De vil nekte deg å spille poker – nå kan du si din mening

Av | 19. oktober, 2021| Nyheter

Pokerspillere i hele Norge oppfordres til å benytte sin demokratiske rett nå som det er et forslag om å blokkere nordmenn fra spillsider i utlandet.

Forslaget vil være sterkt inngripende i muligheten for tusenvis av nordmenn til å dyrke sin hobby. Med en DNS-blokkering av utenlandske spillselskaper, vil nordmenn ikke få tilgang til siter som tilbyr poker. Politikerne bak forslaget ønsker å beskytte Norsk Tippings spilltjenester, og de har ikke poker i sitt sortiment.

Pokermiljøet engasjerer seg

Nå er forslaget lagt ut til høring av Kulturdepartementet, og det har fått mange i det norske pokermiljøet til å engasjere seg.

– I forbindelse en høring om at den norske stat skal begrense min mulighet til å utføre min hobby føler jeg behov for å sende inn min mening på dette. Jeg oppfordrer alle som har en mening om dette å sende inn sitt syn, skriver en på Facebook.

Pokerspillere bes om å sende inn sine høringssvar og synspunkter på å nekte dem pokerspill med deltakere fra hele verden.

Og det listes opp argumenter:

– Vi liker å prate om hvor fritt og rettferdig Norge er, og om hvordan vi tar all form for diskriminering på alvor. Vel, jeg føler meg diskriminert i Norge. Min lidenskap og hobby er tankesporten poker. I forrige uke deltok jeg på NM i poker med langt over 2000 forskjellige andre nordmenn på Gardermoen. Alle samfunnslag var representert. Jeg møtte både bussjåfører, sykepleiere, piloter, uføretrygdede, butikkansatte, sportshelter, advokater, eiendomsmeglere, studenter med flere. Alt de hadde til felles var lidenskapen de hadde for sin hobby, poker. Og for en stemning og folkefest det ble. Mange av mine venner og bekjente, som ikke hadde anledning å delta denne gangen, satt klistret til TV-skjermen da TV 2 tilbydde sendinger fra NM i poker i beste sendetid. 5 dager på rad med 10-12 timer hver dag, av min hobby/sport – med masse godt spill, analyser, intervjuer, gjester med mer.​
– Til de som enda er litt gammeldagse og hevder at poker bare er gambling og lykkespill: Hovedøvelsen under NM hadde 1.698 unike deltagere. Da øvelsen var nede til siste bord (siste 9 spillere) så var 2 av dem 3-doble Norgesmestre fra før og en av dem hadde sølv fra sist år NM ble arrangert, før pandemien (også med langt over 1.000 spillere). Er disse 3 Norges tre heldigste enda en gang da? Jeg tror ethvert menneske med respekt for logikk, uavhengig av tidligere holdninger, må erkjenne at det er ulogisk å kalle turneringspoker tilfeldig som ett lykkespill.​

Her kan du sin din mening

Høringsfristen er 2. november og du kan si din mening her. Det er viktig å holde en saklig tone for å bli lyttet til.
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund