Smile – nå er filmen om Thor Hansen her

Av | 22. november, 2020| Nyheter

Søndag er filmdag og nå kan du se filmen om Thor Hansen.

Det er straks to år siden hele Poker-Norges gudfar Thor Hansen gikk bort. Det velrenommerte filmproduksjonsselskapet Zacapa Film fulgte Thor de siste årene i kampen mot kreften og kampen mot andre pokerspillere ved filten i Dublin. Resultatet er filmen Smile, som du kan kjøpe eller leie for 75 eller 150 kroner her.

– Vi er utrolig glade for å endelig kunne presentere filmen om Thor til alle som ikke har sett den enda. Et publikum på ca 120 personer så den under førpremieren vi hadde i Dublin i 2019, men med Thors enorme venne- og bekjentskapskrets, så håper vi filmen kan glede mange flere – også utenfor pokermiljøet, forteller Linn Therese Amundsen og Kari Wåle i Zacapa Film.

Linn Therese Amundsen (t.v.) og Kari Wåle fikk et nært forhold til Thor Hansen i arbeidet med filmen. De to står også bak store TV-suksesser som Tangerudbakken og Team Ingebrigtsen.

TV-kanaler foldet

De har nå valgt Vimeo som plattform for å vise og distribuere filmen.

– Etter førpremieren i Dublin i 2019 forsøkte vi å få til et salg til en av de norsk TV-kanalene. De fleste kanalene var interessert i filmen, men tilbudet og premissene de la for å vise den var ikke forenlig med det vi ønsket. Så derfor var neste skritt å prøve og få til en verdenspremiere på en filmfestival. Etter at covid-situasjonen inntraff har heller ikke dette vært mulig for oss å få til. Derfor har vi nå endelig gjort filmen om Thor Hansen tilgjengelig som VOD – Video on demand, på Vimeo, og håper at det er mange både i og utenfor pokermiljøet som ønsker å se den.

En norsk stjerne

Filmen Smile har mange tematikker: Poker, gambling, kreft, vennskap, men kanskje mest fremtredende gjennom det hele er kjærligheten mellom Thor og kona Marcella.

Det var utrolig rørende å være vitne til hvordan Marcella elsket og tok vare på Thor i både gode og svært krevende dager, forteller filmskaperne.

Thor Hansen var den første nordmannen til å få et anerkjent pokernavn internasjonalt og har blant annet vunnet øvelser i poker-VM to ganger. Bare fem andre nordmenn har klart det, og de har alle vunnet én gang hver.

Han utvandret til Las Vegas og California i USA før århundreskiftet og livnærte seg som profesjonell gambler. Kortspill ga ham millioninntekter, mens andre gamblingaktiviteter gjorde at han aldri ble en holden mann. Det har han selv fortalt i utallige intervjuer.

Hansen returnerte til hjemlandet da han ble kreftsyk i 2012 og levde sine siste år i fødebyen Oslo med sin kone Marcela.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund