Fra Spillehagen til Gull-Hagen

Av | 27. mars, 2023| NM2023, Nyheter

En utrolig intens og spennende duell mellom Andreas Hagen og Robert Kaggerud i 8-Game ble avgjort på tredje all-in.

Stavanger-mannen Andreas Hagen hadde en solid overvekt av sjetongene da han fikk Kaggerud all-in. Første gang ble det split, og andre gang tapte han hånden i aller siste kort. Da Kaggerud gikk all-in for tredje gang risikerte han å miste ledelsen. Men denne gangen gikk det helt inn.

– Dette var veldig spennende! Når blindene blir så store, blir det en del flaks også. Jeg stod jo selv i fare for å ryke ut av turneringene ved flere anledninger, men kortstokken har vært god mot meg i denne turneringen.

Andreas Hagen vant med dette sin første NM-tittel, men han er langt fra noen nybegynner i pokermiljøet. Han var en del av Stavanger-gjengen som markerte seg sterkt allerede for mange år siden, og har hatt mange solide resultater opp igjennom årene. Men at det skulle bli akkurat i Mixed Games at en tittel skulle komme, var ikke en selvfølge for noen år siden.

– Jeg er norgesmester i 8-Game, men jeg er ikke Norges beste 8-Game-spiller. Nordmenn som Leknes, Alm og Espen Sandvik er i den absolutte verdenseliten i mixed games. De er også fantastiske ambassadører for mixed games: de lærer villig bort, promoterer sporten og er til stor inspirasjon for alle oss andre. Jeg hadde kanskje ikke vært med i denne turneringen en gang hadde det ikke vært for dem.

– Du virker veldig rolig og fattet – bobler det litt mer innvendig?

– Jeg har vært rolig i hele dag. Nå er jeg mest stressa fordi det blir late-reg på PLO-en. Men det går nok bra det, nå.

Plasseringene og utbetalingene for topp 7 i 8-Game:

PlassNavnUtbetaling i euro
1Andreas Hagen25869
2Robert Einar Kaggerud16445
3Mikal Blomlie10275
4Vegard Dahl7280
5Stein Olav Harbosen5140
6Geir Trydal4280
7Thomas Haarstad3425
<