Bergenser vant gull og tre millioner i poker-VM – timer etter Preben Stokkans triumf

Av | 7. september, 2020| Nyheter

Alexander Kobbeltvedt utklasset 34 786 andre pokerspillere og fikk et gullarmbånd fra World Series of Poker (WSOP) og nær tre millioner kroner i premie.

Bergenseren er den andre nordmannen i sommer og bare den sjette i norgeshistorien som klarer å vinne en øvelse i WSOP, som anses som VM i poker. Mandag morgen var han eneste spiller igjen i $100 WSOP Millions og får gullarmbåndet «alle» pokerspillere drømmer om, det som alle vinnere av WSOP-turneringer får.

Norsk dobbel

Det skjedde bare noen få timer etter at Preben Stokkan hadde vunnet en øvelse i World Championship of Online Poker (WCOOP), den årlige turneringsserien som anses som VM i nettpoker. WSOP, som Alexander vant en øvelse i, spilles normalt live i Las Vegas. I år er det en heldigital affære på grunn av koronaepidemien.

Turneringen hadde en rekke startdager. Nesten 35 000 entries var med fra start og av disse kom 4303 seg til dag to, som startet søndag 5. september. Gjennom dagen og natta forsvant den ene etter den andre til vi satt igjen med en nordmann som vinner. Allerede mandag kveld skal VM-seieren markeres med venner og pokerkolleger i Bergen sentrum, forteller Kobbeltvedt til poker.no mandag formiddag.

Karrierens største gevinst

Bergenseren er ikke ukjent med solide pengepremier, men 296 403 dollar  er hans klart største enkeltstående pokergevinst i karrieren. I 2019 vant han Fanatasy Manager-spillet i konkurranse med 500 andre under poker-NM og med det innkjøpet til Main Event i NM i 2020 – som ble avlyst på grunn av koronaepidemien. Han var ikke selv til stede i Dublin da han vant, og hadde vunnet innkjøp i alle turneringene (til en verdi av 4000 euro) om han hadde vært der og ikke hjemme i Bergen.

Norske vinnere i WSOP

Thor Hansen ($5k Seven Card Stud i 1988, $1500 Ace to five lowball i 2002)
Annette Obrestad (£10k NLHE main event i WSOP Europe i 2007)
Sigurd Eskeland ($2500 8-Game i 2010)
Espen Sandvik ( $2500 8-Game i WSOP Europe i 2019)
Trygve Leite ($300 Double Stack NLHE i 2020)
Alexander Kobbeltvedt ($100 WSOP Millions i 2020)
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund