Er dette årets bilde i Poker-Norge? Espen Uhlen Jørstad med begge gullene fra WSOP

Av | 1. august, 2022| Nyheter

Her ser du Espen Uhlen Jørstad for første gang med de to gullarmbåndene han vant i årets verdensmesterskap i poker. 

Nordmannen vant lagpokerkonkurransen i WSOP sammen med briten Patrick Leonard 30. juni – og det norske pokermiljøet var i ekstase. Han var da den syvende nordmannen til å vinne gull i turneringsserien.  Lite ante man at det var enda større ting i vente fra den 34-årige trønderen, som drøye to uker senere sto igjen som vinner av hovedturneringen i WSOP.

Trenger du sjetonger, kortstokker eller ny pokerduk? Her kan du bestille hos arrangøren av poker-NM

Dermed ble han den andre nordmannen (Thor Hansen var den første) til å vinne to gull i poker-VM, og den første nordmannen til å vinne to i samme mesterskap. Han er den eneste som har vunnet Main Event i WSOP i Las Vegas og er nå regjerende verdensmester.

For seieren i Main Event alene fikk han 10 millioner dollar, over 100 millioner norske kroner. Men han får ikke alle pengene selv, slik han har vist med å offentliggjøre sine regnskaper på Twitter.

https://twitter.com/UhlenPoker/status/1551756588427403264

Her forklarer han detaljene selv til Poker.no:

– Jeg hadde byttet prosenter med 14 andre spillere. Alt fra 1 til 7,5 prosent. Totalt hadde jeg i overkant av 56 prosent selv.

– På hvilken måte blir livet ditt forandret med denne seieren og enorme gevinsten?
– Det gjenstår å se. Foreløpig lever jeg akkurat som før, men det er klart at det åpner seg en del nye dører nå. Jeg har planer om å være en så god ambassadør for poker som mulig, og lage mye content rundt livet som pokerproff. Målet har hele veien vært å konkurrere i de høyeste turneringene i verden, og med denne gevinsten er jeg, om ikke annet, et steg nærmere dette målet!

– Du har vært åpen om nedturen i finansmarkedene og kryptovaluta i mai og det har vært spekulert i om hvor mye du tapte da. Tapte du alt?
– Jeg fikk definitivt enn wake-up call i mai. Jeg hadde vært med på en heftig opptur som tidlig investor i cryptovalutaen Terra (LUNA), jeg fikk der være med på en tilsvarende heftig nedtur, hvor det røyk i overkant av en million dollar bare over et par dager. Jeg tapte ikke hele formuen, men omtrent to tredjedeler av formuen forduftet der.

– Har det begynt å tikke inn henvendelser fra mulige sponsorer?
– Ja, jeg er i samtaler med flere av de større aktørene i poker. Vi får se hva som gir mest mening på lang sikt. Jeg er ikke så interessert i å ta en lukrativ avtale over ett år, bare for å skvise ut mest mulig penger på en kortsiktig sponsoravtale. Jeg vil heller prøve å finne en samarbeidspartner som kan hjelpe meg å spre det glade budskap rundt poker til flest mulig. Jeg føler at poker sårt trenger en positiv rollemodell akkurat nå, og jeg har lyst til å steppe opp og prøve å være akkurat dette. Hvis jeg kan få folk til å innse at poker på høyt nivå er tankesport på lik linje med sjakk, og ikke ren gambling,som for eksempel rulett, så er mye gjort!

Denne helgen ble det kjent at verdensmesteren er invitert til å spille en turnering på Kypros i september med 200 000 dollar i innkjøp – og mulighet for én reentry. Han er entreprenøren og pokerspilleren Rob Yongs spesialinviterte gjest i $200k CoinRivet Invitational:

https://twitter.com/rob_yong_/status/1553365267048177665

– I intervjuer med Steinkjer-Avisa og TV 2 har du fortalt om din egen oppvekst, historien om en tenåring med
litt startproblemer i livet, som så tar steget opp helt til topps med enstor pengepremie og tittelen “verdensmester”. Føles det litt  godt å vise for de du har hatt av plageånder på skolen, at nå står du her, som nummer én?

– For en del år tilbake så hadde jeg nok svart ja til dette spørsmålet. Jeg hadde fortsatt mye usikkerheter, og følte nok at jeg hadde en “chip on my shoulder” i forhold til å bevise at jeg kunne få til noe. Jeg har fortsatt mange usikkerheter i dag, som de fleste av oss, men jeg er jeg nå såpass happy med hvor langt jeg har kommet, både i poker og ellers, at dette ikke er noe jeg bekymrer meg noe særlig over lengre.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund

Er dette årets bilde i Poker-Norge? Espen Uhlen Jørstad med begge gullene fra WSOP

Av | 1. august, 2022| Nyheter

Her ser du Espen Uhlen Jørstad for første gang med de to gullarmbåndene han vant i årets verdensmesterskap i poker. 

Nordmannen vant lagpokerkonkurransen i WSOP sammen med briten Patrick Leonard 30. juni – og det norske pokermiljøet var i ekstase. Han var da den syvende nordmannen til å vinne gull i turneringsserien.  Lite ante man at det var enda større ting i vente fra den 34-årige trønderen, som drøye to uker senere sto igjen som vinner av hovedturneringen i WSOP.

Trenger du sjetonger, kortstokker eller ny pokerduk? Her kan du bestille hos arrangøren av poker-NM

Dermed ble han den andre nordmannen (Thor Hansen var den første) til å vinne to gull i poker-VM, og den første nordmannen til å vinne to i samme mesterskap. Han er den eneste som har vunnet Main Event i WSOP i Las Vegas og er nå regjerende verdensmester.

For seieren i Main Event alene fikk han 10 millioner dollar, over 100 millioner norske kroner. Men han får ikke alle pengene selv, slik han har vist med å offentliggjøre sine regnskaper på Twitter.

https://twitter.com/UhlenPoker/status/1551756588427403264

Her forklarer han detaljene selv til Poker.no:

– Jeg hadde byttet prosenter med 14 andre spillere. Alt fra 1 til 7,5 prosent. Totalt hadde jeg i overkant av 56 prosent selv.

– På hvilken måte blir livet ditt forandret med denne seieren og enorme gevinsten?
– Det gjenstår å se. Foreløpig lever jeg akkurat som før, men det er klart at det åpner seg en del nye dører nå. Jeg har planer om å være en så god ambassadør for poker som mulig, og lage mye content rundt livet som pokerproff. Målet har hele veien vært å konkurrere i de høyeste turneringene i verden, og med denne gevinsten er jeg, om ikke annet, et steg nærmere dette målet!

– Du har vært åpen om nedturen i finansmarkedene og kryptovaluta i mai og det har vært spekulert i om hvor mye du tapte da. Tapte du alt?
– Jeg fikk definitivt enn wake-up call i mai. Jeg hadde vært med på en heftig opptur som tidlig investor i cryptovalutaen Terra (LUNA), jeg fikk der være med på en tilsvarende heftig nedtur, hvor det røyk i overkant av en million dollar bare over et par dager. Jeg tapte ikke hele formuen, men omtrent to tredjedeler av formuen forduftet der.

– Har det begynt å tikke inn henvendelser fra mulige sponsorer?
– Ja, jeg er i samtaler med flere av de større aktørene i poker. Vi får se hva som gir mest mening på lang sikt. Jeg er ikke så interessert i å ta en lukrativ avtale over ett år, bare for å skvise ut mest mulig penger på en kortsiktig sponsoravtale. Jeg vil heller prøve å finne en samarbeidspartner som kan hjelpe meg å spre det glade budskap rundt poker til flest mulig. Jeg føler at poker sårt trenger en positiv rollemodell akkurat nå, og jeg har lyst til å steppe opp og prøve å være akkurat dette. Hvis jeg kan få folk til å innse at poker på høyt nivå er tankesport på lik linje med sjakk, og ikke ren gambling,som for eksempel rulett, så er mye gjort!

Denne helgen ble det kjent at verdensmesteren er invitert til å spille en turnering på Kypros i september med 200 000 dollar i innkjøp – og mulighet for én reentry. Han er entreprenøren og pokerspilleren Rob Yongs spesialinviterte gjest i $200k CoinRivet Invitational:

https://twitter.com/rob_yong_/status/1553365267048177665

– I intervjuer med Steinkjer-Avisa og TV 2 har du fortalt om din egen oppvekst, historien om en tenåring med
litt startproblemer i livet, som så tar steget opp helt til topps med enstor pengepremie og tittelen “verdensmester”. Føles det litt  godt å vise for de du har hatt av plageånder på skolen, at nå står du her, som nummer én?

– For en del år tilbake så hadde jeg nok svart ja til dette spørsmålet. Jeg hadde fortsatt mye usikkerheter, og følte nok at jeg hadde en “chip on my shoulder” i forhold til å bevise at jeg kunne få til noe. Jeg har fortsatt mange usikkerheter i dag, som de fleste av oss, men jeg er jeg nå såpass happy med hvor langt jeg har kommet, både i poker og ellers, at dette ikke er noe jeg bekymrer meg noe særlig over lengre.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund