– Det var Kyte som lo sist

Av | 30. mars, 2022| NM2022, Nyheter

Jan Olav Sjåvik «lo litt i skjegget» av forespørselen til Jon Kyte, men innrømmer nå at det er han som har all grunn til å le i dag.

Under European Poker Tour i Praha i mars vant Jon Kyte H.O.R.S.E.-eventet med 500 euro i innkjøp, bare noen dager etter at han endte på fjerdeplass i Eureka Main Event samme sted.

Sørlendingen reiste hjem med rundt 1,4 millioner kroner i prispenger.

– Har stor tro på Kyte

Nå forteller Jan Olav Sjåvik – som kan overta førsteplassen på NM-rankingen nå i 2022 – at nettopp Jon Kyte er en spiller han vil følge med argusøyne i Dublin i år.

– Jeg har stor tro på Jon Kyte. Ikke bare har han dokumentert toppform, men jeg kjenner ham godt fra tidligere. Spilte mot ham for første gang i Nordisk i Praha i 2017 og merket med en gang at dette var noe helt spesielt, sier Sjåvik til Poker.no.

– Morsomt nok så kontaktet han en pokerklient jeg jobbet for tidligere det året og spurte om å bli sponset. På det tidspunktet hadde han bare et par veldig små turneringsseire å vise til og var helt ukjent, så vi takket høflig nei, mens vi lo litt i skjegget. Men så vant han like godt Nordisk det året! Det var Kyte som lo sist! konstaterer NM-veteranen.

– Gøy å motbevise folk

Kyte har en rekke casher de siste årene, viser Hendonmobs oversikt.

– Det er alltid gøy å motbevise folk, uansett hvilken sammenheng det er i. Jeg tror jeg kan vise til flest live turneringsseier i Norge siden 2017, da jeg begynte å reise for å spille. Det er gøy å vise litt suksess etter å ha blitt avvist. Jeg har pratet en del med Sjåvik, men husker ikke akkurat hvem jeg fikk nei av. Det var sikkert mange. Heldigvis er det noen som har hatt truen på min pokerkarriere fra start, nemlig Betssongroup.

Oppturen startet med at han vant en studentliga i Bergen i 2016 og fikk billett til NM i Dublin.

– Jeg endte på tredjeplass i min aller første turnering der. Da jeg kom hjem, vant jeg også en 5K buy-in i Bergen heads-up mot Kayhan Mokri, og fikk en tredjeplass i Vestlandsmesterskapet, og da ble jeg fort hektet, forteller 28-åringen fra Kristiansand.

– Jeg cashet så i NM på Gardermoen, og da jeg kom tilbake til Dublin i 2017, endte det med to turneringsseirer. Det var først da jeg tenkte at jeg kunne nå langt. Jeg endte vel med 5-6 trofeer det året, inkludert Nordisk Mesterskap på slutten av 2017.

Skal spille alt i Dublin

I årets NM i Dublin planlegger han å spille alle NM-øvelsene, samt andre turneringer med høy buy-in.

– Jeg mangler ennå en NM-tittel, så fokuset mitt ligger først og fremst på disse øvelsene, sier Kyte, som kjøpte sitt første pokersett som 10-åring etter å ha sett storebror spille poker.

– Hva er dine sterkeste sider som spiller?

– Min sterkeste side som pokerspiller er live reads, og evnen til å utnytte spillere. Særlig ta fordel av å spille på feil de svakere spillerne gjør. Ellers går det mye tid til å studere poker, og selv om jeg bruker noe tid nesten hver dag på å gå igjennom hender på PC-en og med venner, er det fortsatt en lang vei å gå, mener Kyte, som mange også kjenner fra Twitch-kanalen Jonkytepoker.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund