fbpx
Hjem / NM I DUBLIN 2018 / Stemningsrapport: Middag med Norske Pokerjenter

Stemningsrapport: Middag med Norske Pokerjenter

Middag med Norske Poker­jenter
Utenfor hotellet er det frem­deles vinter, surt og kaldt. Vinden kommer i kast og hver gang døren blir åpnet så gufser det innover i rommet. Inne i lobbyen er det derimot stigende stem­ning. Det hilses, klemmes og gjen­syns­gleden er stor. Lydni­vået gir en indi­ka­sjon på hva som kommer senere. Folk samles før avmarsj til restau­ranten, bare noen få minutter unna.

Fiona Sand

Fiona Sand startet Norske Poker­jenter januar 2017

Norske Poker­jenter ble opprettet på face­book av Fiona Sand januar 2017. Hensikten var å få et fora hvor jenter som ønsket å spille poker kunne møtes og dra nytte av hver­andres erfa­ringer. «Min hensikt var å skape et inklu­de­rende poker­miljø for jenter. Det skaper trygghet å møte andre jenter med samme inter­esse.» Sier Fiona Sand, som dess­verre ikke kunne være med på middagen i år. Resul­tatet er at jente­an­delen i norsk poker ser ut til å ha økt markant. Eller kanskje det bare har blitt litt mer synlig hvor mange kvinner som faktisk spiller poker i Norge.
 
Responsen har uansett vært formi­dabel. Et drøyt år etter oppstart har Norske Poker­jenter nå 682 medlemmer så det er helt tydelig at dette har vært etter­lengtet i miljøet. Det som startet med turne­ringer på nett har utviklet seg til å inklu­dere et titalls live-eventer og andre arran­ge­menter rundt om i Norge og utlandet. Håpet er ny delta­ker­re­kord i årets Ladies Event, stem­ningen i lobbyen tyder på at det målet er innen rekke­vidde.

I kveld er det felles­middag for jentene her i Dublin, dagen før Ladies Event. Poker­jen­tene ville repe­tere fjor­årets suksess med sine ca. tredve delta­gere. I år er det hele 32 jenter som blir med på middagen, men det er flere som frem­deles er med i turne­ringer som NM#4‑PLO og dermed ikke fikk til å delta i år. De som er til stede, opptar hele bordet langs veggen i det sirkel­for­mede rommet innerst i restau­ranten. Alle de andre gjes­tene, som i stor grad består av norske poker­spil­lere denne uken, må nok belage seg på noen under­hol­dende og høylytte timer. Men kanskje det ikke gjør noe, for de som reiser til Dublin gjør det gjerne år etter år, og blir etter hvert nesten som en utvidet familie – en poker­fa­milie – langt unna det litt dystre bildet som har blitt presen­tert i mange medier den siste tiden.

Ni av jentene er på NM i Dublin for første gang og fem sier de er her uteluk­kende på grunn av Norske Poker­jenter. Vi tok en prat med en av første­reis­jen­tene, Marita Tryland fra Elverum.

Har du reist hit alene?.
– Nei, jeg slang meg med noen mann­folk fra klubben jeg spiller i, smiler Marita.

Kjenner du noen av de andre jentene på middagen?
– Nei jeg gjør ikke det, men synes at det er veldig hyggelig med et slikt arran­ge­ment. Veldig koselig å treffe de andre jentene. Få noen ansikter til navn jeg har fra gruppa Norske Poker­jenter. Marita skal spille Ladies Event og kanskje noen side­eventer.

Hvilke forvent­ninger har du til deg selv i Ladies Eventet?
– Jeg skal ikke komme sist! Målet er å komme i pengene, sier hun.

Hva vil du si til andre jenter som vurderer å begynne å spille poker?
– Bli med! Det er et veldig fint miljø. Har du litt inter­esse for kort eller spill så prøv, oppfordrer Marita. Vi ønsker henne og resten av jentene lykke til med NM-uken i Dublin.

Det skåles, det tales, utveksles histo­rier fra tidli­gere turer, og snakkes om det som skal skje i morgen. Enkelte er tydelig spente, men alle gleder seg stort til å komme i gang. For selv om stem­ningen er veldig god her i kveld, er faktisk alle konkur­renter i morgen. Da skal den man sitter ved siden av og smaker på maten til, ler og koser seg med, bli en av de man skal prøve å utspille. Dette i jakten på god plas­se­ring og den gjeve norges­mes­ter­tit­telen – for ikke å snakke om de etter­trak­tede tøflene som er forbe­holdt norges­mes­tere.

Poker​.no er i hvert fall glade for initia­tivet og ønsker alle Norske Poker­jenter lykke til rundt filten!

Om Kjartan Lindøe

x

Sjekk også

Rangering: De beste Fixed Limit-spillerne i NM-historien

De beste Fixed Limit-spil­lerne i NM-histo­rien er en samling spil­lere som har levert år ut og år inn. Hvert år er det nye spil­lere som står frem i poker-NM og ...