Asker-mann hadde TO BB med til dag to – så ble han norgesmester i poker

Av | 9. februar, 2021| Nyheter

Hvis du lurer på om det er noen sannhet i uttrykket «A chip and a chair», kan du bare spørre nybakt norgesmester Cam Oai Quach.

Han vant turboturneringen i online-NM sent mandag kveld, og det etter å ha vært så hengende i tauene som det er mulig å komme, for å låne et uttrykk fra boksesporten.

Asker-mannen kom seg videre fra dag én søndag med kun TO storeblinder/big blinds i sjetongposen. Han var nummer 200 av de 203 som gikk videre (1507 var med fra start), og så langt bak i køen at han bare hadde ett mål for øyet: Å komme i penga. Lenger var det ikke mulig å drømme med 48 210 sjetonger og 25 000 i storeblind.

Kastet i BB med 12k bak

Han forteller om en enda vanskelig avgjørelse tidlig på mandagen da han satt i storeblind med bare småpenger igjen.

– Med under to BB på starten av dag to var planen helt klart å komme i pengene og at alt etter det var en bonus. Da jeg var BB, var det to som raiset og jeg kastet Qd5d med 12K igjen, sier norgesmesteren til Poker.no når vi er i kontakt dagen etter triumfen.

Derfra og ut begynte det å smake fugl.

– Jeg husker ikke helt når jeg tenkte at jeg kunne komme langt, men jeg doblet to-tre ganger ganske umiddelbart etter jeg var i penga og da lå jeg på rundt snitt stack som ga meg litt pusterom. Det er et par hender jeg husker godt som var avgjørende. Spesielt rett før finalebordet hvor jeg går  all in preflop med AJ off i SB og får call av BB som har litt over 1BB mer. BB hadde AK suit og jeg får straight på river.

– En annen hånd var når det var igjen 17, så caller jeg to all ins før meg og jeg splitter poten med en annen.
Ellers så syns jeg det var bra spill på finalebordet! konkluderer den nye norgesmesteren, som fikk rundt 200 000 kroner for seieren.

Dette er «A chip and a chair»

Uttrykket A chip and a chair spiller på at alt man trenger som utgangspunkt er én sjetong og en stol for å vinne en pokerturnering. Mange har klamret seg til dette uttrykket når de har sett sjetongene forsvinne underveis i pokerturneringer, og noen har erfart sannheten i uttrykket.

Så som Cam Oai Quach nå i turboturneringen i NM. Eller Jack Straus, som opplevde det som ifølge legenden skapte uttrykket.

Slik er det i hvert fall beskrevet i boka All In: The (Almost) Entirely True Story of the World Series of Poker:

Jack Straus spilte main event i WSOP i 1982 da han trodde han hadde sine siste sjetonger i potten – og tapte. Da han skulle reise seg og forlate bordet, oppdaget noen at han hadde glemt en sjetong (500 turneringsdollar) under en serviett. Ettersom han aldri hadde sagt “all in” i potten han tapte, fikk han lov å fortsette. Og så gikk han bort og vant turneringen og ble verdensmester i poker.

Tenk litt på Jack Straus neste gang håpet svinner mens du sitter i en pokerturnering.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund