Mitt 20’ende NM-Main Event

Ventetida er over, og vi er endelig tilbake i Dublin for NM i Poker!

Jeg debuterte i NM 2007 og har siden den gang deltatt i alle NM i utlandet og Norge. Det betyr at jeg faktisk har spilt 70 NM-øvelser live med pengeinnkjøp og i år blir sykt nok mitt 20’ende NM Main Event.

For førstegangsreisende har jeg tidligere laget en Q&A med info som kan være praktisk når du skal til Dublin:

Finnes det noen andre bra alternativer å bo utover Citywest?

Vel ja, det bør det. Dublin er en stor by og hotellet ligger avsides utenfor sentrum. Veldig sjelden jeg faktisk har tatt turen inn til sentrum, men jeg vet det er flere som setter pris på å bo «of campus» og faktisk oppleve litt andre ting enn kun kort kort kort. Jeg har aldri bodd noen andre steder enn på Citywest, så akkurat på dette området er jeg litt grønn.

Er det noe poeng å reise hvis man ikke skal spille main event? 

Mange synes main event er for dyrt å spille. Det fine med NM Dublin er at det er en 10 dager festival med en haug av turneringer utover bare de offisielle NM-øvelsene. Det er totalt 47 øvelser.

Hele schedule: https://www.poker.no/wp-content/uploads/2021/11/POKERNM2022-Schedule.pdf

Så det finnes mye annet å spille utover bare de offisielle NM-øvelsene og turneringer for alle lommebøker og nivåer av pokerskills. I tillegg går det CG hele døgnet. Virkelig, hele døgnet. For de som liker sånt.

Hvordan er maten?

Vel, jeg bryr meg om slikt. Når man skal være fanget på et reservat i nesten 2 uker og det eneste jeg skal gjøre er å spille, så er det viktig med gode muligheter for tilgang på proviant. Det er en frokostbuffet som er åpen fra ca 07–11. Tilpasset pokerspilleres døgnrytme. Den er helt fin og inngår i romprisen.

I tillegg er det på dagtid mulighet for å kjøpe enkel lunsj i lobbybaren. På selve hotellet, mellom resepsjonen og spillelokalet er det en buffetvariant av en restaurant som selger kjappe middager + en restaurant i 2 etg. Utenfor spillelokalet er det flere foodtrucks som er åpent sent. Og rusler man ut av hotellet og 5 min til høyre, så har du Lemongrass, som er en absolutt helt grei asiatisk restaurant for litt finere dining. Her har jeg vel spist 99% av alle måltidene mine utover frokosten i alle år.

Lemongrass har også hatt roomservice og levering til pokerbordet. De har pleid å ha en liten bod i lobbyen ved spillelokalet som tar imot bestilling av mat og leverer til ditt bordn, så jeg vil tro de har det i år også.

I tillegg er det en matbutikk i landsbyen. Rusler man ut av reservatet, ned til veien, til høyre. Og fun fact, det tar nøyaktig 7 min med kappgang, eller 10 min vanlig gange å gå til matbutikken. Hvordan kan jeg være så presis? Jo da,  resultatet av et dumt veddemål det ene året jeg standhaftig diskuterte ved frokosten at det tok maks 5 min å gå til matbutikken. Jeg tapte veddemålet 😉

Det finnes dog ingen kjøleskap tilgjengelig på noen av hotellrommene. Og ja, det er lov å ta med seg medbrakt ikke alkoholholdig drikke og snacks fra matbutikken inn i spillelokalet. (Tror jeg..)

Finnes det muligheter for å trene?

Yes. For de sunne friske sjeler, så er det treningsstudio og svømmebasseng i et av byggene tilhørende Citywest. Her er det også frisørsalong, neglesjappe og massasjemuligheter.

Hvor mye penger bør jeg ta med?

Dette er et veldig individuelt spørsmål. Jeg pleier å kjøpe meg inn i så mange øvelser som mulig på forhånd. Jeg spiller som regel kun NM-øvelsene og en og annen koseturre på slutten av uka. Så for min del er det å kjøpe seg inn via diverse klienter en smart måte å fikse en del av cashflowen som trengs. Grensen for hva du kan ta med er egentlig ikke så viktig, men tar du med mer enn 25k i cash ut av Norge må du fortolle cashen på Gardermoen. Det er en ATM på hotellet, men den går ofte tom.

Hvis du har planer om å være på Citywest lenge, og som så mange av oss, lett kan bli revet med in the heat of the moment. Så kan det være smart å feks gi en del av budsjettet ditt til noen du stoler på som kan passe på cashen for deg. Det er kjedelig å brenne alt man har med dag 1. I tillegg er hotellet insane stort, så det kan være en fin buffer å legge igjen mye av cashen på rommet, slik at gåturen fra spillelokalet tilbake til rommet for å hente refill, kanskje kjølner sinnet litt og man innser at det kan være smartere å legge seg og spille på nytt dagen etter istedet 😉

Praktiske tips:

Det er hårføner og strykejern på rommene. I disse tider hvor vi skal lade mobil, pc, powerbank +++ så ta med skjøteledning/grenuttak, så trenger man bare 1 strømkonverter 😉

Hvordan kan de hjemme følge med på oppdateringer og tv-sendinger fra NM

TV2 sender hver dag, schedule for TV2 finner du her: https://www.poker.no/2022/02/15/tv-2-gar-all-in-i-poker-nm-i-dublin/

https://www.poker.no/ – her legges det ut daglige nyhetsbrev med info om alt som skjer i løpet av dagen, oppdateringer på chipcounts og bordtrekninger for øvelser dag 2++

NM i utlandet sin offiselle FB-side: https://www.facebook.com/NMIPOKER

Du finner mye god info på FB-gruppa Hyggegruppe for Poker NM: https://www.facebook.com/groups/212481212792183

Frode har også laget 1 app, poker no – Her finner du info på tidligere resultater, rangeringer i de ulike øvelsene ++

Neste tur etter NM blir Coolbet Open 23-29 mai. Dette er en tur jeg gleder meg veldig til! Jeg deltok på Coolbet Open høsten 2018 og våren 2019, så 3 år siden sist. All info og schedule finner du her: https://www.coolbet.com/en/coolbet-open

For dere som vil følge meg på sosiale medier, så oppdaterer jeg alltid hyppig når jeg spiller på: Instagram: Jevakim84 og litt på snapchat: Snapchat: Jevakim 🙂

Norsk Pokerforbund kjører også takeovers med ulike kjente fjes fra pokermiljøet hver dag på snapchat: Pokerforbundet og Instagram: NorskPokerforbund

Vi spilles!

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund