Thor Hansen-filmen fikk finansiering – opptakene fortsetter

Av | 10. januar, 2017| Nyheter

Thor Hansen-filmen reddes av engasjementet i det norske pokermiljøet – og to anonyme investorer.

Før jul var det en akutt fare for at opptakene til All In! (Thor Hansen-filmen) ville bli stoppet. Grunn: Pengemangel.

Det norske pokermiljøet begynte kraftig å røre på seg da fristen for en crowdfunding nærmet seg uten at den nødvendige kapitalen var klar – og med ett så ting litt lysere ut.

Få dager før jul var produksjonsselskapet Zacapa Film optimistiske og postet dette på Facebook:

Alle bekker små gjør en stor Å, men det var først i tolvte time at finansieringen kom helt på plass.

– Det endte godt tilslutt, med to anonyme sponsorer som kom inn helt på tampen. Vi fortsetter å filme Thor når han er i form til det, og håper på at vi skal komme oss til Las Vegas en tur innen våren er omme, forteller Linn Therese Amundsen i Zacapa Film.

De lager Thor Hansen-filmen


Amundsen er sammen med Kari Wåle om det til dags dato klart største pokerfilmprosjektet i Norge. Thor Hansen-filmen blir en dokumentarfilm om den norske storgamblerens svært innholdsrike liv i Oslo, Las Vegas og California.

Linn Therese Amundsen (t.v.) og Kari Wåle i Zacapa Film var i hælene på Thor Hansen (i bakgrunnen) under hele NM i Dublin våren 2016.

Og Thor Hansen selv er optmistisk med tanke på den Vegas-turen og fortsatte opptak.

– Jeg regner med vi skal få til det. Jeg er optimist som vanlig, sier han etter en tøff start på det nye året med krevende behandlinger.

Hans alvorlige helsesituasjon kjenner alle til. Situasjonen er som den lenge har vært og har ikke forverret seg, men alle de tøffe cellegiftkurene tar på.

– Jeg har hatt 232 av dem nå. Det merkes. Men bare jeg klarer å oppføre meg nå, blir nok dette en bra film. Det er den største faren – at jeg ikke skal klare det, sier Thor og ler.

Men først skal norsk pokers gudfar spille sin første NM-øvelse i år. Forrige søndag var han påmeldt til PLO-turneringen på Unibet, men tekniske problemer gjorde at han ble blindet ut uten å spille en pott. Førstkommende søndag kommer han sterkt tilbake i Fixed Limit på Guts.

Her er hele programmet for online-NM.

Skryter av pokermiljøet


Skaperne av Thor Hansen-filmen forteller om et spennende møte med det norske pokermiljøet under NM i Dublin i fjor.

– For oss var dette en helt ny verden. Vi har truffet utrolig mange hyggelige mennesker i det norske pokermiljøet, og poker i seg selv er et svært fascinerende spill. Det handler like mye om psykologi, det å se og forholde seg til andre mennesker som å være flink med tall og ha god hukommelse. Thor er veldig interessert i andre mennesker, og er alltid den som er nysgjerrig og vennlig mot alle dealerne som stadig tar plass ved pokerbordet. Vi tror at hans evne til å se mennesker har vært viktig for det livet han har levd, og ikke minst det at han har blitt så god i poker, forteller de to.

– Vår egen pokerdebut hadde vi i Dublin, hvor vi feiret bursdagen til Kari med en runde cashgame. Vi forstod i ettertid at dette ikke var et genitrekk, og Thor syntes vi var relativt håpløse som starter “karrieren vår” ved et cashgamebord.

– Hva har vært høydepunktet i produksjonen så langt?

– Høydepunktet for oss har vært å bli godt kjent med Thor, og at han lar oss få være med i alle faser av livet hans både med og uten kamera. Ikke minst har det også vært utrolig fint å bli kjent med konen hans Marcella, som vi er helt sikre på også er en stor grunn til at Thor har levd alle disse årene på overtid. Hun er et vakkert menneske og en engel som alltid passer på han.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund