Indersund vant NM og 1,3 millioner kroner

Av | 10. april, 2022| NM2022, Nyheter

– Det er mye SMS-er og mange som feirer i Verdal nå, gliser Per Indersund (55) etter at han slo Robert Kaggerud heads up i kampen om NM-tittelen.

Indersund var underdog i møtet med Kaggerud, som har vunnet både Main Event i og heads up-tittelen i tidligere NM. Indersund foreslo en deal da det var både tre spillere igjen og da han doblet seg mot Kaggerud og lå omtrent jevnt i chips.

– Og nå tar du spanderbuksene på?

– Jeg har mest lyst til å gå og legge meg, ler Indersund, som måtte igjennom et startfelt på 1050 spillere og fem lange dagers spilling for å sikre seg førstepremien på 1,3 millioner kroner, en Grand Seiko-klokke verdt nesten 100.000 og ikke minst et par hvite tøfler.

– Det var jo dette jeg håpet på da jeg kom hit. Jeg spilte uredd poker, senket skuldrene og spilte mitt eget spill, forteller 55-åringen fra Verdal.

Per Indersund er norgesmester i poker 2022. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Per Indersund er norgesmester i poker 2022. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Den nye norgesmesteren jobber til daglig som telemontør i Verdal Kabel-TV og har ingen planer om å slutte med det. Han tilhører for øvrig den delen av befolkningen i Verdal som ikke har dratt hjem førstepremien i Lotto.

– Nei, så pengene kommer jo godt med.

– Hva var strategien din mot Kaggerud heads up?

– Det var å ikke la ham kjøre over meg. Jeg prøvde å foreslå en deal, men det var nei takk med én gang. Da tenkte jeg at han kanskje ville tenke at jeg kanskje var litt redd for pengene, så da prøvde jeg å gjøre det motsatte av det han kanskje trodde jeg gjorde.

– Hva tenker du da det kom to knekter på din A-J mot hans K-K i siste hånd?

– Da jeg så den første knekten, tenkte jeg at dette kom til å gå. Jeg hadde den følelsen.

Robert Kaggerud og Per Indersund var nesten helt jevne i antall sjetonger da de endte all-in i siste hånd.

Robert Kaggerud og Per Indersund var nesten helt jevne i antall sjetonger da de endte all-in i siste hånd.

Robert Kaggerud satt igjen med delte følelser etterpå.

– På forhånd hadde jeg vært veldig fornøyd med andreplass, men jeg er selvsagt veldig skuffet når jeg hadde ham all-in to ganger.

– Og hadde du vunnet med KK mot AJ, hadde du stått her som norgesmester for fjerde gang?

– Ja, da hadde han bare hatt én big blind igjen.

– Hvordan vil du beskrive spillet til Indersund?

– En veldig aggressiv spiller. Uredd. Han la press og fikk sikkert kast av bedre hender iblant, noe som gjorde at han kunne bygge seg opp.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund