NM-favoritter: Sigurd Eskeland

Av | 17. februar, 2016| NM2016, Nyheter

Sigurd Eskeland er som leder i Norsk Pokerforbund en del av vertskapet for freeroll-NM
som begynner i Oslo i dag (onsdag).

Han er utvilsomt også en av favorittene til å vinne både her og i Dublin i mars. Sigurd Eskeland er nemlig en del av en svært eksklusiv krets av norske pokerspillere: Som en av bare tre nordmenn er han eier av det ettertraktede gullarmbåndet fra WSOP, som et synlig bevis på at han er verdensmester i poker.

Triumfen kom 26. juni 2010 i en $2,500 8 Game-turnering. Her kan du lese Cardplayers referat fra dramaet i Las Vegas.

Året etter ble han gitt hedersbevisningen Årets spiller i Norge, da han vant Vi Menns Gullhånda.

I tillegg til en av de gjeveste premiene man kan vinne som pokerspiller (WSOP-bracelet), er «Siggen» den eneste nordmann som har nådd et finalebord i «de tre store», EPT (Praha i 2013)/WSOP (2010)/WPT (2011).

I NM-sammenheng var han svært nære en tittel i fjor, da han ble nummer to i turboturneringen for 20,820 euro.

Sigurd Eskeland står i historiebøkene som en av de første nordmenn som vant en turnering i WSOP. Men også politikeren Sigurd Eskeland har skrevet seg inn i historien som leder i Norsk Pokerforbund. Han var en sentral skikkelse i det årelange arbeidet med å drive igjennom legalisering av poker i Norge.

CV: Sigurd Eskeland

NM-titler
0
Plassering i NM-rangeringen totalt
40
Turneringsgevinster
totalt i karrieren

$709,959
Forrige registrerte
cash internasjonalt

19. november 2015: 30. plass 5000 NOK NLHE – Main Event NM, 31,880 kroner
Beste livecash
$260,497

Frem mot NM 2016 har kjennere av norsk poker vurdert noen av de største profilene og favorittene som ventes å stille i mesterskapet. Det norske pokermiljøet har vokst seg svært stort og fått anerkjennelse verden over. Det er derfor svært mange spillere som kan tenkes å ville sette sitt preg på mesterskapet i Dublin. Alle kan ikke presenteres her. Hvem mener du hører med blant favorittene i år? Gi oss gjerne innspill – med en kort eller lang begrunnelse – i kommentarfeltet her, eller på Facebook.

Her er listen over alle norgesmestere i poker (Gardermoen unntatt)

Skal du spille NM i poker i Dublin? Her er hele turneringsprogrammet – med sideevents.

Trenger du overnatting nær spillerhotellet? Sjekk dette alternativet.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund