Norsk spiller spant én dollar opp til 16k dollar – og Norge knuste Sverige

Av | 11. juni, 2020| Nyheter

Norske pokerspillere gjør seg bemerket i analysen arrangøren har gjort av Spring Championship of Online Poker (SCOOP) denne våren.

Tidligere har vi fortalt om Preben Stokkan som håvet inn mest av alle i såkalte bountyer da han vant sin tittel i årets SCOOP. Men det finnes proffe spillere også på langt lavere innkjøpsnivåer. Pokerstars har presentert tallmaterialet fra årets turneringsserie der alt fra deltakerantall, penger i sving og kampen mellom ulike land er analysert. For å nevne noe.

En av dem som fremheves er en norsk spiller med nicket «oppvask», som sto for litt av en prestasjon i årets SCOOP. Vedkommende topper listen av de som fikk best return of investment (ROI) i en enkelt turnering. En ticket til event 36-L verdt 11 dollar ble vunnet via en satellitt med en dollar og ti cent i innkjøp. Så gikk nordmannen bort og ble nummer tre totalt i turneringen. Når du så får vite at det var 22 699 innkjøp totalt i turneringen, så skjønner du det ble dannet litt av en pricepool. 16 626 dollar – rundt 160 000 norske kroner – av disse ble sendt til Norge. Det gir en ROI på 15 115 for «oppvask», best av alle i alle turneringer i dette årets SCOOP.

Vi har kikket «oppvask» litt i kortene og funnet at spilleren har spilt poker før, for å si det sånn. Det ble en 180. plass i medium-utgaven av main event i årets SCOOP (1050 dollar i innkjøp, 4380 i gevinst) og for under to år siden oppnådde «oppvask» et finalebord i Sunday Million.

Norge slo Sverige i SCOOP

I dette tallmateriale finner vi også en god trøst for oss nordmenn etter at Sverige slo oss på oppløpssiden i kampen om å bli beste nordiske nasjon. Her hadde Norge lenge et solid overtak, men et rush av svenske titler den siste uka gjorde at de endte med 14 totalt, mot våre 13.

Nå har imidlertid arrangøren gjort en rangering av antall titler etter hvor mange innbyggere landene har. Og da blir bildet et litt annet.

La oss først se på listen over de fem landene med flest SCOOP-titler i år:

  1. Storbritannia 46
  2. Brasil 45
  3. Russland 37
  4. Tyskland 35
  5. Nederland 22

Så ser vi på antall titler fordel på innbyggertall – og nå er plutselig Norge på listen over de fem landene med flest SCOOP-titler:

  1. Malta 4 titler (1 per 123 390 innbyggere)
  2. Barbados 1 tittel (1 per 287 025 innbyggere)
  3. Luxembourg 2 titler (1 per 313 054 innbyggere)
  4. Norge 13 titler (1 per 413 258 innbyggere)
  5. Irland 9 titler (1 per 546 833 innbyggere)

Innbyggertallene er basert på opplysninger hos Wikipedia, som opererer med 5,3 millioner nordmenn. De opererer med 10,3 millioner svensker, og med 14 titler ville de havnet langt nede i denne nasjonskampen. De har 1 tittel per 735 714 innbyggere, cirka.

 

Fakta om Scoop 2020

Antall dager med spill 33
Antall turneringer 371
Antall dollar i premier 185 112 333
Antall innkjøp (inkl. reentries) 2 787 301
Antall norske titler 13

Her ser du en oversikt over alle norske triumfer i SCOOP 2020

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund