Trygve Leite dro rett på jobb i main event etter seier i WSOP

Av | 31. august, 2020| Nyheter

Hvis du tror Trygve Leite åpnet champagneflasker etter å ha vunnet bracelet i WSOP, må du tro om igjen.

Det var nemlig ingen tid til å feire for 41-åringen fra Kvinnherad. Parallelt med at han beseiret den nest siste spilleren i turneringen og ble den femte nordmann til å vinne en turnering i WSOP, var han nemlig dypt involvert i Main Event dag 1.

– Etter jeg hadde vunnet var jeg semidypt både i WSOP main event og en WPT-turnering. Jeg spilte i to timer etter jeg vant og det var utfordrende, forteller Trygve Leite, et døgns tid inn sin nye tilværelse som regjerende mester i World Series of Poker (WSOP).

Norsk status i WSOP main event

Han kom seg videre til dag to i main event søndag kveld, hvor han ble slått ut på 849. plass, rett utenfor pengene. Natt til mandag ble det spilt ned til 38 gjenstående spillere, og vi har helt uoffisielt mistet alle de norske. «Uoffisielt» fordi noen bare står oppført med nick og det ofte angis feil nasjonalitet på spillerne. Du kan se fullstendig chipcount for de gjenværende spillerne her

Leite kom seg i seng som WSOP-vinner og videre til dag 2 i main event, og forteller at det var noe surrealistisk å vinne som nybakt mester i WSOP. Telefonen sto knapt stille etter triumfen.

– Kan du fortelle litt om hvordan turneringen forløp for deg?
– Jeg tror jeg var chippie for første gang når vi var circa 300 spillere igjen. Frem til finalebordet så var jeg inne blant topp 20 i chips hele veien. Jeg kom inn på finalebordet som nummer 2 i chips og tenkte at her må jeg bare legge press fra start. Det funket etter planen og heldigvis fikk jeg slått slått ut Connor Drinan som var den tøffeste motstanderen forholdsvis kjapt. Etter dette tror jeg at jeg hadde chiplead gjennom hele finalebordet. Heads up hadde jeg tre ganger så mye chips som motstanderen og følte jeg hadde overtaket hele tiden, for å være ærlig. Han virket litt passiv og var nok ikke så glad i en «aggressive idiot from Northern Europe».

Motstander heads up var italienske Emanuele Monari, som fikk rett over 101 000 dollar. Trygve Leite fikk over 140 000 dollar, inkludert en pakke til WSOP Europe.

Nettpoker er nytt

Trygve Leite har først og fremst erfaring fra livepoker og jobbet iherdig med onlineferdighetene først etter at koronaepidemien stengte verden.

– Jeg kom til Oslo etter tre måneder i Las Vegas rett før jul. Så var planen å ha to måneder med livespilling i Asia fra 1. februar. Men det ble jo full stopp som vi alle vet. Etter lockdown så har jeg stort sett spilt online hver dag. Siden jeg faktisk mer eller mindre aldri har spilt online før så har det tatt en god stund å omstille seg. Selv om det hele tiden har gått rett vei så er nok live-spilling greia for meg. Uansett er jeg veldig glad for at jeg har fått masse volum og fått litt innblikk i egne statistikker og så videre. Det kunne jeg nok med stor fordel gjort litt tidligere i karrieren.

– Du fikk ikke feiret den natta du vant, men det tar du kanskje igjen senere?
– Jeg må nok prøve å utnytte den gode flyten jeg er i med mer spilling. Jeg har vært fryktelig nære to andre finalebord under WSOP, så selvtilliten er i alle fall på plass. Men håper snart jeg kan reise tilbake til Vegas snart der jeg begynner å føle meg ganske hjemme.
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund