Norges VM-seier i poker blir tema i Stortinget

Av | 3. august, 2022| Nyheter

Stortingsrepresentant Silje Hjemdal (Frp, innfelt til venstre) vil ha kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuens (Ap, innfelt til høyre) vurdering av poker som ferdighetsspill.

Representanten fra Hordaland har som titusener av andre nordmenn engasjert seg sterkt i Espen Uhlens Jørstads seier i poker-VM denne sommeren. Få dager etter den historiske triumfen i Las Vegas, varslet hun hos TV 2 at hun vil ta opp spørsmål om en liberalisering av pokerlovverket med regjeringen.

– Målet må jo være en lovgivning som gjør poker mer legitimt og innsatsgrenser som harmonerer mer med pokerspilleres virkelighet, sa Hjemdal til kanalen.

Har sendt brev til statsråden

Og som sagt, så gjort. Denne uken sendte Frp-politikeren et skriftlig spørsmål til kulturministeren, der hun vektlegger poker som et ferdighetsspill.

“Vil statsråden ta initiativ til at poker ikke lenger regnes som et spill med helt eller delvis tilfeldig utfall, da det påviselig er et ferdighetsspill?”, lyder spørsmålet – med denne begrunnelsen:

“I juli ble Espen Uhlen Jørstad historisk da han som første nordmann vant VM i poker i Las Vegas. Dette er en enorm prestasjon og har skapt stor begeistring landet rundt. Imidlertid er det mange som reagerer på Norges svært rigide regelverk og at spillere føler de må flytte utenlands for å konkurrere.
Lotteritilsynet skriver «I Norge er poker regnet som et spill med helt eller delvis tilfeldig utfall. Pokerspill med innskudd og gevinst oppfyller vilkårene i lotteridefinisjonen, og er dermed et lotteri etter lotteriloven.»
Samtidig er det solid grunnlag for å anerkjenne at det kun er for de spillerne med aller minst kompetanse og ferdighet at spillet får helt eller tilfeldig utfall. Selv med grunnleggende ferdigheter vil en spiller raskt få mer enn delvis påvirkning på utfallet. Det er en lang rekke norske spillere som deltar i internasjonale turneringer, hvor spillerne også rangeres. Slike turneringer er preget av alt annet enn tilfeldigheter.”

Du kan lese spørsmålet og begrunnelsen på Stortingets sider her.

Brevet er foreløpig ikke besvart.

Reaksjon fra Sigurd

I Norsk Pokerforbund er det entusiasme over brevet til departementet og statsråden.

– Vi er glade for initiativet fra Heimdal. Vi har jo lenge vært tydelige på at poker er et ferdighetsspill og at vi ikke passer inn i lotterikategorien. Forhåpentligvis har seieren i WSOP Main Event vært en øyeåpner, slik at flere ser hva poker egentlig er, kommenterer president Sigrud Eskeland.

Bildene er fra Stortinget.no og Pokergo.com

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund