Pokermiljøet gir 70 000 kroner til kreftsaken   

Av | 12. april, 2021| Nyheter

Overskuddet fra Thor Hansen Memorial i poker-NM gis til et prosjekt for unge kreftsyke. 

Pokermiljøet har god tradisjon for å gi til kreftsaken med samarbeidet det hjemlige poker-NM har med Gynkreftforeningen (hyperlenke). Etter Thor Hansens død i desember 2018, ble Thor Hansens Memorial innstiftet for å hedre den norske pokerlegenden. Overskuddet fra denne gis som en gave til hans enke Marcella og kreftsaken, som Thor var svært opptatt av. Han var selv kreftsyk og var i alle år åpen om sine opp- og nedturer med den.

Spesielt prosjekt i Brystkreftforeningen

Etter Dublin Online Edition, som var den digitale erstatningen for poker-NM i Dublin nå midt i pandemien, gis overskuddet fra turneringen til et prosjekt under Brystkreftforeningen som jobber for unge kvinner, og menn, som er rammet av kreft.

– Prosjektet «Arr» er i regi av «Brystkreftforeningen under 45», en undergruppe av Brystkreftforeningen som fokuserer på oss som er under 45 år. Det å få en kreftdiagnose er skummelt og vondt uansett alder, men samtidig er konsekvensene av å få brystkret annerledes for en 30-åring enn for en 80-åring. Mange unge brystkreftpasienter sliter etter endt behandling, de har fått tøff medfart, både fysisk og mentalt, tidlig i livet. Tanker om fremtiden har blitt snudd på hodet, mange kan ikke få barn, de opplever dødsangst, og mange sliter også med dårlig selvbilde etter å ha måttet fjerne både ett og to bryster. Alt dette er vanskelig å sette seg inn i for pårørende og omverden, og derfor er all informasjon betydningsfull. Det gjør dette prosjektet så viktig for så mange, forteller Kari Wåle.

Hun er en av filmskaperne i Zacapa Film som laget filmen om Thor Hansen, der kampen mot kreften er en svært sentral del. Du kan kjøpe eller leie den for 75 eller 150 kroner her. Kari er selv kreftpasient og har førstehånds kunnskap om temaet som nå får en del av overskuddet fra poker-NM. Nå er hun en av de som jobber med prosjektet «Arr».

– I prosjektet planlegges en bok og en større fotoutstilling der 100 kvinner og én mann viser sine arr etter brystkreftoperasjoner. 100:1 tilsvarer forholdet mellom antall kvinner og menn som rammes av brystkreft. De 101 portrettene ble tatt før pandemien. De er utrolig sterke og sårbare, og nå gjenstår planleggingen av utstilling og bokutgivelse. Et slikt prosjekt finnes ikke i så stor skala på verdensbasis, og vi håper det vil bidra til å av-tabufisere, informere og skape perspektivendring, forteller hun.

Takker samarbeidspartnere

Årets poker-NM ble en udiskutabel suksess målt i antall deltakere fordelt over fire-fem daglige eventer i ti dager. Vi fikk åtte nye norgesmestere i poker i mesterskapet.

– Det har vært veldig gøy å se responsen fra norske spillere og at de har kommet til turneringene i så store antall at det er på høyde med det største som er arrangert i Norge tidligere. Dette inspirerer til å lage et fantastisk mesterskap live i Dublin uka før påske i 2022, sier Frode Fagerli, arrangøren av poker-NM.

– Det har vært en ære å stå for den tekniske gjennomføringen av årets poker-NM på våre plattformer og vi er stolte sponsorer av dette mesterskapet. Vi vil spille på lag med det norske pokermiljøet i mange år fremover og gleder oss til vi endelig kan møtes live i Dublin neste år, heter det i en felles uttalelse fra Coolbet, Betsafe, Unibet og Guts.

– Uten støttespillere som dem kunne aldri NM vært gjennomført, sier Frode Fagerli.

Klikk her for å se filmen om Thor Hansen

Norgesmestere i poker 2021

PLO: Erik Falk Hansen

Turbo: Jon Sataøen

Seniors: Hans Kolbjørnsen

Ladies: Ylva Thorsrud

Fixed: André Bye Berg

8-game: Torje Hellerslia

Heads up: David Vinayagamoorthy

Main event: Ken Robin Hovde

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund