NM2018-8-game: Monica Vaka imponerte, men det ble ikke noe nytt finalebord

Av | 22. mars, 2018| NM2018, Nyheter

8-Game Mixed Limit startet søndag med 115 spillere, og var de nede i 30 spillere etter endt dag. Det gjenstår nå bare syv spillere, og Monica Eilertsen Vaka var den siste til å ryke før det uoffisielle finalebordet var klart.

Etter første dag lå Martin Riseng og Vincenzo Gagliano, med henholdsvis 211.800 og 169.500 sjetonger best an. Det var syv spillere som kunne pakke posen, og ta med seg over 100.000 sjetonger tilbake til dagens videre spill. En av disse var Monica Eilertsen Vaka som gjorde det sterkt i nok en NM-øvelse.

Det uoffisielle finalebordet er klart
De syv gjenværende spillerne i 8-game er Henrik Tollefsen, Morten Kind Gabrielsen, Pål Hersleth, Kenneth Aspestrand, Martin Riseng, Tommy Stokkeland og Stian Johannessen.

Liste over stacker til de syv siste:

NAVN CHIPCOUNT BORD SETE
1 Henrik Tollefsen 510000 3 4
2 Morten Kind Gulbrandsen 420000 3 1
3 Kenneth Aspestrand 400000 3 2
4 Martin Riseng 310000 3 5
5 Stian Johannessen 310000 3 7
6 Tommy Stokkelend 225000 3 6
7 Pål Hersleth 95000 3 3

 
Vaka
Fortsatte storspillet
Det var fire kvinner som deltok fra start, men det var Monica Eilertsen Vaka, som igjen kom lengst. Hun lå på en sterk syvende plass etter første dag, og tok med seg 120.100 sjetonger videre til andre dag. Etter dette bar det rett til topps i en lang periode før hun røyk ut på en sterk åttende plass. I Fixed limit kapret hun femteplassen, like bak Felix Stephensen. Der fikk hun med seg 3.625 euro, som er i underkant av 40.000 kroner. Like etter denne exiten meldte hun seg på i 8-game hvor hanket inn nye 3.105 euro i premiepenger.

Etter at Norske Pokerjenter har blitt en braksuksess er det mange som venter på den første kvinnelige vinneren av en hovedøvelse i NM. Den eneste kvinnen som tidligere har vunnet en live-NM tittel er Lotte Westrum Hoel som vant den første freerollen i 2012, men ingen kvinner har vunnet en live NM-tittel med buy-in ennå. Det så lenge lovende ut i 8-game, men det ville seg ikke denne gang eller.

Poker.no tok en prat med Monica Vaka
Hvordan begynte du med poker, og hvor lenge har du spilt?
– Jeg begynte med poker i 2009 fordi samboeren min spilte det, og fikk meg også til å få interesse for det, sier Vaka.

Hva er det som gjør poker spennende for deg?
– Hovedsakelig fordi jeg synes det er gøy med mindgames mot motstanderne, og matematikken som ligger til grunn i pokeren, sier hun.

Hva synes du om øvelsen 8-Game? Vil du anbefale andre å prøve dette spillet?
– Jeg synes det er veldig gøy med 8-Game, men dette er første liveturneringen jeg spiller. Har spilt litt online, og øvd meg der, men har egentlig nylig begynt å studere spillet. Jeg startet med å sette meg inn i grenen i november i fjor. Jeg vil anbefale alle som har litt kortforståelse å prøve dette spille.

Hva tenker du om norsk regulering av poker?
– Jeg synes det er kjedelig at jeg må reise til utlandet hver gang jeg skal spille en turnering med over ti spillere. Jeg skulle ønske jeg kunne spille flere øvelser hjemme i Norge fordi det blir veldig dyrt å måtte fly til utlandet for å spille hver gang.

Hva synes du om Norgesmesterskapet i Poker i Dublin?
– Dette arrangementet synes jeg er helt fantastisk! Det er flere forskjellige grener å velge i enn på NM på Gardermoen. I Ladies-arrangementet i går for eksempel, så satt jeg på bord med mange utøvere som spilte sin første turnering, og de valgte å komme hit fordi øvelsen ikke tilbys hjemme i Norge på NM i Poker på Gardermoen, sier Vaka.

Stor prestisje
Denne øvelsen henger høyt for mange spillere, det er en kombinasjon av 8 forskjellige pokervarianter som rulleres på etter at et gitt antall hender er spilt på bordet. De forskjellige variantene er:
Fixed Limit Hold’em, No limit Hold’em, Omaha Hi, Pot Limit Omaha, Razz, Stud, Eights or better Stud og 2–7 Triple Draw

Det å mestre alle disse variantene i ett og samme spill krever mye ferdigheter, spillforståelse og  gode reads på motspillernes styrker og svakheter. En seier i denne øvelsen gir stor respekt i miljøet.

Premiestrukturen
Det blir pengepremier til de beste 14 spillerne i årets 8-Game. Spillerne er innenfor pengene, og det gjenstår nå elleve spillere. Vincenzo Gagliano var den første til å ryke innenfor pengene, Christian Mediaas endte på 13. plass og Jon Sataøen endte på 12. plassen, som gir en utbetaling på nesten 2.000 euro. Det samme blir utbetalt til Sondre Thorsteinsen og Bernt Jakobsen, som endte på henholdsvis 11.- og 10.-plass.

Plass Premie i €
1 21.320
2 14.285
3 11.180
4 7.660
5 5.590
6 4.345
7 3.520
8 3.105
9 2.360
10-12 1.985
13-14 1.740

 
For chipcounts og full resultatliste, se her.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund