 20 søndag kveld. World Poker Tour måtte avlyse alle årets live pokerturneringen da koronapandemien rammet, og har satt opp en rekke turneringsserier online som erstatning. Frem til 30. mai spilles WPT Online Series på Partypoker, og det er i denne Benjamin Voreland nå er i pole position til å sikre en ettertraktet PLO-tittel.

– Jeg har langt i fra vunnet ennå, men går absolutt for seier nå. Forskjellen på første- og andreplass blir fort på 25-35 tusen dollar, så alt annet enn seier er skuffende, sier Voreland når Poker.no er i kontakt ved lunsjtider søndag.

Jakter knockouts fra start

I et knockout-format som dette – hvor man får pengepremie for hver spiller man slår ut – er nordmannen aggressivt på jakt etter nettopp knockouts allerede fra start.

– Jeg har stort sett vær all in hele dagen. Bountyene er halve spillet, så det jaktes fra start. De er spesielt viktige nå som bountyene er så store, så jeg må prøve å slå ut alle på finalebordet, forteller han.

Jakten har gitt 14 utslagnigner og 14 000 dollar – 140 000 norske kroner – inn på nordmannens spillekonto. Og det er altså før pengepremiene for turneringsresultatet regnes inn.

World Poker Tour (WPT) har i flere år vært regnet som en av de tre store turneringsseirene i internasjonal poker, ved siden av World Series of Poker (WSOP) og European Poker Tour (EPT). Turneringen Norge nå ligger svært godt an i, er et sideevent med 2100 dollar i innkjøp der alle spillere har 1000 dollar i bounty. 104 spillere var med i turneringen. Et internasjonalt topp-navn som Jason Mercier ble slått ut på sjetteplass på finalebordet, og hans deltakelse sier noe om kvaliteten på spillerne som kjemper om tittelen i denne turneringen.

Connor Drinan (treer på chipcounten) er stadig med og blir en farlig motstander for Norge søndag kveld norsk tid. Det er den samme spilleren som denne våren har vunnet FEM titler i SCOOP, som er ny rekord i ett og samme mesterskap.

Vant Sunday Million

Store turneringsgevinster online er ikke noe nytt fra Benjamin Voreland. I november i fjor ble han pokermillionær da han vant Sunday Million på Pokerstars, den kanskje aller gjeveste turneringen å vinne for mange i nettpoker-verdenen. Premiesummen da var på 120 000 dollar.

Pokerspillere har svært travle dager på kontoret i disse dager, med store turneringsserier på en rekke klienter gjennom sommeren. Hos Pokerstars spilles Spring Championship of Online Poker (SCOOP) med en rekke, store norske resultater så langt. Niclas Hansen hadde en sterkt dag lørdag da han avanserte til dag to i hele tre turneringer, så her kreves det konsentrasjon søndag kveld. Vi ønsker Niclas og Benjamin lykke til i jakten på titler hjem til Norge.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund