Poker-NM: Felix Stephensen ny mester

Av | 25. november, 2015| Nyheter

På ett år har Felix Stephensen blitt nummer to i VM og vunnet NM. Nå er det vel ingen som tviler på at poker er et ferdighetsspill?

– Dette er det beste som kunne skje norsk poker, sa en i gledesrus etter at Felix Stephensen hadde vunnet Main Event under NM i poker på Gardermoen tirsdag kveld.

Med det mente han at det er en fantastisk reklame for pokeren at en av de største profilene vinner NM i konkurransen med 1973 andre spillere. Det viser til de grader hvor viktig ferdigheter er for å nå langt som pokerspiller.

Felix Stephensen en gang til


Lederen i Norsk Pokerforbund Sigurd Eskeland er enig.

– Det var veldig viktig at så store navn hevdet seg. Flere tidligere norgesmestere og andre med gode resultater internasjonalt kom dypt i turneringen. Og om det er noen som fremdeles tror poker er et tilfeldighetsspill, kan de jo regne på sannsynligheten for å bli nummer to i WSOP Main Event og så vinne NM året etter, sier Sigurd Eskeland.

– Det ble jo en fantastisk historie med Silje og Felix heads up. Man skulle nesten tro det var regissert, humrer han.

Folk koste seg på Twitter under NM:

Rigget var det helt garantert ikke. Men dramaet falt tydelig i smak også hos tv-seerne. TV 2 melder onsdag at de satte ny seerrekord på Sportskanalen med sendingene fra NM i poker.

Selv endte Eskeland på 30. plass i turneringen. Også det en flott prestasjon, men selv håpet han å vinne.

– Jeg har kommet over skuffelsen nå. Det er bare å prøve igjen i freeroll-NM i Oslo i februar, sier han. Der får alle medlemmer i Norsk Pokerforbund sete – følg med på poker.no og norskpokerforbund.com for mer informasjon (spilles 18.-20. februar).

Snart nytt NM


– Det blir ikke for mye poker med NM i Norge, freeroll-NM og så NM i Dublin?

– Dette er de tre gangene vi pokerspillere får lov å spille, så jeg kan aldri tenke meg at folk synes det er for mye. Noen har sagt det blir rart med to NM, og sammenligner det med andre idretter. Jeg synes ikke vi trenger å være som alle andre. Vi trenger dessuten NM i utlandet for å få et fullferdig pokerprogram med flere øvelser, cashgames og sideturneringer. NM i Norge er foreløpig begrenset til tre turneringer. Vi hadde heller ikke fått det mesterskapet vi nå har hatt i Norge uten det som er bygget opp over flere år i utlandet, sier Eskeland.

– Dessuten er det tradisjon for å ha flere mesterskap i pokerverdenen, legger han til og viser til den to måneder lange turneringsserien WSOP.

Lotteritilsynet hevdet seg


Det ble mye fokus på Felix Stephensen og Main Event under NM på Gardermoen. Vi fikk en norgesmester til tirsdag natt, da Jens Sevaldsen slo Sture Busch i det som beskrives som en intens HU-match. Vi gratulerer vinneren og ikke minst Lotteritilsynets Eirik Tysse som kom på fjerdeplass!
Her er hele resultatlisten fra turboturneringen.

Jens Sevaldsen vant turboøvelsen under NM i poker. Foto: PokerNorge.no

Jens Sevaldsen vant turboøvelsen under NM i poker. Foto: PokerNorge.no

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund