fbpx
Hjem / Nyheter / Smile – nå er filmen om Thor Hansen her
- Det var utrolig rørende å være vitne til hvordan Marcella elsket og tok vare på Thor i både gode og svært krevende dager, sier filmskaperne om sitt verk om gudfaren i det norske pokermiljøet. Han døde i desember 2018.

Smile – nå er filmen om Thor Hansen her

Søndag er filmdag og nå kan du se filmen om Thor Hansen.

Det er straks to år siden hele Poker-Norges gudfar Thor Hansen gikk bort. Det velrenommerte filmproduksjonsselskapet Zacapa Film fulgte Thor de siste årene i kampen mot kreften og kampen mot andre pokerspillere ved filten i Dublin. Resultatet er filmen Smile, som du kan kjøpe eller leie for 75 eller 150 kroner her.

– Vi er utrolig glade for å endelig kunne presentere filmen om Thor til alle som ikke har sett den enda. Et publikum på ca 120 personer så den under førpremieren vi hadde i Dublin i 2019, men med Thors enorme venne- og bekjentskapskrets, så håper vi filmen kan glede mange flere – også utenfor pokermiljøet, forteller Linn Therese Amundsen og Kari Wåle i Zacapa Film.

Linn Therese Amundsen (t.v.) og Kari Wåle fikk et nært forhold til Thor Hansen i arbeidet med filmen. De to står også bak store TV-suksesser som Tangerudbakken og Team Ingebrigtsen.

TV-kanaler foldet

De har nå valgt Vimeo som plattform for å vise og distribuere filmen.

– Etter førpremieren i Dublin i 2019 forsøkte vi å få til et salg til en av de norsk TV-kanalene. De fleste kanalene var interessert i filmen, men tilbudet og premissene de la for å vise den var ikke forenlig med det vi ønsket. Så derfor var neste skritt å prøve og få til en verdenspremiere på en filmfestival. Etter at covid-situasjonen inntraff har heller ikke dette vært mulig for oss å få til. Derfor har vi nå endelig gjort filmen om Thor Hansen tilgjengelig som VOD – Video on demand, på Vimeo, og håper at det er mange både i og utenfor pokermiljøet som ønsker å se den.

En norsk stjerne

Filmen Smile har mange tematikker: Poker, gambling, kreft, vennskap, men kanskje mest fremtredende gjennom det hele er kjærligheten mellom Thor og kona Marcella.

Det var utrolig rørende å være vitne til hvordan Marcella elsket og tok vare på Thor i både gode og svært krevende dager, forteller filmskaperne.

Thor Hansen var den første nordmannen til å få et anerkjent pokernavn internasjonalt og har blant annet vunnet øvelser i poker-VM to ganger. Bare fem andre nordmenn har klart det, og de har alle vunnet én gang hver.

Han utvandret til Las Vegas og California i USA før århundreskiftet og livnærte seg som profesjonell gambler. Kortspill ga ham millioninntekter, mens andre gamblingaktiviteter gjorde at han aldri ble en holden mann. Det har han selv fortalt i utallige intervjuer.

Hansen returnerte til hjemlandet da han ble kreftsyk i 2012 og levde sine siste år i fødebyen Oslo med sin kone Marcela.

Om Poker No

x

Sjekk også

Kort om kort – Nyhet på poker.no

Doug Polk opp $268K mot Negreanu etter tusen hender

Doug Polk vs Daniel Negreanu er pokerens svar på to tungvektere i en boksering, og tirsdag morgen er de første tre rundene (1006 hender) av deres HU-duell ferdigspilt. Samlet har ...

Privacy Policy