Stemningsrapport: Middag med Norske Pokerjenter

Av | 20. mars, 2018| NM2018, Nyheter

Middag med Norske Pokerjenter
Utenfor hotellet er det fremdeles vinter, surt og kaldt. Vinden kommer i kast og hver gang døren blir åpnet så gufser det innover i rommet. Inne i lobbyen er det derimot stigende stemning. Det hilses, klemmes og gjensynsgleden er stor. Lydnivået gir en indikasjon på hva som kommer senere. Folk samles før avmarsj til restauranten, bare noen få minutter unna.

Fiona Sand

Fiona Sand startet Norske Pokerjenter januar 2017

Norske Pokerjenter ble opprettet på facebook av Fiona Sand januar 2017. Hensikten var å få et fora hvor jenter som ønsket å spille poker kunne møtes og dra nytte av hverandres erfaringer. “Min hensikt var å skape et inkluderende pokermiljø for jenter. Det skaper trygghet å møte andre jenter med samme interesse.” Sier Fiona Sand, som dessverre ikke kunne være med på middagen i år. Resultatet er at jenteandelen i norsk poker ser ut til å ha økt markant. Eller kanskje det bare har blitt litt mer synlig hvor mange kvinner som faktisk spiller poker i Norge.
 
Responsen har uansett vært formidabel. Et drøyt år etter oppstart har Norske Pokerjenter nå 682 medlemmer så det er helt tydelig at dette har vært etterlengtet i miljøet. Det som startet med turneringer på nett har utviklet seg til å inkludere et titalls live-eventer og andre arrangementer rundt om i Norge og utlandet. Håpet er ny deltakerrekord i årets Ladies Event, stemningen i lobbyen tyder på at det målet er innen rekkevidde.

I kveld er det fellesmiddag for jentene her i Dublin, dagen før Ladies Event. Pokerjentene ville repetere fjorårets suksess med sine ca. tredve deltagere. I år er det hele 32 jenter som blir med på middagen, men det er flere som fremdeles er med i turneringer som NM#4-PLO og dermed ikke fikk til å delta i år. De som er til stede, opptar hele bordet langs veggen i det sirkelformede rommet innerst i restauranten. Alle de andre gjestene, som i stor grad består av norske pokerspillere denne uken, må nok belage seg på noen underholdende og høylytte timer. Men kanskje det ikke gjør noe, for de som reiser til Dublin gjør det gjerne år etter år, og blir etter hvert nesten som en utvidet familie – en pokerfamilie – langt unna det litt dystre bildet som har blitt presentert i mange medier den siste tiden.

Ni av jentene er på NM i Dublin for første gang og fem sier de er her utelukkende på grunn av Norske Pokerjenter. Vi tok en prat med en av førstereisjentene, Marita Tryland fra Elverum.

Har du reist hit alene?.
– Nei, jeg slang meg med noen mannfolk fra klubben jeg spiller i, smiler Marita.

Kjenner du noen av de andre jentene på middagen?
– Nei jeg gjør ikke det, men synes at det er veldig hyggelig med et slikt arrangement. Veldig koselig å treffe de andre jentene. Få noen ansikter til navn jeg har fra gruppa Norske Pokerjenter. Marita skal spille Ladies Event og kanskje noen sideeventer.

Hvilke forventninger har du til deg selv i Ladies Eventet?
– Jeg skal ikke komme sist! Målet er å komme i pengene, sier hun.

Hva vil du si til andre jenter som vurderer å begynne å spille poker?
– Bli med! Det er et veldig fint miljø. Har du litt interesse for kort eller spill så prøv, oppfordrer Marita. Vi ønsker henne og resten av jentene lykke til med NM-uken i Dublin.

Det skåles, det tales, utveksles historier fra tidligere turer, og snakkes om det som skal skje i morgen. Enkelte er tydelig spente, men alle gleder seg stort til å komme i gang. For selv om stemningen er veldig god her i kveld, er faktisk alle konkurrenter i morgen. Da skal den man sitter ved siden av og smaker på maten til, ler og koser seg med, bli en av de man skal prøve å utspille. Dette i jakten på god plassering og den gjeve norgesmestertittelen – for ikke å snakke om de ettertraktede tøflene som er forbeholdt norgesmestere.

Poker.no er i hvert fall glade for initiativet og ønsker alle Norske Pokerjenter lykke til rundt filten!

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund