Odd-Einar Svinøy er en lysende satellitt-stjerne

Av | 12. mars, 2022| NM2022, Nyheter

Odd-Einar Svinøy kan mer enn å lage gode pokerpodkaster for Norsk Pokerforbund. I vinter og vår har han vunnet fem seter til NM i Dublin – på ni forsøk. 

Han og makker Sigurd Eskeland hadde den irske satellitt-spesialisten Dara O´Kearney i studio forleden (episoden kan høres lenger ned i saken). Han har et internasjonalt navn for sitt spesiale, og nå kan også nordmannen med autoritet hevde at han er mer kompetent enn de fleste når det kommer til satellitter. Det er altså pokerturneringer hvor premien(e) er tickets til større turneringer med høyere innkjøp.

– Fem seter til NM i Dublin på ni forsøk i satellitter er imponerende! Hva er nøkkelen til suksess?
Så hyggelig! Det har vært en god sesong med satellitter! Jeg tror ikke det er noe stor hemmelighet bak suksessen annet enn at satellitt-turneringer er et helt annet format enn vanlige MTT-turneringer. En av de tingene flere spillere gjør feil i sluttfasen av disse turneringene er at de prøver å vinne, eller i alle fall  akkumulere “unødvendig mye sjetonger”. Ettersom du vinner like mye om du har en prosent av sjetongene eller 99 prosent av sjetongene når boblen sprekker, så sier det seg selv at du ikke nødvendigvis har lyst å flippe med AK mot den eneste spilleren i feltet som faktisk kan slå deg ut når dere er på bobla, svarer Svinøy – og legger beskjedent til:

– Det skal ikke stikkes under en stol at selv om prosentvis uttelling på 5/9 satelitter er veldig bra, så er fortsatt sample size såpass liten at vi nok helt sikkert kan tilskrive varians en hel del av æren bak suksessen. I tillegg diskuterer jeg stadig vekk poker med spillere som er mye bedre enn meg, så det hjelper jo definitivt også veldig.

Fullt program for poker-NM 2022 i Dublin 

Innkjøp for en billig penge

– Hvordan fikk du interesse for denne delen av spillet?
– Interesse for satellittspill har vel hovedsakelig kommet fra muligheten til å kvalifisere seg større turneringer for en mindre summer. Jeg synes også satellitter er et morsomt format fordi det hovedsakelig handler om å overleve og vurderingene man gjør underveis blir totalt annerledes enn i MTTer. I tillegg spilte jeg jo mest sit and gos i starten, og de kan jo egentlig minne veldig om satellitter.

– Er det hovedsakelig satellitter du spiller?
– På ingen måte. Jeg spiller alle former for poker, men hovedsakelig turneringspoker. Jeg startet med et satellittprosjekt inn mot Dublin 2022 hvor jeg skulle ha en kule i de dagligsatellittene jeg spilte og en kule i de ukesfinalene jeg kvalifiserte meg. Det har vært moro å følge med på dette og ikke minst at det har gått så bra. Jeg spiller alle former for poker og har de siste årene prøvd å bli flinkere i mixed games.

Lett å selge seter

– Hva gjør du med seter/premier du selv ikke benytter?
– Det er ikke vanskelig å få solgt satellitt-tickets som man har vunnet på klientene. Mange ønsker å sikre seg plass i turneringene tidlig og gjennom å få billetter gjennom selskapene er man gjerne kvalifisert for last longer for andre premier.

– Kan du si noe om de viktigste forskjellene i strategien for satellitter og MTT-er?
– Den åpenbare hovedforskjellen i satellitter og MTT er at det er ikke en stigende premiekurve i satelitter og at premiene er helt like. Det er med andre ord ingen insentiv for å “komme så høyt som mulig”, bare du er innenfor premiene. I podcasten så snakker vi med Dara om “tegn” på gode satellittspillere og har du spilt satellitter riktig så finner du deg oftere i situasjoner med ganske lite sjetonger på slutten av satellitten enn veldig mye sjetonger. En annen ting jeg merker at uerfarne satellittspillere ikke gjør nok av, er å bruke tid! Husk at hvis du bruker mer tid pr hånd, så gir du resten av feltet flere hender å ryke ut på før deg.

Her er Odd-Einar Svinøy og Sigurd Eskeland med Dara O´Kearney i Pokerpodden:

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund