Espen Uhlen Jørstad sikret Norge stor tittel i World Poker Tour

Av | 10. august, 2020| Nyheter

Ole Gunnar Solskjær og Ståle Solbakken var ikke de eneste nordmennene som hadde en stor mandag kveld på den internasjonale scenen.

Fra sin base i London sikret nemlig Espen Uhlen Jørstad Norge en pokertittel i det pågående WPT World Online Championships da han vant WPT Big Game med 5200 dollar i innkjøp. Triumfen var i boks omtrent samtidig med at Manchester United tok seg forbi FC København i Europa League.

195 spillere stilte til start søndag kveld (i pokerturneringen, ikke Europa League) og bare syv av dem tok seg videre til spilledag nummer to mandag.

Tok initiativet

Inn på avslutningsdagen kom trønderen med nest flest chips av alle. Det tok imidlertid ikke lang tid før han hadde den største bunken med sjetonger, før han gikk på noen smeller med fire spillere igjen. Han falt tilbake i feltet og var på et tidspunkt nummer fire av fire med bare 17 BB, før lykken igjen snudde.

Han kom seg heads up mot portugiseren Joao Vieira som underdog med omtrent en tredjedel av chipsene i spill. Så utliknet han i denne potten med hullkortene 34o:

Her slår Espen Uhlen Jørstad tilbake etter at Joao Vieira har begynt HU-spillet med en klar chipledelse. I denne hånden kontrer Espen Uhlen all in med 34 som hullkort og får syn av Vieiras AK. Dermed var de to omtrent likt.

Klart for fest

Nå var de to omtrent like store  før nordmannen nedkjempet sin mostander rundt en halvtime senere.

– Nå blir det fest, lovet Jørstads romkamerat Benjamin Voreland. De er en del av et norsk pokerkollektiv i den britiske hovedstaden der alle har prestert i både nasjonale og internasjonale pokersammenhenger.

World Poker Tour (WPT)

World Poker Tour (WPT) er ved siden av World Series of Poker (WSOP) og European Poker Tour (EPT) ansett som den viktigste turneringsserien internasjonalt. Espen Uhlen Jørstads triumf vekker i så måte gjenklang over hele pokerverdenen mandag kveld. Han får i overkant av 200 000 dollar i premie, rundt 1,8 millioner norske kroner.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund