Øyvind Larsen årets spiller i poker-NM 2023

Av | 2. april, 2023| NM2023, Nyheter, Resultater

På bildet skåler Øyvind Larsen med Frode Fagerli etter å ha blitt norgesmester i Heads Up for tredje gang. Nå spanderer Fagerli innkjøpene i alle eventer i neste poker-NM ettersom Larsen ble årets spiller i årets poker-NM.

Vi har regnet inn poeng for Main Event for å se om det er noen av de gjenværende spillerne der som kan ta ham igjen, men det er det ikke.

Vi fikk tak i Øyvind Larsen på telefon mens han står i innsjekkingsskranken på flyplassen i Wien. En lang og innholdsrik NM-festival er over.

– Gratulerer som årets spiller i NM, Øyvind!
– Takk, takk – dette er jo veldig stas. Jeg visste at jeg kanskje hadde en mulighet siden det har gått ganske bra i flere turneringer. En gledelig overraskelse og en perfekt avslutning på en veldig innholdsrik uke.

Slik får du rangeringspoeng

Alle spillere som slår halve feltet i en tittelturnering i poker-NM får rangeringspoeng. Antallet poeng tar hensyn til innkjøpsnivå og antall deltakere. Den som samler flest poeng gjennom mesterskapet, blir årets spiller. Øyvind Larsen fikk ikke poeng for hverken Main Event eller 8-Game, men ellers gikk det absolutt veldig bra:

Fixed Limit: 25. plass som ga 231 poeng.

PLO: 44. plass som ga 204 poeng.

Turbo: 24. plass som ga 452 poeng.

Og så var det en viss Heads up-turnering, da. Førsteplassen ga hele 1.099 poeng, noe som førte til en samlet poengsum på 2.022.

– Det har vært lange dager, men jeg har jo vært heldig på den måten at dagene har blitt lange. Hadde de ikke vært det, så hadde vi jo ikke hatt denne samtalen. Jeg tror det er viktig å huske på at de aller, aller fleste som spiller en turnering ikke kommer i pengene. Og de gangene det går dårlig må man bare omstille seg til neste turnering.

Bodø/Glimt-entusiast

– Når du nevner «omstilling» – hvordan går det med ditt kjære Glimt i år? Det var jo en liten nedtur i serien i fjor?
– Jeg håper selvsagt på at vi skal vinne alt og at seriegullet kommer hjem igjen. Og det var jo egentlig en veldig bra sesong i fjor – historisk sett. Men det er klart: når du ikke vinner, så er du ikke best.

En ting er i alle fall sikkert: i 2023 så er det vinneren Øyvind Larsen som er best. 

Her kan du se oversikten over alle som har blitt årets spiller i norgesmesterskapet.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund