Sjefen kan kaste kortene

Av | 8. januar, 2014| Nyheter

Sigurd Eskeland (40) har tatt kampen for legalisering av poker et syvmilssteg videre som leder av Norsk Pokerforbund. Nå er han usikker på sin egen fremtid, både som frontfigur og som profesjonell pokerspiller.

En behersket optimisme råder i Poker-Norge. Den nye regjeringen har varslet en oppmykning av dagens rigide lovverk som sender oss utenlands for å spille NM, og det relativt nyvalgte styret i Norsk Pokerforbund høster lovord overalt for jobben som er gjort siden de ble valgt i Dublin i mars.

Tre måneder før det igjen braker løs i Dublin, med et tusentalls nordmenn samlet til NM og valg av styre i Norsk Pokerforbund, serverer dets leder en cocktail som er som kaldt vann i tidvis brusende blod blant norske pokerspillere:

Det er nemlig slett ikke sikkert at styrevalget blir et gjenvalg. Etter å ha jobbet utrettelig i sin kontakt med det politiske miljøet for å øke innsikten om hva poker er, og på rekordtid høstet gevinster pokermiljøet har drømt om i årevis, vurderer Sigurd Eskeland å gi seg.

–          Jeg har ikke bestemt meg for en ny periode, bekrefter han.

–          Det handler om tidsbruk, økonomi og det jeg mener er viktig. Jeg har familie, og det vil alltid være det viktigste for meg. Dette vervet er svært krevende og det er mange biter som skal falle på plass for at jeg skal kunne fortsette både som leder av forbundet og som profesjonell pokerspiller. Det siste året har jeg flere ganger vært fristet av tanken på en mer ordinær tilværelse med normal arbeidstid.

 

Garantier

Han legger ikke skjul på at det er den økonomiske usikkerheten som nager. Allerede ved valget under NM i fjor, stilte han som krav at noe av jobben han gjør skal kompenseres. Dette har han til en viss grad fått i året som har gått, uten at det er formalisert. Skal han gå på en ny periode, og fortsette kampen for en liberalisert hverdag for norske pokerspillere, må han ha økonomiske garantier.

–          Jeg har ikke tid til å gjøre dette gratis fremover. Jobben krever at jeg må prioritere bort mye annet, og da må jeg ha noe igjen for det i kroner og øre, sier Eskeland.

For å få økonomi til å lønne en leder, er forbundet avhengig av flere betalende medlemmer.  Styret håper at lovordene og resultatene de oppnår materialiserer seg i flere betalende medlemmer fremover.

–          Det er skuffende få som melder seg inn i forbundet vårt. Og av de rundt 500 som faktisk har gjort det, er det bare halvparten som har betalt kontingenten, minner lederen om.

 

Livet som proff

Sommeren 2010 flyttet Sigurd Eskeland fra Oslo til Nærsnes. Samtidig fikk han en sponsorkontrakt som gjorde det mulig å spille poker på heltid i ett år. Da tok han – i nært samråd med familien – valget om å si opp jobben som lærer og satse for fullt på hobbyen han hadde dokumenterte evner for.

To uker senere dro han til Las Vegas. Og ble verdensmester. I en 8-game-øvelse (med åtte forskjellige pokerspill) med 2500 dollar i innkjøp, vant han som tredje nordmann i historien det ettertraktede gullarmbåndet som er et synlig bevis på en triumf i World Series of Poker (WSOP). Karrieren skjøt fart, og selv da sponsoren måtte trekke seg, hadde han så oppløftende resultater at han kunne fortsette å spille kort på heltid.

Eventyret har fortsatt helt til i dag, men nå er han kommet til et mulig veiskille. Sigurd forteller åpent om en tung periode ved pokerbordene som har fått ham til å tenke på en vanlig jobb. Men det er slett ikke sikkert han vender tilbake til kateteret og yrket han har utdannelse til.

–          Alle pokerspillere opplever perioder med dårlige resultater, og det har jeg hatt en god stund – helt til EPT-en i Praha i høst (kom på finalebordet, red. anm.). I jobben som leder av forbundet har jeg lært mye om både media og politikk, og det er ting jeg kanskje kan tenke meg å jobbe med i fremtiden. Men ingenting er bestemt. Praha var en opptur, så det kan tenkes jeg fortsetter, både som leder i Norsk Pokerforbund og som profesjonell spiller.

 

Finansiering

NM-arrangør Frode Fagerli er blant dem som retter en innstendig oppfordring til Sigurd Eskeland om å fortsette som leder. Også han etterlyser en vilje blant spillerne selv til å tegne medlemskap og betale kontingent for å muliggjøre en heltidsstilling.

–          Hvis 3000 spillere betaler 250 kroner hver i kontingent, er det plutselig mulig å ha en heltidsansatt for å fremme vår sak, slik Sigurd og resten av styret har gjort på en så glimrende måte den siste tiden. De fortjener full honnør for det de har oppnådd, og jeg håper virkelig de fortsetter i minst ett år til, sier Fagerli.

Norgesmesterskapet gir i dag forbundet et betydelig beløp, og Fagerli og Eskeland er innstilte på å arrangere fremtidige mesterskap i fellesskap.

– Jeg håper dessuten at det kan åpne seg muligheter på sponsorsiden når det etter hvert kommer en legalisering. Vi trenger en mann som Sigurd til å jobbe for denne viktige saken, sier Frode Fagerli.

Håper du Sigurd fortsetter? Send din hilsen i kommentarfeltet under!

 

Slik blir du medlem av Norsk Pokerforbund:
1. Overfør 249 kroner til 1503 35 18762 (Norsk Pokerforbund) skriv navnet ditt i KID feltet.
2. Gå inn på www.NorskPokerforbund.no og fyll ut skjemaet.

 

 

 

 

 

 

 

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund