10 grunner til å besøke Dublin i år

Av | 20. mars, 2022| NM2022, Nyheter

Det er selvfølgelig overflødig å liste opp hvorfor du burde besøke Dublin denne våren, men vi gjør det selvfølgelig likevel. Vi har jo lyst til å se deg der!

La oss ikke kaste bort tiden din. Vi har alle kastet bort nok tid – på koronapandemien – de siste par årene. Vi starter rett på listen:

  1. Du er sultefôret på opplevelser etter pandemien

La oss få unna det åpenbare punktet på listen umiddelbart. De to siste årene har vært dritt – nå fortjener vi noen positive opplevelser!

  1. Du kan bli norgesmester i poker

Joa, de færreste som deltar i NM vil bli regnet i favorittsjiktet, men vi har sett langskudd seile i krysset tidligere i historien. Som da pokerentusiasten Petter Northug dro med seg langrennskompis Stig Rune Kveen som reiseselskap og Kveen endte opp med å vinne NM-tittelen i 2008.

  1. Dublin har et veldig kult vikingmuseum

Dublin huser visstnok den største viking-gravplassen utenfor Skandinavia. Siden 1840-tallet er det blitt oppdaget 40 viking-gravplasser her. Hvilket betyr at du kanskje har relativt fjerne slektninger begravd her? Sjansen er neppe stor, men trolig større enn 0,0000000 prosent. Du kan uansett lære mer om livet i vikingtiden ved å besøke museet Dublinia, som ligger i sentrum av byen. Her er guidene kledd som vikinger og du får til og med kle deg som en viking selv. Åpent hver dag fra 10 til 17.30.

  1. Ta en guidet tur hos Guinness

Dette er Irlands mest besøkte turistattraksjon, så bestill time på forhånd. Eller ta det neste gang du skal besøke Dublin. Arthur Guinness signerte i 1759 en leieavtale som varer i 9000 år, så Guinness flytter neppe på seg med det første. Leien deres er fremdeles bare 45 pund.

YRENDE UTELIV: Det er utallige steder med god stemning på kveldene i Dublin.

  1. Besøk en pub som åpnet på 1100-tallet

The Brazen Head er den eldste puben i Dublin og kan med sikkerhet dateres tilbake til 1754, da den nåværende bygningen ble oppført. Men det har angivelig vært pub på stedet siden 1198. Og skulle det ikke friste med denne puben, er det utallige andre, fra rooftopbarer via speakeasy’s og gamle, klassiske puber til fancy cocktailbarer.

  1. Besøk Europas største hovedstadspark

Ingen hovedsteder i Europa har en større park enn The Phoenix Park i Dublin, på hele sju kvadratkilometer, hvor du blant annet finner ville hjort og et vaskeekte fort. Parken er gratis.

  1. Opplev gatemusikantene i Grafton Street

Dublin har en lang og innholdsrik historie når det kommer til gatemusikanter. Glen Hansard startet sin karriere som musiker i Dublins gater, før han vant Oscar for beste låt i 2006, etter at han artig nok spilte gatemusikant i filmen «Once», som han skrev mesteparten av musikken til selv. I dag er Allie Sherlock (16) den største stjernen blant de mange talentfulle gatemusikantene i byen. Hun har over fem millioner abonnenter på YouTube og mer enn to millioner på Instagram.

  1. Nyt det gode og inkluderende miljøet i norsk poker

Utenlands-NM er som en leirskole der folk flest liker å bli kjent med andre. CityWest vil flomme over av nordmenn og du får lett nye venner bare ved å stikke innom en av barene der. Bare si «hei» og «skål!», så oppdager du det kanskje aller beste med å besøke Dublin.

  1. Opplev nattelivet i Temple Bar

Dublins kulturkvartal er av kjennere omtalt som et av Europas kuleste steder å gå ut.

  1. Spill så mye live poker du vil på Citywest

Ingen begrensninger her, bare din egen lyst og lommebok. Turneringsprogrammet er tettpakket og i tillegg blir det cashgame-orama ved siden av.

ENDELIG: Poker-NM er i 2022 tilbake i Dublin.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund