fbpx
Hjem / NM I DUBLIN 2018 / NM2018-8-game: Monica Vaka imponerte, men det ble ikke noe nytt finalebord
Vaka

NM2018-8-game: Monica Vaka imponerte, men det ble ikke noe nytt finalebord

8-Game Mixed Limit startet søndag med 115 spil­lere, og var de nede i 30 spil­lere etter endt dag. Det gjen­står nå bare syv spil­lere, og Monica Eilertsen Vaka var den siste til å ryke før det uoffi­si­elle finale­bordet var klart.

Etter første dag lå Martin Riseng og Vincenzo Gagliano, med henholdsvis 211.800 og 169.500 sjetonger best an. Det var syv spil­lere som kunne pakke posen, og ta med seg over 100.000 sjetonger tilbake til dagens videre spill. En av disse var Monica Eilertsen Vaka som gjorde det sterkt i nok en NM-øvelse.

Det uoffi­si­elle finale­bordet er klart
De syv gjen­væ­rende spil­lerne i 8-game er Henrik Tollefsen, Morten Kind Gabri­elsen, Pål Hers­leth, Kenneth Aspe­strand, Martin Riseng, Tommy Stokke­land og Stian Johan­nessen.

Liste over stacker til de syv siste:

»NAVNCHIPCOUNTBORDSETE
1Henrik Tollefsen51000034
2Morten Kind Gulbrandsen42000031
3Kenneth Aspe­strand40000032
4Martin Riseng31000035
5Stian Johan­nessen31000037
6Tommy Stok­ke­lend22500036
7Pål Hers­leth9500033

 
Vaka
Fort­satte stor­spillet
Det var fire kvinner som deltok fra start, men det var Monica Eilertsen Vaka, som igjen kom lengst. Hun lå på en sterk syvende plass etter første dag, og tok med seg 120.100 sjetonger videre til andre dag. Etter dette bar det rett til topps i en lang periode før hun røyk ut på en sterk åttende plass. I Fixed limit kapret hun femte­plassen, like bak Felix Step­hensen. Der fikk hun med seg 3.625 euro, som er i under­kant av 40.000 kroner. Like etter denne exiten meldte hun seg på i 8-game hvor hanket inn nye 3.105 euro i premie­penger.

Etter at Norske Poker­jenter har blitt en brak­suk­sess er det mange som venter på den første kvin­ne­lige vinneren av en hoved­øvelse i NM. Den eneste kvinnen som tidli­gere har vunnet en live-NM tittel er Lotte Westrum Hoel som vant den første free­rollen i 2012, men ingen kvinner har vunnet en live NM-tittel med buy-in ennå. Det så lenge lovende ut i 8-game, men det ville seg ikke denne gang eller.

Poker​.no tok en prat med Monica Vaka
Hvordan begynte du med poker, og hvor lenge har du spilt?
– Jeg begynte med poker i 2009 fordi sambo­eren min spilte det, og fikk meg også til å få inter­esse for det, sier Vaka.

Hva er det som gjør poker spen­nende for deg?
– Hoved­sa­kelig fordi jeg synes det er gøy med mind­games mot motstan­derne, og mate­ma­tikken som ligger til grunn i pokeren, sier hun.

Hva synes du om øvelsen 8-Game? Vil du anbe­fale andre å prøve dette spillet?
– Jeg synes det er veldig gøy med 8-Game, men dette er første live­tur­ne­ringen jeg spiller. Har spilt litt online, og øvd meg der, men har egentlig nylig begynt å studere spillet. Jeg startet med å sette meg inn i grenen i november i fjor. Jeg vil anbe­fale alle som har litt kort­for­stå­else å prøve dette spille.

Hva tenker du om norsk regu­le­ring av poker?
– Jeg synes det er kjedelig at jeg må reise til utlandet hver gang jeg skal spille en turne­ring med over ti spil­lere. Jeg skulle ønske jeg kunne spille flere øvelser hjemme i Norge fordi det blir veldig dyrt å måtte fly til utlandet for å spille hver gang.

Hva synes du om Norges­mes­ter­skapet i Poker i Dublin?
– Dette arran­ge­mentet synes jeg er helt fantas­tisk! Det er flere forskjel­lige grener å velge i enn på NM på Garder­moen. I Ladies-arran­ge­mentet i går for eksempel, så satt jeg på bord med mange utøvere som spilte sin første turne­ring, og de valgte å komme hit fordi øvelsen ikke tilbys hjemme i Norge på NM i Poker på Garder­moen, sier Vaka.

Stor prestisje
Denne øvelsen henger høyt for mange spil­lere, det er en kombi­na­sjon av 8 forskjel­lige poker­va­ri­anter som rulleres på etter at et gitt antall hender er spilt på bordet. De forskjel­lige vari­an­tene er:
Fixed Limit Hold’em, No limit Hold’em, Omaha Hi, Pot Limit Omaha, Razz, Stud, Eights or better Stud og 2–7 Triple Draw

Det å mestre alle disse vari­an­tene i ett og samme spill krever mye ferdig­heter, spill­for­stå­else og  gode reads på motspil­lernes styrker og svak­heter. En seier i denne øvelsen gir stor respekt i miljøet.

Premie­struk­turen
Det blir penge­pre­mier til de beste 14 spil­lerne i årets 8-Game. Spil­lerne er innenfor pengene, og det gjen­står nå elleve spil­lere. Vincenzo Gagliano var den første til å ryke innenfor pengene, Chris­tian Mediaas endte på 13. plass og Jon Sataøen endte på 12. plassen, som gir en utbe­ta­ling på nesten 2.000 euro. Det samme blir utbe­talt til Sondre Thor­steinsen og Bernt Jakobsen, som endte på henholdsvis 11.- og 10.-plass.

PlassPremie i €
121.320
214.285
311.180
47.660
55.590
64.345
73.520
83.105
92.360
10–121.985
13–141.740

 
For chipcounts og full resul­tat­liste, se her.

Om Poker NM

x

Sjekk også

To nordmenn i pengene i Millionaire Maker i WSOP

Ingen av dem ble millio­nærer, men en penge­plas­se­ring i World Series of Poker er likevel sterkt. Millionaire Maker er et popu­lært event under WSOP og trakk denne gang til seg ...