Dette er finalebordet i Main Event

Av | 10. april, 2022| NM2022, Nyheter

1050 spillere er blitt redusert til kun åtte i kampen om førstepremien på rundt 1,3 millioner kroner og tittelen norgesmester 2022.

Robert Kaggerud (33) fra Mosjøen kan søndag kveld norsk tid vinne sin fjerde NM-tittel i poker. Han er en av de åtte finalistene i Main Event i Dublin 2022. En av konkurrentene er Endre Sagstuen (31) fra Gjøvik, som har to NM-titler på merittlisten.

De får tøff konkurranse i den TV 2-sendte avslutningen av poker-NM 2022 (sendingen starter 13.30 norsk tid søndag).

Dette er de åtte på finalebordet:

Tom-Aksel Bedell 
Alder:
Fra: Bergen/Benidorm
Chipcount: 21,65 millioner

Trond Rande
Alder: 40
Fra: Narvik
Chipcount: 17,65 millioner

Robert Kaggerud
Alder: 33
Fra: Mosjøen
Chipcount: 16 millioner

Endre Sagstuen
Alder: 31
Fra: Gjøvik
Chipcount: 15,9 millioner

Per Frode Indersund
Alder: 55
Fra: Verdal
Chipcount: 14,5 millioner

Eirik Trontveit
Alder: 40
Fra: Førde
Chipcount: 7,9 millioner

Raymond Evensen
Alder: 49
Fra: Oslo
Chipcount: 6,4 millioner

Tor Andreas Ulvin
Alder: 31
Fra: Trondheim
Chipcount: 5,9 millioner

– Dødelig kombinasjon

– På den nest siste dagen snakket vi om fire spillere som vi håpet skulle komme på finalebord, for å få den perfekte miksen mellom kvalitet og gjenkjennelsesfaktor. En av dem var Magnus Carlsen, som dessverre ikke klarte det, men det er ganske vilt når du fra et felt på nesten hundre mann sitter igjen med tre av fire, sier TV 2s pokerekspert Sverre Krogh Sundbø til Poker.no.

Han tenker på Robert Kaggerud, Endre Sagstuen og Tom Bedell. Ringreven Bedell kom til Dublin rett fra seieren i Super Deep Stack-turneringen i Estrellas Poker Tour i Madrid, der han ifølge Hendonmob.com dro inn 55.000 euro.

– Main Event i NM er nok den perfekte turneringen for Bedell. Hvis man ikke kjenner ham fra før, endrer man spillet sitt litt instinktivt, for man er vant til at så sterke personligheter ofte finner på mye tull og moro. Men han blander en ekstrem personlighet med en ekstrem spillestyrke og den kombinasjonen er dødelig. Her vil det imidlertid ikke være noen som undervurderer ham, mener Krogh Sundbø.

Resten av finalebordet har også mye rutine å vise til.

Trond Rande ble nummer ti i årets PLO-turnering her i Dublin, mens Raymond Evensen endte på femteplass i Main Event i 2018, da Stian Rasmussen ble norgesmester. Eirik Trontveit har på sin side en fjerdeplass fra Main Event i 2004. Tor Andreas Ulvin har også et finalebord i Main Event bak seg. Han endte på sjuendeplass i 2013.

Tre favoritter?

Med tanke på utgangspunktet finalistene har i chipcount, er det kanskje naturlig å se på Bedell, Kaggerud og Sagstuen som de tre største favorittene til NM-tittelen.

Kaggerud ble først norgesmester i Heads up i Dublin i mars 2018, før han vant Main Event under NM i Stokke fem måneder senere. I september 2019 tok han sin tredje NM-tittel ved å vinne 8-Game i Stokke.

Sagstuen ble norsk mester i PLO i 2012 og 2016, og han var i pengene i samme øvelse de tre årene mellom titlene. Han spilte seg også til andreplass i PLO under NM på Gardermoen i 2016.

Carlsen imponerte

Sjakk-verdensmester Magnus Carlsen imponerte stort, men røk ut lørdag og måtte ta til takke med en 25. plass. For den innsatsen belønnes han med rundt 50.000 i prispenger.

– Det er ingen som ryker ut her som er fornøyd, men det var ganske bra totalt sett, sa Carlsen til TV 2 etter exiten.

Vinneren av Main Event stikker av med 127.500 euro, eller rundt 1,3 millioner norske kroner, samt en Grand Seiko-klokke verdt snaut 100.000 kroner levert av Urmaker Christensen. Andreplassen gir 78.595 euro og tredjeplassen 50.250 euro. Alle på finalebordet er garantert minst 11.325 euro.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund