Drømmer om duell med Jørstad og Hellmuth

Av | 13. august, 2022| Nyheter

Espen Uhlen Jørstad har meldt seg som kandidat til å møte Phil Hellmuth i TV-showet High Stakes Duel (HSD). Vinneren får 1,6 millioner dollar. 

Fredag ble det kjent at Scott Seiver trekker seg fra den femte runden i High Stakes Duel på PokerGo. Produsenten gikk ut i sosiale medier og ba interessenter melde seg, og det er en begrenset kundekrets som vil være interessert, ettersom inngangsbilletten er på 800 000 dollar, mer enn åtte millioner norske kroner.

Trenger du sjetonger, kortstokker eller ny pokerduk? Her kan du bestille hos arrangøren av poker-NM.

Espen Uhlen Jørstad har nettopp fylt kontoen med friske dollar etter seieren i WSOP Main Event og er en av dem som har råd til å stille. Da han tvitret et spørsmål om han skal utsette hjemreisen til Europa, ble det fart i kommentarfeltet til PokerGo på Twitter. Tanken på et duell mellom den regjeringende verdensmesteren fra WSOP og den mestvinnende vinneren i WSOP, er forlokkende for mange. Se selv i tråden på Twitter:

https://twitter.com/UhlenPoker/status/1558154993059762178

Poker.no var lørdag formiddag i kontakt med den norske verdensmesteren. Han bekrefter at han er klar for utfordringen og at han avventer svar. Slettet: Med et såpass heftig innkjøp, blir det fort aktuelt å selge andeler i seg seg selv. Altså at noen spleiser på innkjøpet og får en prosentandel av førstepremien på 1,6 millioner dollar om det blir norsk seier.

– Jeg har ikke tenkt så mye på andeler enda, men jeg kommer til å selge unna en god del, om matchen blir noe av, forteller Jørstad til Poker.no.

Har du lyst å se mer fra Espen Uhlen Jørstads pokerspill? Her er hans nye kanal på Youtube.

“Idiot from Northern Europe”

Jørstad kaller seg selv “Idiot from Northern Europe” i biografien i sosiale medier.

Phil Hellmuth var mannen som skapte begrepet under en av sine episke nedsmeltinger for åpne TV-kameraer for noen år tilbake. Han tapte en stor pott, skjelte og smelte på alt og alle og mente han hadde tapt for “an idiot from Northern Europe”.

Siden har det blitt et hedersbegrep for spillere fra Nord-Europa, som er storleverandør av spillere til de aller største pokerlagene i verden.

Er du en Idiot from Norther Europe? Her kan du kjøpe t-skjorta som forteller de andre ved pokerbordet at de skal passe seg (mer om Phil Hellmuth og High Stakes Duel lenger ned):

Kongen av High Stakes Duel

Phil Hellmuth er kjent for mange ting. Sitt slette humør, sine mange seire (flest av alle) i WSOP og ikke minst at han har dominert High Stakes Duel totalt i alle de tre sesongene som er spilt.

Konseptet er at man begynner en HU-match med 50 000 dollar i innkjøp. Vinneren får alle pengene og går videre til neste runde. Den som tapte den første runden har nå førsteretten til å kjøpe seg inn i runde to, som koster det dobbelte (100 000 dollar). Om ikke taperen utøver den retten, kommer en ny motstander, som PokerGo velger, inn.

Og slik fortsetter det med dobling av innkjøpet for hver runde (vinneren bruker da alle premiepengene til å kjøpe seg inn i neste runde). Har man vunnet tre runder på rad før runde seks, eller to på rad fra runde fem og utover, kan man erklære seier og ta pengene og gå. Da er turneringen over.

Hellmuth slo Antonio Esfandiari i tre strake runder i den første sesongen og endte opp med 400 000 dollar i premie. Så gjorde han det samme mot Daniel Negreanu i den andre sesongen. I den tredje og pågående sesongen, parkerte han Nick Wright i runde én. Han valgte å ikke stille i runde to, hvilket åpnet dørene for Tom Dwan. Han påførte Hellmuth sitt første tap i HSD, før sistnevnte slo tilbake i revansjeoppgjøret med innkjøpet 200 000 dollar.  Dwan sto så av og overlot setet til Scott Seiver. Også han ble slått (på nivået med 400 000 dollar i innkjøp) og har trukket seg fra den femte runden med 800 000 dollar for inngangsbilletten.

Phil Hellmuth har 800 000 dollar i gevinster fra de to første sesongene i HSD, det samme som inngangsbilletten til kampen nå, som skal spilles 22. august. Her kan vi få den situasjonen at en “idiot from Northern Europe” vinner alle premiepengene han har samlet opp så langt.

Vi vet hvem vi heier på!

Har du lyst å se mer fra Espen Uhlen Jørstads pokerspill? Her er hans nye kanal på Youtube.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund