8 Gode råd for å ta deg til finalebordet i 8-Game

Av | 29. januar, 2021| Nyheter

Et av årets store pokerhøydepunkter nærmer seg med stormskritt, nemlig online NM i 8-game! Mixedgames-interessen i landet er høyere enn noensinne og stadig nye spillere viser sitt talent. Om du spiller for første gang i år, eller har spilt mange ganger før så vil jeg dele mine 8 beste råd for å lykkes i 8-game. Les den gjerne og øv deg i turneringene i Homegamen allerede i dag, eller bruk den som en liten jukselapp på søndag, så kanskje vi sees på finalebordet litt utpå søndagsnatten!

1 – Aggressivitet – Uavhengig av hvilken pokervariant du liker så vil et kjennetegn på toppspillerne være deres agressivitet. Det er viktig å ikke forveksle aggressivitet med hodeløs gambling, det betyr rett og slett bare at du skal sette press ved bud og høyninger i større grad enn ved å checke eller syne. Spesielt i limitspillene er oppsiden ved å raise stor, i motsetning til i nlh og plo er det ikke slik at et reraise fra motspiller vil tvinge deg av hånda. I Limit Holdem vil du prise ut blindene ved å legge inn et 3b og i stud kan du sørge for en konkurrent mindre i kampen om de juicy antene i midten. En feil jeg ser mange spillere gjør er at de bruker aggresjon alt for åpenbart – de høyner de beste hendene, syner de middels gode og kaster de dårlige hendene. Jo tidligere i hånden jo viktigere er det å spille mindre åpenbart, så mitt tips er som regel å høyne både de gode og middels gode som du velger å spille.

2 – Forstå relativ håndstyrke – Spesielt i studspillene er forståelsen av relativ håndstyrke uvurderlig. Stadig vekk ser jeg mindre erfarne spillere se seg blind på egen hånd uten å se hva motspilleren kan ha. Tro det eller ei, men av og til er knekt lav bedre enn 6 lav i razz! Et begrep som brukes i stud-spill er “boardlock”, som tilsvarer det vi kaller nuts i holdem, altså at du har en bedre hånd en motspiller potensielt kan ha. En god vane er å se på bordet til motspiller og spørre deg “hva er det beste motspiller kan ha?”, og med erfaring vil du også ha en god ide om “hva er det beste motspiller realistisk kan ha?”.

3 – Få value – I mixed games kan du ikke sitte stille og vente på at en fisk skal doble deg når du endelig flopper nuts, du kan jo tross alt ikke by mer enn limiten tilsier. Du er rett og slett nødt til å få det meste ut av hver eneste situasjon for å bygge en stack for finalebordet. Let etter situasjoner hvor du kan finne et valueraise, gå for checkraisen selvom du ikke har nuts, og by selvom motspiller fint kan ha deg slått. Ofte er det slik at hvis du checker vil motspiller by hendene som er bedre enn din og checke de som er dårligere uansett! Spesielt på river/7th street vil du se at all slags svake hender vil syne ditt tynne valuebet, siden de ikke vil gi slipp på den store potten i tilfelle du skulle ha en bløff. Og hadde de floppet toppar hadde de kanskje raiset deg for lenge siden uansett?

4 – Tørre å kaste – Det jeg tror jeg tjener mer penger på enn noen andre i mixedgames-verden er å tørre å kaste. Noen motspillere bløffer langt fra ofte nok til at du skal putte inn det ekstra budet bare for å se hva de har på river. Med det sagt skjer de viktigste kastene tidlig i hånda, hvor man ofte ender opp med å spare seg for potensielt flere bets man ville betalt videre. Når en ganske passiv spiller høyner deg med sitt ess i stud og du har høynet opp med QT-K er det definitivt lov å kaste, for det første har du bare 25% vinnersjanse mot par i ess her, og selv om du får en tilsynelatende veldig god pris her og nå så må du betale mange flere bets uten at vinnersjansene dine har gått nevneverdig oppover. Lignende eksempler kan lages i flere spill, ikke vær den spilleren som bare lukker øynene og syner fordi prisen er god der og da – vurder tendensene til motspiller, din egen relativ håndstyrke og gi opp når det trengs. Som nevnt tidligere er en svakhet til mange at de høyner kun deres aller beste hender – dette kan du utnytte ved å tørre å kaste.

5 – Ta deg tid – Tempoet i mixed-turneringer er gjerne høyt og avgjørelsen er hver for seg ganske små, men det er lov å puste og tenke en ekstra gang! Misforstå meg rett, gjentatt tanking og treigt spill er det ingen som ønsker, men noen ekstra sekunder kan av og til være utslagsgivende for å ta inn over seg noen av de 7 andre rådene i denne artikkelen! En annen ting dette kan hjelpe deg med er å ikke bli så lett å lese, hvis du hver gang gjør noe kjapt fordi det er åpenbart hva du vil, er det veldig mye å lese ut av de gangene du faktisk trenger å ta deg tid fordi du ikke vet hva du ønsker å gjøre.

6 – Shortstack gamble time – Jeg er klar over at turneringslivet er verdifullt, spesielt like før pengene, eller på et finalebord, men skal du vinne krigen trenger du mye av det viktigste våpenet i poker, nemlig sjetonger! Mang en pokerspiller har latt sjetongene forsvinne uten å virkelig gi seg selv muligheten til et comeback. Jo shortere du er jo viktigere er mitt aller viktigste råd – aggressivitet!. Med lite sjetonger har du ikke lenger mulighet til å kontrollere egen skjebne i så stor grad, grip den ene muligheten du får med begge hendene. Det betyr ikke nødvendigvis at du skal føle deg forpliktet ved første anledning, men det å bruke raiseknappen blir viktigere enn noensinne, få potten heads-up og ikke se deg tilbake når du først skal involvere deg.

7 – Les dem! – Motspillerne dine er ikke noen pokerguder, selv om der er Skommo, Sandvik eller Stokkan du møter, så har de like mange kort og muligheter som deg! Prøv å forstå hva de tenker og hva som gir mening, de er ikke gode fordi de gjør så forbaska mye fancy spill, men fordi de spiller logisk god poker. Når de høyner med 4s-9c-Kd mot deg i stud og du har bordet QJT er det ikke så mange potensielle bløffer de faktisk kan ha, og sannsynligheten er stor for at de bare har truffet kings-up eller kanskje tre niere og vil ha så mye chips fra deg som de kan få tak i! Timingtells som jeg nevnte tidligere er noe du også bør se etter, kanskje er det et timingtell som gjør at du blir norgesmester natt til mandag!

8 – Angrip passivitet – “If they check, you bet” er et gammelt uttrykk blant limitspillere, og det er ikke en dumt råd. De fleste byr sine gode hender, så når de checker er det et klarsignal for oss enten til å forsøke en bløff, eller få verdi ut av hånda vår. Så får vi heller en sjelden gang bli offer for et check-raise, det er ikke verdens undergang! Veldig få av sjetongene du vinner gjennom en turnering har du fått ved å syne ned motspilleren, skal du bli den nye norgesmesteren så sørg for å straffe passive motspillere ved første anledning!

Følger du disse åtte rådene er jeg redd du blir en av mine aller argeste konkurrenter på søndag. Jeg gleder meg uansett til å se deg rundt filten, og håper på ny deltakerrekord for en ting er sikkert. Mixed games er ganske kult.

PS! Gikk du glipp av første del? 8-Game. En introduksjon

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund