Rangering av de beste Heads Up-spillerne i poker-NM

Av | 1. april, 2022| NM2022, Nyheter

Her er listen over spillerne som har gjort det best sammenlagt i HU-turneringene i NM-historien.

Heads Up ble introdusert som egen NM-øvelse første gang i Nottingham i 2009. Øyvind Larsen ble norgesmester det året, og han repeterte suksessen bare to år senere i Riga. De to titlene har likevel ikke vært nok til å toppe rangeringen av alle spillerne som har deltatt i heads up i poker-NM. Morten Klein – som ble norgesmester i Fixed Limit i Riga det samme året som Larsen vant sin andre HU-tittel – er forbi.

Litt lenger ned ser du topp ti i heads up-turneringen i NM.

Poker og business

Morten Klein har hatt stor suksess i business når han ikke spiller poker.

– Er det paralleller mellom HU ved pokerbordene og HU i business?
– Ja, på mange måter har fremgangsmåten i en HU-match mange likhetstrekk med en forhandling. Det handler om å få overtaket på motparten, men i HU-poker handler det om å vinne hver match, mens i business skal begge parter være fornøyde når man er ferdig.

Her ser du sammenlagtrangeringen i poker-NM.

– Hvor gøy er det å lede en sånn rangering?
– Det er alltid gøy å lede en slik rangering, samtidig mangler jeg tittelen i Heads up, men med en 2. plass og to 3. plasser i denne øvelsen, så hadde det vært gøy å løfte pokalen i år.

– Hvilke egenskaper er viktige å ha for å lykkes HU i poker – og i business?
– Man må ha kontroll på det man driver med.  I HU-poker må man bruke hver hånd til å suge til seg info og forstå hvilken info man gir fra seg. Da vil man i sluttfasen ha en fordel. Samtidig er det viktig å ha spilt mange HU-matcher.

– Hvilke spillere vil du helst slippe å møte i første runde i Dublin?
– Det spiller ingen rolle hvem jeg møter i første runde, da det handler om å vinne fem matcher på rad. Når det er sagt, så liker jeg å spille HU mot gode pokerspillere, og dem er det nok av i dette feltet.

– Hvem er din(e) favoritt(er) til å vinne HU-turneringen, foruten deg selv?
– Det er mange spiller i dette feltet som kan vinne om de har dagen, men hvem det tenker jeg ikke på.

Her kan du se alle som er norgesmestere i heads up-turneringen i poker-NM. 

Kampen om førsteplassen

Klein er 161 poeng foran neste spiller i sammendraget, Øyvind Larsen (se listen lenger ned). Larsen er som Klein blant de siste 32 som gjenstår i årets turnering. Ser man på hans muligheter til å ta toppen på listen med seier i år, skal man ha følgende i mente: Christian Risøe fikk 1139 rangeringspoeng for sin seier i HU-turneringen sist (i 2019).

Mads Åmot og Elisabeth Hille er både blant de ti beste i HU i NM-historien (liste lenger ned) og blant de siste 32 som spiller første match i årets Dublin-utgave fredag 1. april. De er dermed i posisjon til å kunne utfordre Morten Klein på toppen av rangeringen.

Slik gjøres rangeringen

Poker-NM har vært arrangert hvert år siden 2002. Det brukes en formel der antall spillere til start og størrelsen på innkjøpet vektes, for å regne ut rangeringspoeng. Alle som slår halve startfeltet i en turnering, får rangeringspoeng. I vår app (Apple-brukere trykk her / android-brukere trykk her) ser man komplette rangeringslister sammenlagt i alle øvelser. Det er også mulig å søke frem seg selv med totalt antall poeng og plasseringer.

Siden 2016 har det også blitt spilt NM på norsk jord. Poeng herfra er ikke regnet inn i vår rangering av pokerspillere i NM-sammenheng. 

Topp ti i heads up-turneringen i NM

  1. Morten Klein 2645
  2. Øyvind Larsen 2484
  3. Jonas Gjelstad 2207
  4. Tor Anton Welo 1928
  5. Johnny Lodden 1888
  6. Markus Garberg 1839
  7. Eirik Rud Iversen 1552
  8. Mads Åmot 1512
  9. Andreas Høivold 1499
  10. Elisabeth Hille 1464

Du kan se en komplett rangering av alle pokerspillere som har deltatt i NM i utlandet i vår app. Der kan du også søke på deg selv – eller en venn. Den gir også en oversikt over resultater fra tidligere år, turneringer som skal spilles i Dublin i 2020 og resultater fra tidligere mesterskap.

Appen kan lastes ned her:

Poker.no i Google Play

Poker.no i App Store

Vinnere i Heads Up i NM (live)

ÅRVINNEREDELTAKERE
2009Øyvind Larsen42
2010Mads Åmot64
2011Øyvind Larsen74
2012Eirik Rud-Iversen47
2013 Pål Strand Larsen42
2014Yngve Hella Steen69
2015Tor Anton Welo56
2016Jonas Gjelstad62
2017Per Arne Dahl73
2018Robert Einar Kaggerud101
2019Christian Risøe110
2020IKKE AVHOLDT
2021David Vinayagamoorthy
2022Ole Martin Nygaard76
2023Øyvind Larsen74

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund