Norge har topp-par i highroller i London

Av | 22. juli, 2023| Nyheter

Morten Klein (til venstre på bildet) og Espen Uhlen Jørstad (til høyre) danner en norsk superduo i Triton Luxon Invitational og betaler mer enn tre millioner kroner hver i inngangsbillett.

Jørstad, vinneren av WSOP Main Event 2022, kommer med etter invitasjon fra Klein, som har VIP-status i det svært celebre selskapet i den britiske hovedstaden.

Konseptet

Turneringskonseptet er at en gruppe VIP-spillere – ofte fremgangsrike forretningsfolk med skills og interesse for poker – inviterer hver sin profesjonelle pokerspiller til å være med i turneringen, som spilles fra 3. til 5. August.

De ulike parene spiller ikke som lag, men de skilles i starten. Da spiller VIP-er utelukkende mot hverandre, mens proffer spiller mot hverandre i en egen del.

Etter åtte levels samles de to gruppene. I level ni til og med tolv balanseres bordene slik at det blir en blanding av VIP-er og proffer. Deretter blir det en ny og helt tilfeldig trekning, men ingen fra parene som kom sammen til turneringen, skal sitte ved samme bord før det er bare to bord igjen. 

Enorm inngangsbillett

Det koster 250k+12k britiske pund å spille turneringen, mer enn 3,4 millioner norske kroner. Og skulle man ryke før level 12 og har bankroll til det, kan man kjøpe seg inn én gang til. Og bankroll er jo noe de fleste i dette selskapet har. 

Det er et svært stjernespekket felt den norske duoen er oppe mot. Phil Ivey, Tom Dwan og Steve O´Dwyer står sammen med noen av de største navnene fra internasjonal poker på deltakerlisten. Du kan se hele under fanen “participants” her

Turneringen vil bli streamet på YouTube

Klein og Jørstad spilte en lignende turnering da turneringsserien Triton var på Kypros i fjor høst, men spilte da ikke som et par. Begge røyk ut før pengene den gang

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund