Andreas Torbergsen inn i pokerens Hall of Fame

Av | 27. oktober, 2021| Nyheter

Her avslører Andreas «Skjervøy» Torbergsen hvilke av kollegene i Norsk Pokerforbunds Hall of Fame han helst ikke møter heads up i main event i Dublin.

Den høyt respekterte PLO-spesialisten ble gitt en av norsk pokers største utmerkelser under NM på Gardermoen. Der fikk han sitt navn skrevet med gullskrift i norsk pokers historiebøker som nytt medlem i Hall of Fame. Der er det bare 11 andre som har fått plass tidligere.

Du kan lese mer om juryens begrunnelse lenger ned i saken.

– En stor ære

– Hvor stas er dette sammenlignet med å vinne en stor turnering?
– Jeg har egentlig reflektert veldig lite over resultater i poker i ettertid og ser stadig fremover, både når det har gått dårlig eller bra. Jeg prøver nullstille meg hver dag, så det kan ikke sammenlignes. Det er en stor ære og bli innlemmet i den mest eksklusive klubben av norske pokerspillere, inkludert noen av de jeg selv så opp til når jeg var fersk i bransjen.

– Hvilken prestasjon er du mest fornøyd med i pokerkarrieren?
– Å klare å karre meg opp på 500/1000$ bigbet på nett som første nordmann

– Du har holdt internasjonal klasse i snart to tiår. Opplever du som andre at det blir vanskeligere?

– Ja og nei. Pokeren er i rivende utvikling. Jeg liker å tro selv at jeg har klart å revitalisere meg de siste årene og prøver å bevare nysgjerrigheten. Det vanskeligste er å disponere tiden med familieforpliktelser vs personlige ambisjoner.

– Har du et tidsperspektiv på hvor lang karrieren din kommer til å være?
– Så lenge jeg er konkurransedyktig på høyere stakes så er det fortsatt morsomt. Syns det er veldig faglig interesant å se linjevalgene til verdens beste spillere i et så komplisert spill som plo. Men ble usikker på hva som er karriere og hobbyspill. Jeg kommer til å ha poker som hobby resten av livet, men kan ikke utelukke at jeg følger andre interesser i fremtiden.

– Hvilke av de andre medlemmene av Hall of Fame møter du helst ikke heads up i main event i NM i Dublin til våren?
– Johnny Lodden.

Juryens begrunnelse

I tillegg til å være et navn i internasjonal poker som spiller, bemerker Torbergsen seg også som aktiv streamer som en del av «Spillehagen» på Twitch. Der forteller han og flere av Norges største pokernavn andre om hvordan de tenker underveis og hvilke strategier de har.

Dette er blitt særlig vektlagt ved å peke ut Andreas Torbergsen som nytt medlem i Norsk Pokerforbunds Hall of Fame.

  • Tok online-verden med storm da han dominerte de høyeste PLO-kursene over en lengre periode under nicket «Skjervøy».
  • Kåret til Årets onlinespiller både av Nordic Poker Awards og European Poker Awards i 2011 etter han var mestvinnende spiller i Europa det året, kun slått av Dan Cates i verden.
  • Var den første i verden til å oppnå PTRs «Double Top Hat Award» som betyr over én million dollar i gevinster fra to forskjellige sites. Fikk oppmerksomhet internasjonalt etter å ha vunnet over én million dollar på under 24 timer.
  • Er ofte å se på store finalebord online hvor han har hentet flere imponerende resultater de siste par årene. Kanskje særlig i highroller-turneringer under SCOOP og WSOP Online.
  • Andreas har også lagt inn mye innsats på siden av pokerbordet. Han var en av de mest ettertraktede coachene på CardRunners, og var også medlem av både interimsstyret og det første styret til Norsk Pokerforbund.
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund