– Gøy å være en del av den gjengen

Av | 8. april, 2022| NM2022, Nyheter

Preben Stokkan snakker med Poker.no om å bli innlemmet i Hall of Fame, om poker-nedtrappingen og om fremtiden.

Stokkan ble under årets NM i Dublin innlemmet i norsk pokers Hall of Fame, som det 13. medlemmet. Nå er han med i en ytterst eksklusiv gruppe som blant andre består av Thor Hansen, Annette Obrestad og Johnny Lodden (se alle i Hall of Fame her).

– Jeg er veldig fornøyd med å komme inn i Hall of Fame. Det er veldig mange gode spillere der og gøy å være en del av den gjengen, sier Stokkan.

– Det er stort for meg, legger han til.

Stokkan trodde at han hadde en god sjanse, selv om det var flere sterke kandidater på nominasjonslisten.

– Jeg trodde det sto mellom meg og Thomas Udness, og så kom det også frem at Felix (Stephensen) fikk en del stemmer.

Preben Stokkan i aksjon under Main Event i NM 2022. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Preben Stokkan i aksjon under Main Event i NM 2022. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Spiller fortsatt mye

Stokkan fortalte nylig i et intervju med Pokerpodden at han har trappet ned på pokersatsingen. Han har også fått en kjæreste, fra hjembyen Harstad, som han bor sammen med i London etter noen år i pokerkollektiv sammen med Benjamin Voreland, Espen Uhlen Jørstad og Jonas Gjelstad.

– Jeg har trappet litt ned i forhold til før, men jeg spiller mye fortsatt. Jeg spiller alltid poker online hver søndag, jeg spiller WSOP og WCOOP og SCOOP og så blir det mange flere live-stopp fremover. Jeg tenker å spille WSOP og mange av EPT-stoppene.

– Så jeg spiller ikke like mye som før, jeg spiller ikke hver eneste dag, men jeg spiller mye.

Det er spesielt analysebiten han har redusert. Tidligere brukte han 20-30 timer i uka på å analysere spillet sitt, men nå går det med maks en håndfull timer hver uke på dette området.

– Jeg har grindet så sykt hardt i så mange år, at jeg følte etter hvert at jeg kunne trappe ned litt. Jeg har gjort det såpass bra i noen år nå at jeg ikke trenger å bruke alle de timene hver uke. Kunnskapen sitter fortsatt. Jeg spiller like bra som jeg gjorde.

Preben Stokkan ble nummer fire i Main Event 2019. Han ble norgesmester i 2016. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Preben Stokkan ble nummer fire i Main Event 2019. Han ble norgesmester i 2016. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Stortrives i Dublin

Preben Stokkan var et hett navn i onlineverdenen da han ble norgesmester i poker på Gardermoen før jul i 2016. Det ble hans store gjennombrudd live, og siden har karrieren skutt fart med en rekke store plasseringer i internasjonale mesterskap, som WSOP, WPT, SCOOP og WCOOP. Han har en 21. plass fra WSOP Main Event i 2019, som ga hans hittil største enkeltutbetaling fra en live turnering (324 650 amerikanske dollar).

Resultatene har bragt ham opp på sjetteplass på listen over de nordmennene som har tjent mest på turneringspoker. Med 2 228 057 dollar i premiepenger, har han bare to tusen dollar opp til Jan Olav Sjåvik på femteplass. De to kan fort bytte plass på oversikten når sluttstrek er satt for NM i Dublin kommende søndag.

– Har du noen mål du ønsker å oppnå?

– Jeg har lyst til å vinne en bracelet. Det hadde vært gøy. Om det er et mål? Det vet jeg ikke, men jeg har veldig lyst til å vinne en bracelet. Eller en EPT Main-tittel.

– Hvordan er det å være tilbake her i Dublin?

– Det har vært utrolig artig. Jeg har virkelig savnet å være her i Dublin for å spille NM. Det er en helt annen stemning her under NM enn alle andre pokerstopp. Man kjenner jo så utrolig mange her også. Det er skikkelig gøy å spille live her.

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund