– Litt for godt til å være sant

Av | 5. april, 2022| NM2022, Nyheter

Kristin Engli (49) fra Bøler i Oslo hadde aldri trodd at hun skulle bli norsk mester i poker i Dublin i 2022, men det er hun. Og nå har hun norgesmester-tøfler, en pokal, en eksklusiv klokke og en pengepremie på snaut hundre tusen kroner som bevis på det.

– Det er litt for godt til å være sant. Jeg skjønner det ikke. Jeg er veldig, veldig glad. Og så er jeg så glad for at jeg har hatt med den gjengen her på reisen min, sier Engli og ser ut på alle vennene som heiet henne frem til seier.

– Alle er her og har heiet. Det har betydd masse!

Det var rørende god tone mellom Drea Karlsen og Kristin Engli både underveis og etter heads up-duellen. Foto: Krists Spruksts / Poker.no

Det var rørende god tone mellom Drea Karlsen og Kristin Engli både underveis og etter heads up-duellen. Foto: Krists Spruksts / Poker.no

Engli utkonkurrerte Drea Karlsen fra Hitra heads up. Karlsen kom inn i pokermiljøet da hun ble leid inn som fotograf under NM i Dublin i 2012.

– Jeg ble veldig bitt av basillen da. Jeg hadde spilt med kompiser hjemme for femtilapper, men så kom jeg hit og hørte om «nuts» og «posisjon» og da skjønte jeg at jeg ikke kan dette i det hele tatt. Da fant jeg ut at dette vil jeg bli bedre i.

Ti år senere var hun bare ett hakk unna NM-tittelen.

Spiller lite poker nå

Engli debuterte i NM-sammenheng i 2015.

– Da hadde jeg nesten aldri spilt poker før, kom rett på TV-bordet og satt sammen med Linni Meister og Triana Iglesias og trodde det bare var kjendiser som satt der, så jeg spurte hvorfor jeg skulle dit, ler Engli.

NM-arrangør Frode Fagerli gratulerer Kristin Engli med seieren. Foto: Krists Spruksts / Poker.no

NM-arrangør Frode Fagerli gratulerer Kristin Engli med seieren. Foto: Krists Spruksts / Poker.no

Hun spilte en del poker etter det, men har vært lite aktiv den siste tiden.

– Jeg spiller veldig lite. Jeg spilte en del før, men nå har jeg verken økonomi eller tid.

– Hvordan skal du feire dette?

– Aner ikke. Nå skal jeg iallfall ha meg noe mat, for jeg har ikke spist i dag, så jeg er så sulten.

Ser opp til Vaka

Mens Engli vant og Drea Karlsen ble nunmer to, endte Ylva Thorsrud på tredjeplass. Oslojenta spilte seg frem til sitt syvende finalebord i Ladies Event. Thorsrud vant denne turneringen i 2021.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg ville bare spille bra poker og gjøre Monica Vaka stolt av meg. Jeg tenkte hele tiden «Hva ville Monica Vaka gjort?» og så prøvde jeg å gjøre det jeg tror hun ville ha gjort, sier Thorsrud til Poker.no.

Regjerende mester Ylva Thorsrud endte på tredjeplass i 2022. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Regjerende mester Ylva Thorsrud endte på tredjeplass i 2022. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Det kan virke rart at rutinerte Thorsrud ser sånn opp til Monica Vaka, men Vaka er ingen hvem som helst. Hun vant i desember rundt en million kroner da hun gikk til topps i Main Event i iFestival hos Coolbet.

– Jeg ser veldig opp til Monica. Hun har jobbet så hardt og er en fantastisk pokerspiller som har jobbet for det, og så har hun så bra innstilling når det gjelder å dele av seg selv og gi råd hvis du spør. Hun har fått meg til å gjøre noe jeg ikke har gjort på 14 år, nemlig å studere poker, sier Thorsrud.

Får klokke fra Urmaker Christensen

Ladies Event er blitt spilt årlig, minus pandemiavlyste 2020, siden 2012, da Ida Hovin Landsverk tok den første Ladies-tittelen.

– Alle har blitt bedre (under pandemien). Det var kjempebra nivå på finalebordet i år, mener Thorsrud.

Vinneren får med seg en eksklusiv Grand Seiko-klokke i tillegg til pengene. Klokken er en Grand Seiko Heritage Collection Lady Snowflake til en verdi på 24.950 kroner. Senere denne uken vil vinneren av Main Event få en Grand Seiko-klokke verdt snaut 100.000 kroner.

Les mer om klokkene hos Urmaker Christensen.

Pokal, tøfler og klokke: Dette får vinneren, i tillegg til pengepremien. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Pokal, tøfler og klokke: Dette får vinneren, i tillegg til pengepremien. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund