Norgesmester vant gigantturnering i WSOP

Av | 29. mai, 2021| Nyheter

Knappe to måneder etter at han vant heads up-turneringen i poker-NM, sikret David Vinayagamoorthy (22) seg årets andre, store tittel.

For en pangstart Drammens-mannen fikk på nasjonaldagsfeiringen. På morgenkvisten 17. mai satt han igjen som eneste gjenværende spiller i event nummer ti i WSOP Super Circuit Online Series på GGPoker. Han toppet et felt på hele 8404 spillere, som hver hadde betalt hundre dollar for å delta, slik at førstepremien kom opp i gode 84 831 dollar, godt over 700 000 norske kroner.

Vant NM i mars

WSOP Circuit er en turneringsserie som normalt spilles live på ulike steder og datoer i USA, men som under pandemien er blitt heldigital.

David Vinayagamoorthy er regjerende norgesmester i heads up etter at han vant øvelsen i Dublin Online Edition i mars.

– Nå begynner du å få et navn i norsk poker. Hvor langt håper du å drive det?

– Mulig det, men jeg forsøker å la være å identifisere meg og mitt egenverd med navnet og pengene. Hvis jeg gjør det, er jeg redd titlene og pengene vil eie meg, noe som utspiller seg i et slavisk jag på mer. Så jeg håper bare på å finne ut av hva som er essensielt, og som er innenfor min kontroll, ikke mer. Jeg ser likevel på seieren som et nyttig middel og en god bonus, svarer 22-åringen.

– Dessuten har jeg gradvis lært at en livsstil bestående av turneringspoker ikke er ideelt for meg, da jeg foretrekker at innsatsen min skal være mer direkte knyttet mot noe større enn meg selv snarere enn å være et zero-sum game, samt at det ikke forstyrrer døgnrytmen. Da jeg starter på masterstudiet til høsten, vil jeg trappe det ned til en kreativ hobby.

Studerer økonomi

– Hva gjør du med premiepengene?

– Det blir heldigvis mer fritid til gode, og mer tid til å utforske. Det blir nok ingen endringer i kjøpevaner, men vil snarere fortsette å investere gradvis i aksjer og indeksfond månedlig.

Økonomistudenten har ikke vært tett knyttet til det norske pokermiljøet, men har spilt NM siden han ble myndig i 2016. Han sier han setter spesielt stor pris på mesterskapene i Dublin, som er tilbake på programmet uken før påske neste år.

– Hvilke spillere i Norge og utlandet inspirerer deg – om noen?

– Internasjonale spillere som Fedor Holz, Benjamin Rolle, Charlie Carrell inspirerer meg. De er sentrert rundt personlig vekst og harmoni av sjel, sinnet og kropp. Som biprodukt er de ekstra råe på pokerfeltet, og veldig engasjerte for å bruke profitten til å hjelpe mindre heldige. De har vellykket overført ferdighetene fra poker og personlig utvikling til entreprenørskap og veldedighet.

– Har du tips til litt ferske pokerspillere som har ambisjoner om å drive det langt?

– Å heller gi seg selv ros for sine gode trekk/innsats snarere enn gode resultater. Ikke la større gevinster eller titler påvirke motivasjonen etter å kontinuerlig lære, å alltid være student. Å være kritisk med grunntanker om hva som antas å være “riktig” eller “feil”, for det endres stadig. Det er mye informasjon og mange kurs der ute, så det handler om finne det viktigste og starte med basic. Jeg vet ikke hva som er best, men etter basics foretrekker jeg personlig en mer kreativ og tilpassende spillerstil, og heller være ubalansert i min range da man møter på så mange forskjellige spillere og situasjoner. Det er derfor fordelaktig å diskutere hender med andre kreative spillere.
– Å forstå hva en livsstil som pokerspiller innebærer. Å avklare verdier og finne en måte de kan virke i harmoni på. Dette bør personen eksperimentere og reflektere med over tid og svingninger. Til slutt, å avklare og ta vare på standarder, verdier og intensjoner for andre aspekter av livet er veldig viktig, og utfolder seg tilslutt i spillet.

Er nummer fem i main event

Søndag kan Vinayagamoorthy ta nye steg mot enda en internasjonal tittel. Han er videre til dag to i main event i WSOP Super Circuit Online Series. Per fredag kveld er 970 av 7700 startende videre fra dag én, som spilles i flere heat frem til søndag.

Vår man er nummer fem på chipcounten. Søndag spiller man ned til et finalebord som streames i neste uke. 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund