– Jeg er enormt stolt over å ha klart det

Av | 30. mars, 2022| NM2022, Nyheter

Hvis du treffer Hege Søgstad (42) i Dublin i år, er det ikke sikkert at du kjenner henne igjen fra forrige norgesmesterskap ble holdt i Dublin, i 2019. Da pandemien startet, la nemlig Søgstad om livsstilen sin kraftig.

Mellom mars 2020 og mars 2021 gikk Søgstad ned 35 kilo. Da hun startet prosessen, slet hun med å løpe 50 meter. Ett år senere kunne hun løpe over en mil.

– I dag har jeg det supert. Jeg merker litt ettervirkninger fra Covid-19 i februar, som legger litt begrensninger på treninga i form av forhøyet puls ved anstrengelser, men ellers har jeg det helt topp, sier Søgstad til Poker.no.

Vant Ladies Event i 2016

Målet nå for tiden er å trene tre-fire ganger hver uke. Harde intervalløkter og hurtige turer over lang distanse er lag på is til hun er hundre prosent frisk fra koronavirusets herjing med kroppen, men hun holder formen ved like gjennom rolig jogg, rask gange og litt styrketrening.

Den 42 år gamle trønderen, som har bodd i Oslo siden 1998, var aktiv med langrenn, håndball, fotball og hestesport i oppveksten. Som 18-åring fikk hun Bekhterevs. Legen sa at hun sannsynligvis måtte slutte med løping på grunn av betennelser i hofter og knær.

– Jeg ble fortalt at jeg bare kunne glemme å løpe mer, og det trodde jeg på i 20 år, sier Søgstad i et intervju med Vektklubb.no i fjor sommer.

Etter dette var Søgstad «svært inaktiv» fysisk. Mye av tiden ble brukt på å spille poker i stedet. Søgstad har vært fast inventar på norgesmesterskapene i Dublin og har også spilt WSOP et par ganger. Høydepunktet – så langt – er norgesmestertittelen i Ladies Event i 2016.

Fikk ultimatum av legen

Like før pandemien brøt ut for fullt, fikk Søgstad beskjed om at formen var alvorlig svak. Legen konstaterte at hun enten måtte legge om livsstilen eller forberede seg på en fremtid med diabetes, høyt kolesterol og lignende utfordringer.

– Hvor stolt er du over å ha klart å legge om livsstilen så drastisk?

– Jeg er enormt stolt over å ha klart det. Mer stolt av dette enn av norgesmestertittelen. Samtidig er jeg veldig bevisst på at det bare er halve jobben som er gjort. Nå blir fokuset å fortsette, for selv etter to år er det lett å falle tilbake på gamle synder. Spesielt når man får skade eller sykdomsavbrekk.

Foto: Privat

Når man er overvektig, er det mange små og store ting i livet som blir tyngre og mindre lystbetont.

– Det jeg setter mest pris på er å ha mindre leddsmerter. At det ikke lenger begrenser hva jeg velger å gjøre. Og så er det utrolig deilig å ikke bli helt gåen av å gå hjem fra butikken med et par handleposer, eller sliten av å bare knyte på seg skoa, sier norgesmesteren til Poker.no.

Bør starte i det små

– Har du noen råd til andre som ønsker å gå kraftig ned i vekt?

– Mine råd til andre er å ikke gjøre drastiske endringer brått, verken med kosthold eller trening. Start i det små, begynn å gå turer to ganger i uka, for eksempel, og bli bevisst på hva man faktisk putter i munnen i løpet av dagen. Jeg vil på det sterkeste anbefale å bruke apper som for eksempel MyFitnessPal for å få kontroll på kostholdet, i alle fall i starten.

– Det kan sikkert føles bra å få en kickstart ved å endre mye med en gang, men det er jo ikke snakk om en forbigående diett eller kur, for at det skal bli en varig endring på vekten, må livsstilen endres for alltid. Og da er det bedre å gjøre små endringer som innarbeides over tid. Det har sannsynligvis tatt lang tid å få de dårlige vanene man har med kosthold og trening og, så da vil det ta tid å få gode vaner også, avslutter Hege Søgstad.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund