Marte Ruud Sandberg ny norgesmester – skrev historie i poker-NM

Av | 2. april, 2023| NM2023, Nyheter

For første gang i et NM på utenlandsk jord har vi en kvinnelig vinner i en åpen øvelse. Marte Ruud Sandberg (bildet) er norgesmester etter en maraton-turbo.

Oslo-kvinnen Marte Ruud Sandberg er et kjent fjes for mange i Oslos pokermiljø. Men i natt tok hun virkelig steget ut på den nasjonale pokerscenen. Bildet over hever hun pokalen som vinner av turboturneringen i poker-NM.

– Det er helt surrealistisk, fantastisk … jeg har selvfølgelig drømt om å ta en tittel, men følt at det har vært langt unna. Det er veldig, veldig, veldig gøy!

Lang kamp mot seier

Turbotittelen i norgesmesterskapet i poker er på mange måter en selvmotsigelse: det er en turbo-turnering med bratt struktur – men den går over kun én dag, så det er samtidig en utholdenhetsøvelse av de sjelden: det tok over 13 timer som det tok å kåre en mester i 2023.

– Det har vært et fantastisk NM! Jeg har kommet i pengene i nesten alt jeg har spilt, og i dag har det vært helt utrolig. Har hatt fantastisk flyt, har hatt veldig gode bord – det har rett og slett vært en helt utrolig dag. Allerede første dagen jeg var her kom jeg på fjerdeplass i en turnering, og da tenkte jeg at alt annet blir en bonus. Og nå er jeg her.

Cash i Main Event

La oss også nevne at hun cashet i Main Event – som sier litt om det nivået hun har inne. Marte Ruud Sandberg har spilt poker i fire år. Som kanskje er lenge for noen, men samtidig langt kortere enn mange av de hun har slått ut på veien mot tittelen:

– Det er mitt andre NM, bare, så dette er en kjempestor opplevelse. Men det vå være her – møte folk fra hele landet, det samholdet vi har, og det arrangementet som vi får være med på – det er helt utrolig. Og det at folk fortsatt er her – langt over midnatt: det betyr så ekstremt mye. Noen av de som heier meg fram er blant landets beste pokerspillere – og det er helt ubeskrivelig. Jeg har veldig, veldig mange å takke for denne tittelen. Dette hadde aldri vært mulig uten en masse mentorer og coacher som jeg har hatt på veien. Vi er et lag.

– Har du noen råd til de jentene som sitter hjemme og ser på og lurer på om de skal være med og spille poker?

– Det er ikke skummelt! Vi er altfor få jenter som spiller poker, men vi blir tatt skikkelig godt vare på. Poker er en av de idrettene eller mentalsportene hvor vi er helt likestilt – det er ingen fysiske barrierer. Det å battle med de beste gutta er dritgøy. Det å vise at jenter ikke er «tighte» og «kaster oss til penga», men kan spille aggressivt og at vi har baller vi også – det er ekstra godt. Om det er greit å si?

Når du er norgesmester i poker og har slått alle gutta. – og jentene – så kan du vel si hva du vil? Grattis, Marte!

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund