Doktorgrad gir svar på hvor mange som tror de kan leve av poker

Av | 10. november, 2021| Nyheter

Det er mange slags pokertitler. Niri Talberg har jobbet hardere enn de fleste for å få sine – men han kan nå kalle seg for doktor i poker.

«Pokerpedagogen» er et kallenavn han har fått etter sin høytravende akademiske tilnærming til faget. Han er gjest i Norsk Pokerforbunds «Pokerpodden» denne uken og forteller blant annet om motstanden han møtte da han ønsket å tilnærme seg poker da han skulle ta sin bachelorgrad i pedagogikk.

Temavalget hans ble møtt med en så stor motstand at det tente kampviljen hos Talberg.

– Så det endte opp med både mastergrad og doktorgrad, slår han fast i podkasten.

Hør «Pokerpodden» med Niri Talberg her

I jobben med master og doktorgraden forsket han på «Læringsprosesser mellom utdanning og stigmatisering hos unge pokerspillere». Der intervjuet han en rekke unge mennesker og gjennomførte en stor spørreundersøkelse. Han kom frem til følgende funn:

  • Et flertall av gutter har spilt poker om penger
  • 10 prosent av jenter har spilt poker om penger
  • En av fire pokerspillere tror de kunne levd av å spille poker
  • Pokerspillere har bedre skolekarakterer enn andre

Pokerpedagogens råd: Slik blir du god i poker

I podkasten forteller Talberg at det er vanskelig å få etablerte pokerstjerner til intervjuer i forskningsarbeidet han driver. Men i disse dager har han alliert seg med Philip Newall, forfatter av boka The Intelligent Poker Player (2011) og som selv har spilt på høyt internasjonalt nivå og som nå er postdoktor ved et universitet i Australia. De har et felles prosjekt der de intervjuer spillere på topp, internasjonalt nivå.

Få har studert så mye pokerteori om spillet og alle faktorene rundt det som Niri Talberg. Det blir lite tid til praktisk læring med eget spill, men med såpass stor teoretisk ballast, vil mange ha glede av rådene han gir i podkasten om hvordan man blir en best mulig pokerspiller.

Her kan du følge Pokerpodden på Spotify:

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund