NM Fantasy Draft: 99 norske pokerhåp auksjonert bort

Av | 27. mars, 2017| NM2017, Nyheter

Lørdagens NM Fantasy Draft ble akkurat så intens og spennende som man kunne håpe på forhånd.

I omtrentlig fire timer underholdt Martin Iversen de 15 laglederne og nærmere 50 seere på Twitch gjennom en auksjon av totalt 99 spillere.

NM Fantasy: Her er alt forklart

Allerede fra start ble tonen satt når Odd Erlend Jensen ble nominert av Rhinos, og som gikk under hammeren for 52 poeng til Team Gaminghill. 

Det ble også dramatisk fra start da Sentralen sin lagleder måtte melde forfall til Draften, løsningen ble at laget fikk by 94 poeng på Rolf Galåsen på forhånd, og deretter velge seg 6 spillere som ikke ble solgt etter at Draften var over.

Dette gjorde at det ble solgt 99 spillere under selve Draften, mens totalt 105 glade pokerspillere er blitt fordelt på de 15 deltakende lagene.Mens noen kunne juble i chatten over hvor gode kjøp de akkurat hadde gjort, måtte andre gremmes når de innså at de hadde gått i en aldri så liten felle. For selv om NM i poker i Dublin er årets høydepunkt for de fleste norske pokerspillere, så er det noen som har meldt forfall av ulike grunner til årets mesterskap.

Det største bomkjøpet gjorde nok AlmostIFold da de bydde 20 poeng for den vordende far Yngve Hella Steen, men også Team Glidgris og 1stSpade angrer nok på sine kjøp av henholdsvis Mats Åmot og Bjørnar Von Koss som begge trolig ser NM fra sofaen hjemme i Norge.Som i poker finnes det mange ulike strategier, og det så vi at også var tilfelle i denne Fantasy Draften. Mens noen var «tighte» og ventet på muligheten til å gjøre store kupp, var andre raskt ute med å sikre seg de største kanonene.

Fem spillere kostet lagene sine minst halvparten av budsjettet, da Ørjan Skommo, Henrik Tollefsen, Jonas Gjelstad, Odd Erlend Jensen og Andreas Høivold alle gikk for 50 poeng eller mer. Hvis du tror du kan sette sammen et bedre lag enn hva disse har gjort får du muligheten til å bruke de samme prisene til å sette sammen de 7 beste spillerne så lenge du holder deg til en pris på under 100 poeng. Send mail til tobiasleknes92@gmail.com hvis du ønsker å være med, så får du mer informasjon om betaling og regler.Hvilket lag som har hatt den beste strategien vil vise seg de neste to ukene, men hvilke lag ser ut til å ha det beste utgangspunktet etter Draften?Rhinos

Det ble hard budkamp om Ørjan Skommo under draften.

Spiller og pris
Ørjan Skommo 52
Vegard Nygaard 24
Thomas Syversen 12
Kristoffer Skolem 2
Espen Myrmo 6
Martin Hanitz 3
Lasse Aastad Kjøs 1

I en heftig budkamp med Team Skommo om Ørjan Skommo ble mye av kruttet svidd av fra start. Allikevel er det et meget solid lag som står igjen. De to viktigste poengplukkerne blir trolig nevnte Skommo og Vegard Nygaard. Begge behersker poker i alle varianter på et meget høyt nivå, og til sammen har de 3 NM-titler og en rekke topplasseringer. Resten av laget består også av spillere som er forventet å spille en rekke øvelser, noe som åpenbart er en stor fordel i kampen om rangeringspoengene. Med en rekke sterke spillere også blant de billige kjøpene ser dette ut som et godt lag på papiret. 

Vurdering: 8/10 poeng1stSpade

Thor Hansen og Andreas Høivold topper laget 1stSpade.

Spiller og pris
Andreas Høivold 50
Thor Hansen 31
Thomas Olavsrud 12
Mari Thorrud Olsen 1
Simen Birkelund 2
Bjørnar Von Koss 1
Joachim Buch 1

Nok et lag med to «kapteiner» i Andreas Høivold og Thor Hansen. Det kan diskuteres om prisen for Høivold, i likhet med de andre profilene som ble draftet tidlig, var noe for høy, men som fjorårets player of the year er forventningene store til Andreas også i år.

Konsekvensen av de to dyre kjøpene er at de resterende må kjøpes inn billig, og det store spørsmålet blir hva disse kan lever for 1stSpade. Laget vil også lide av at de kjøpte katta i sekken da allsidige Bjørnar von Koss ikke deltar i Dublin.

Vurdering: 5/10Balrog Rovers

Jan Olav Sjåvik er alltid med i kampen om å bli Årets spiller.

Spiller og pris
Jan Olav Sjåvik 36
Tarjei Forus 31
Raymond Forsland 13
Sondre Sagstuen 8
Leiv Kåre Johannessen 1
Pål Hersleth 3
Simen Kind Gulbrandsen 1Jan Olav «Balrog» Sjåvik er alltid et navn å regne med, spesielt tidlig i NM-uka når Fixed Limit Holdem og 8-game går av stabelen.

Undertegnede er også spent på å se hvordan billigkjøpet Simen Kind Gulbrandsen vil gjøre det, kanskje kan dette vise seg å være et kupp! Laget består jevnt over av sterke pokerspillere, men har de det som skal til for å ta laget helt til topps? Det føles som om laget kunne trengt en kanon til, men hvis Forus kan gjenta bragden fra 2013 og Jan Olav Sjåvik som vanlig kjører over alle i Limit Holdem vet man aldri hva dette kan holde til!

Vurdering: 6/10

Rorbua

Tor-Anton Welo blir fort Rorbuas sterkeste kort i fantasiligaen.

Spiller og pris
Silje Nilsen 31
Tor-Anton Welo 35
Thomas Fløan 23
Ståle Eggen 8
Lars Erik Isaksen 1
Georg Beiske 1
Inge Dahl Forsmo 1

Et lag med tre store trønderske profiler. Tor-Anton Welo vil alltid være et hett navn i en slik Draft, og han har prestert bra i flere turneringer tidligere. Silje Nilsen ser også ut til å spille fullt program, men det blir spennende å se hvordan hun vil gjøre det i 8-game og fixed limit holdem. Regjernede mester i Main Event Ståle Eggen blir naturligvis en spennende mann å følge, og med fullt program er 8 poeng en veldig akseptabel pris for denne mannen. Riktignok møter han tøff motstand i den riggede førsterunden av HU mot Preben Stokkan, men skal man vinne må man slå de beste! Georg Beiske og Lars Erik Isaksen fremstår som to meget gode kjøp for Rorbua så jeg har virkelig tro på at dette laget kan hevde seg i toppen av ligaen – men spørsmålet er om de mangler en virkelig stor profil ved Siden av Welo til å dra lasset helt til topps?

Vurdering: 8/10
Team Skommo

Henrik Tollefsen topper laget som bærer navnet til hans gode venn og rival, Ørjan Skommo.

Spiller og pris
Henrik Tollefsen 50
Sigurd Eskeland 30
Alexander Golten 10
Allan Dyrstad 3
Kim Andre Torsvik 1
Espen Sandvik 1
Magne Bøe 5

Laget var i en heftig budkamp i kampen om Ørjan Skommo og tapte, men hans gode venn Henrik Tollefsen ble kapret i stedet og blir Team Skommo sin viktigste spiller. Tollefsen hadde et eventyrlig NM på Gardermoen, og ble årets spiller på Vi Menn-rankingen. Laget blir ikke mindre fryktinngytende av at Sigurd Eskeland stiller med toppet motivasjon i jakt på sin første Norgesmesterskapstittel.

Selv om laget brukte mange poeng tidlig i Draften beholdt de is i magen og kunne til slutt sitte igjen å velge de siste par spillerne fritt. Det er flere spennende navn som fort kan komme til å levere jevnt med poeng til Team Skommo, blant annet Golten som hadde et meget godt NM i fjor. Et spenningsmoment blir om Allan Dyrstad ryker ut av Irish Open tidlig nok til å velge å ta seg lodd i NM-øvelsene helt i starten av mesterskapet.

Vurdering: 7/10

Gaminghill BodøPreben Stokkan vant NM på Gardermoen og er ett av de heteste navnene i norsk poker for tiden.

Spiller og pris
Preben Stokkan 23
Tor-Arne Fenes 42
Pål Skønberg Løvik 11
Stephan Kjerstad 6
Marius Høgtun 9
Roger Johannessen 5
Stig Thomassen 4

Et lag med et par nordnorske helter i Marius Høgtun og Tor-Arne Fenes, men som også har det kanskje heteste navnet i pokernorge: Preben Stokkan. Selv om laget består av mange spennende og gode pokerspillere, er jeg litt bekymret på deres vegne når de kommer til antall øvelser spillerne på laget stiller i.

Tor-Arne Fenes blir trolig den det stilles størst forventninger til, og han må virkelig prestere for Gaminghill Bodø om han skal forsvare prislappen sin som kanskje virket noe stiv. Preben Stokkan er så klart en meget god spiller å ha på laget, så spørs det om han vil prioritere NM-øvelsene over de mange No limit Holdem-turneringene som finnes på programmet.

Men hvis han gjentar bedriften fra Gardermoen og vinner Main vil Gaminghill Bodø uansett bli å finne i toppen.

Vurdering: 5/10Stigen

Katja Svendsen var på et finalebord i NM så sent som i fjor (Fixed Limit).

Spiller og pris
Acid Nilsen 21
Bernt M Jakobsen 15
Katja Svendsen 21
Eirik Kristiansen 1
Espen Solaas 16
Åge Ravn 10
Morten Klein 17 Et meget jevn og allsidig lag skal kjempe for at Stigen klatrer til topps i denne ligaen. Det er åpenbart at laglederen har god kontroll på det som beveger seg i det norske pokermiljøet og det er flere spennende valg.

Espen Solaas til 16 poeng må være et av de beste kjøpene gjort i Draften. Om det er et riktig strategisk valg å stå over de største kanonene for å kunne plukke friere i det vi må kalle «mellomsjiktet» av spillere vites ikke. Stigen blir nok et lag å regne med, og hvis de rutinerte spillerne Acid, Ravn og Klein presterer på sitt beste vil vi nok se laget på en av de øverste plassene når turboen og Main event er ferdigspilt lørdags kveld.

Vurdering: 7/10Yohaugs Lipgloss

Jonas Gjelstad er regjerende norgesmester i Heads Up.

Spiller og pris
Roar Aspås 29
Jonas Gjelstad 53
Ove Stenberg 4
Nathalie Sæther 5
Espen Ringstad 3
Thomas Andre Berg 2
Per Thomas Fjell 4

Med en Jonas Gjelstad som forsøker å booke så mange bets som mulig mot de som tror de kan slå han i årets NM så har i hvert fall lagets største profil selvtilliten i orden.

Som draftens dyreste spiller (vi ser bort i fra Rolf Galåsen) forstår vi at det er flere lag som ønsket Heads-up-vinneren fra i fjor. Ettersom 52 poeng ble fyrt av tidlig, måtte lagleder tidlig ut på det litt mer alternative markedet, men maktet å få inn Roar Aspås som er forventet å spille fullt program. De billige kjøpene blir også for Yohaugs Lipgloss en viktig faktor for hvorvidt de når helt opp.

Thomas Andre Berg til 2 poeng er en annen kandidat til årets kjøp. Per Thomas Fjell har vist en rekke gode resultater i Main Eventer de senere årene, men vil han plukke poeng i de andre øvelsene?

Jeg liker laget, og tror de er en sterk kandidat til å vinne årets draft.
Vurdering: 8/10Team Fropsy

Frode Fagerli får mye å tenke på under NM, og spiller alltid alle eventer. Klarer han å holde fokus ved pokerbordene?

Spiller og pris
Eirk Ruud Iversen 39
Kenneth Strandli 22
Frode Fagerli 27
Leif Eddy Iversen 5
Robin Eirik Reed 1
Stian Johannessen 5
Caroline Facius 1

Laget bærer noe preg av at laglederen hadde et ganske hektisk program, og ønsket å bli ferdig med laget tidlig i auksjonen.

Eirik Ruud Iversen har bestandig plukket jevnt og trutt med poeng i NM-sammenheng, men var han virkelig verdt 39 poeng? Frode Fagerli til 27 poeng kan vise seg å være et scoop, men vil han sovne på et potensielt finalebord med sine endeløse dager på jobb?

Lagets 4 spillere i kategorien “billige spillere” er for de fleste kjente navn, men jeg er noe skeptisk til om de kan måle seg med mange av de veldig gode valgene som flere av de andre lagene har gjort. Stian Johannessen spiller så vidt jeg vet fullt program, så om han får fullklaff kan det være jokeren Team Fropsy trenger.

Vurdering: 5/10NorWiking

Jan-Erik Sørensen har to NM-titler og har blitt Årets spiller to ganger.

Spiller og pris
Ylva Thorsrud 25
Jan-Erik Sørensen 30
Frode Gehardsen 12
Felix Stephensen 2
Martin Riseng 17
Øyvind Aas 4
Pål Christian Nikolaisen 1Vi var nok mange som ventet lenge på at Jan-Erik Sørensen sitt navn skulle dukke opp denne lørdagen. Mens de fleste kanonene var solgt og lagenes poengbanker var blitt ganske slunkne så gjør NorWiking et meget godt kjøp i denne NM-profilen.

Martin Riseng og Frode Gerhardsen er heller ikke dumme navn å ha på laget sitt i et poker-NM. Ylva Thorsrud til 25 poeng fremstår på meg som et av de mer tvilsomme kjøpene i konkurransen, i hvert fall hvis vi ser bort fra de som kjøpte katter og sekker i håp om en god to for en-deal. Men Ylva er i hvert fall dedikert og skal nok gjøre sitt ytterste for å forsvare prislappen.

At Felix gikk for 2 poeng er nok noe de fleste stusser over, men rapportene sier at han ikke kommer til Dublin – det vil nok svi aller mest for NorWiking

Vurdering: 4/10

Team Gaminghill

Odd-Erlend Jensen er den spilleren som har scoret flest rangeringspoeng i NM-historien.

Spiller og pris
Odd Erlend Jensen 52
Johnny Lodden 14
Helge Stjernevang 12
Eirik Bjørklund 9
Andre Bye Berg 4
Morten Antonsen 1
Monica Eilertsen Vaka 8

Rett ut av startporten satte Team Gaminghill standarden da de brente av 52 poeng for Odd Erlend Jensen. Som for de fleste andre som brente av mye poeng i starten ble resten av Draften en øvelse i å gjøre gunstige kjøp av solide spillere.

Det blir spennende å se både hva Lodden stiller i, og hvordan han presterer nå som han spiller for «egen maskin» etter at kontrakten hans med Pokerstars løp ut. Helge Stjernvang var et hett navn i fjor, både i NM, men spesielt i Las Vegas under WSOP hvor han cashet på løpende bånd. Prisen på 12 poeng er definitivt i kategorien godt kjøp, så gjenstår det å se om en Helge, som har vært litt umotivert i vinter, kjenner lukten av enda flere pengeplasseringer når han hører lyden av chipsshuffling på City West.

Laget disponerte kanskje poengene litt dårlig mot slutten, og endte opp med å bruke resterende 8 poeng på et kjøp de trolig kunne fått igjennom for 1. Ikke glem at Morten Antonsen til 1 poeng slettes ikke er noen lettvekter, forventer mange poeng derifra under NM.


Vurdering: 6/10Team GlidgrisMads Åmot skal normalt styrke alle pokerlag. Men: Han kommer trolig ikke til NM. Dumt kjøp.

Spiller og pris
Mads Åmot 10
Mikal Blomli 29
Robert Kaggerud 28
Tobias Leknes 30
Vebjørn Monstad 1
Sondre Lunde 1
Rasmus Glæsel 1

Et lag som har påstått at de kun skal bestå av spillere som glir godt over gjennomsnittet, og her finnes det stort potensialet. Mikal Blomli vet de fleste hva er god for, og han behersker de fleste varianter.

Robert Kaggerud er et navn jeg tror pokernorge kommer til å bli veldig mye bedre kjent med i tiden som kommer, og også han spiller poker i alle varianter med blant annet et finalebord på Gardermoen i 8-game. Om undertegnede er et godt kjøp får jeg overlate til andre å vurdere, men forhåpningene til meg selv matcher i hvert fall prisen.

Rasmus Glæsel til 1 poeng må sies å være nok en kandidat til årets kjøp da han er ventet å stille til start i det meste. Til slutt kommer man ikke unna at dette laget trenger veldig mye glid hvis de skal få poeng ut av Mads Åmot som heller ikke er ventet å delta. Hadde laget hatt et av de beste alternativene i kategorien 10 poeng eller billigere ville jeg ansett dette som det sterkeste, men en bortkastet plass kan bli kostbart.

Vurdering: 7/10SLOGFUNK

Torstein Iversen har tre NM-titler og virker som et godt valg til et fantasylag.

Spiller og pris
Endre Sagstuen 47
Torstein Iversen 39
Harald Gjønnes 1
Øyvind Sizo Larsen 2
Michael Tangen 1
Rudi Johnsen 1
Åge Spets 9Laget brukte store deler av budsjettet på Endre Sagstuen og Torstein Iversen. Kjøpet av førstnevnte virker noe optimistisk hvis han ikke skal spille samtlige eventer. Torstein Iversen er alltid en mann å regne med i NM-sammenheng, men fortsatt synes jeg prisen er for høy når du ser prisen på noen av de fullgode alternativene.

Med dette sagt blir det viktig at resten av «stallfyllet» leverer noen gode resultater, og da kan det se ut som de største forhåpningene til dette laget må rettes mot Main Event og Pot Limit Omaha-turneringen.
Vurdering: 4/10Sentralen

Rolf Galåsen er ligaens klart dyreste spiller.

Spiller og pris
Rolf Galåsen 94
Victor Wennersten 1
Erling Voje 1
Dan Høydal  1
Lasse Andersen  1
Robin Emil Fræyshov 1
Eva Ilseng 1

Dette laget blir naturligvis sterkt preget av at laglederen ikke kunne delta under selve Draften. Rolf Galåsen er naturligvis en habil spiller å ha på laget, men skulle nok gjerne hatt selskap av et par andre spillere som er forventet å kjøre fullt program.

Victor Wennersten leverer solide resultater på norsk jord om dagen, hvis han kan dra fram en ny seier i Main Event så kan kanskje også Sentralen melde seg på i toppen. Uansett tror jeg dette laget vil ha langt fram, og mye skal til hvis Sentralen skal gå til topps.

Vurdering: 3/10AlmostIFold

Yngve Steen kostet mye i auksjonen. Men han spiller neppe NM på grunn av barnefødsel.

Spiller og pris
Yngve Hella Steen 20
Elisabeth Hille 9
Petter Solli Berg 8
Nicholas de Flon 10
Christian Stokkeland 24
Christian Arstad 6
Øystein E. D. Christinsen 7Dette laget fremstod noe urutinert og gikk ganske hardt i baret da Yngve Hella Steen ble nominert som et «lureobjekt». Som nevnt tidligere stiller han ikke i NM og 20 poeng på en slik spiller er ganske krise. De resterende kjøpene på laget fremstår alle som gode. Stokkeland til 24 poeng, Petter Solli Berg til 8 og Christian Arstad til 6 er verdi for poengene.

Uansett, når laget kastet bort 20 poeng på en spiller som ikke kommer og i tillegg sitter igjen med 16 poeng etter å ha fylt opp laget hjelper det ikke at kjøpene var gode isolert sett. Kan ikke helt se for meg at dette laget skal komme seg i pengene jo mindre det blir fullklaff på en rekke spillere. Men hvem vet, i Dublin kan alt skje!

Vurdering: 3/10Det var alle lagene i årets Draft, og nå blir det spennende å følge de 105 spillerne i Dublin, ja bortsett fra de som blir hjemme jo mindre AlmostIFold lykkes med sin fundraising «Yngve til Dublin». Jeg føler meg sikker på at vinneren blir et av lagene jeg ga 7/10 eller bedre, men samtidig er det nok ganske mange som er klare for å bevise at jeg tar grundig feil.

Hvem tror du vinner årets Fantasy Draft? Vi spilles i Dublin!

TOBIAS LEKNES

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund