Nordmenn håvet inn på finalebord i WSOP

Av | 22. august, 2021| Nyheter

Jiizes for en lønningsdag!

Benjamin «Jiizes» Voreland og Espen «COVFEFE-19» Uhlen Jørstad vant samlet rundt en kvart million norske kroner i en sideturnering i det pågående World Series of Poker på GGPoker forleden.

De to er samboere i London og kolleger i en felles streamingkanal (den kan du se her) og havnet begge på finalebordet i highroller-turnerinen (NLHE) med 1050 dollar i innkjøp. Voreland satt alene igjen med alle chipsene og slo ut sin samboer og kollega på femteplass. De fikk henholdsvis vel en halv million og vel 160 000 norske kroner i premie.

262 spillere stilte til start i turneringen.

 

Benjamin Voreland fikk med seg 56 362 amerikanske dollar for seieren. Espen Uhlen Jørstad fikk 17 823 dollar.

Pokerkollektiv i London

De to nordmenne bor i et pokerkollektiv i London der også de profilerte spillerne Jonas Gjelstad og Preben Stokkan holder hus.

– Vi streamer bortimot hver dag framover med buyins fra 100-10 000 dollar, så vi synes det var veldig kult at begge to som streamet kom på samme finalebord, forteller Voreland etter seieren.

Det er et hektisk høstprogram om dagen for de med poker som levebrød. WSOP spilles på GGPoker mens også World Championship of Online Poker (WCOOP) nå starter på Pokerstars. Også WPT World Online Championships spilles i august og september på Partypoker.

Der er PLO-spesialisten Ola Amundsgård en av fem spillere igjen i WPT Omaha Championships. Spillet gjenopptas klokken 2105 mandag kveld og svenskene setter sitt klare preg på turneringen. De har velkjente Niklas Åstedt, Bengt Sonnert og Kristoffer Jakobsson med, mens østerrikeren Christoph Erbler er den femte med sjans til å ta tittelen. Amundsgård har tredje mest chips når spillet begynner igjen.

Skjervøy vant igjen

Amundsgård PLO-venn og -kollega Andreas «Skjervøy» Torbergsen har også hatt gode dager på kontoret etter sommerferien. Han vant en sideturnering i WSOP 2. august, og bare få dager før Voreland og Jørstad havnet på samme finalebord, vant han enda en PLO-turnering (WSOP, sideevent) med nesten 16 000 dollar til utbetaling.

Andreas Torbergsen er et av de største, norske pokernavnene internasjonalt. Han har vunnet to sideturneringer i WSOP i august, begge i formatet Pot-Limit Omaha.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund