Årets spiller i WSOP: Peker på Jørstad som en av favorittene

Av | 1. juni, 2023| Nyheter

Verdensmester Espen Uhlen Jørstad åpnet rett i pengene i WSOP 2023.

Natt til torsdag plasserte han seg som nummer 25 i en av åpningsøvelsene i World Series of Poker (WSOP) i Las Vegas, en $25k NHLE High Roller med 207 spillere fra start. Det ga 43 750 dollar i premie og umiddelbart pluss i regnskapene ved starten av årets mesterskap i Las Vegas.

Superstjernen Daniel Negreanu takket for seg bare tre plasser senere i turneringen. Nettopp Negreanu og Jørstad er navn som går igjen når det diskuteres favoritter til å bli årets beste spiller sammenlagt i dette maratonet av en turneringsserie (WSOP spilles i 95 bracelet-turneringer fra 30. mai til 18. juli).

Negreanu har som den eneste klart prestasjonen to ganger tidligere (2004 og 2013) og er blant de mestvinnende turneringsspillerne i historien, så selvsagt er hans navn brennhett også i denne sammenhengen.

Likeledes blir en spiller som Shaun Deeb trukket frem, ettersom han har for vane å kjempe helt i toppen om nettopp denne æresbevisningen.

Norsk navn for første gang

Det er mange å velge i blant internasjonale pokercelebriteter, men i år har det dukket opp et helt nytt navn. For første gang nevnes en nordmann som en av favorittene til å bli best i sammendraget.

Espen Uhlen Jørstad imponerte en hel pokerverden da han vant Main Event, verdensmestertittelen og 10 millioner dollar i fjorårets utgave av WSOP. I et intervju med Pokernews før NM i Bratislava, fortalte Jørstad om sine planer om å “gå all in” i årets WSOP og spille en rekke turneringer.

– Jeg planlegger å spille et fullt WSOP-program i år. Hvis jeg bestemmer meg for å spille highrollerne med 100 000 og 250 000 dollar i innkjøp, kommer totalbudsjettet opp i 7-800 000 dollar. Det blir en crazy sommer, fortalte Jørstad om sine sommerplaner.

Du kan lese hele intervjuet her.

En av favorittene

Nettopp de omfattende sommerplanene og statusen som verdensmester gjør at nettopp Pokernews, toneangivende i internasjonale pokerkretser, nå nevner Espen Uhlen Jørstad som en het kandidat til å bli årets spiller sammenlagt.

Det kan du lese mer om her.

Seieren i Main Event i fjor var selvsagt altoverskyggende for Espen Uhlen Jørstad. Men han vant ikke bare ett gullarmbånd i fjorårets mesterskap. Her kan du lese mer om den første triumfen, kort tid før Main Event begynte.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund