NM2018 Heads-Up semifinaler og Main Event dag 2

Av | 23. mars, 2018| NM2018, Nyheter

I det vi ankommer spillelokalet ser vi at det er 14 cashbord som fremdeles er aktive, men bortsett fra disse er det store lokalet både tomt, kjølig og et betydelig roligere lydnivå enn da vi tok kvelden i går.

Først ut i dag er semifinalene i Heads-Up turneringen.

Semifinalistene i Heads-Up er:
Kristian Sung Hansen møter Simon André Solberg
Thomas Syversen møter Robert Einar Kaggerud
 

Kristian Sung Hansen

Kristian Sung Hansen skal få bryne seg i to turneringer i dag.

Kristian Sung Hansen skal for øvrig også spille Main Event kl. 14.00 i dag (lokal tid). Der har han med seg småpene 153.700 sjetonger. Det samme er tilfelle med Thomas Syversen som innehar 187.000 brikker til Main dag 2. Vi håper at begge matcher blir ferdige før Main fortsetter, men det er en mulighet for at matchene pauses slik at de to som er med videre i Main får mulighet til å kjempe om den noe gjevere premien i den øvelsen. Det skal ærlig innrømmes at undertegnede ser frem til å endelig kunne bruke formuleringen brikkefører Syversen i en saklig kommentar på poker.no. For en enkel sjel er dette nok til at jeg velger å holde med Thomas Syversen i møtet med Robert Einar Kaggerud. En oppfordring til rail-birds er at de skal være greie og snille og for øvrig kan de gjøre hva de vil.
 
Alle fire i semifinalene er garantert €7.270. Om man går videre vil nest beste spiller vinner man €14.545, men den som tar ned hele turneringen vil bli belønnet med €25.455, en pokal og et par flotte tøfler.
 
Vi kommer tilbake med resultatene fra semifinalene etterhvert som de foreligger.
 
 
NM 2018 Main Event
 
Main Event Dag 2
I main er det klart for dag to og feltet på 498 spillere skal samles fra de to forskjellige startdagene. Vinnersjansen for hver spiller er vel omtrent proporsjonal med sjetongene man sitter med, men alle vet at alt kan skje i poker. Det var 1254 startende som alle startet med 30.000 chips. Det gir totalt 37.620.000 brikker. Om man har en helt gjennomsnittlig stack har man ca 75.000 ved dagens start. For å regne på sannsynligheten for å vinne kan vi enkelt si at om man deler sine brikker på det totale tallet brikker i spill, finner man f.eks 75.000/37.620.000=0,002. Om vi multipliserer dette med 100 får man den prosentvise delen av brikker som tilhører en selv. En snittstack vil dermed ha ca 0,2 % sjanse til å vinne dersom alle er jevngode. Så får hver spiller justere sine egne sannsynligheter etter hvor flinke de anser seg selv og resten av feltet for å være.
 
Chriss Jonasen

Chriss Jonasen er chipleader når Dag 2 av Main Event starter.

Brikkefører Chriss Jonasen har 320.900 brikker foran seg ved oppstart, det vil si 0,8 % av sjetongene i spill. Med andre ord er det langt igjen før vi med sikkerhet kan si noe som helst om hvem som kommer til å gå virkelig dypt. De siste årene har pengebobla sprukket mellom kl. 22.00 og 24.00 på dag to. Vi ser ikke at det skulle være noen grunn til at det skulle være noe annerledes i år, og 143 spillere vil antagelig kunne ta kvelden i visshet om at de får tilbake minimum innkjøp + litt ekstra for innsatsen.
 
Setetrekningen for dag to ligger her (sortert etter sjetonger) eller her (sortert etter bord).
 
 

I 2014 ble Jan Olav Sjåvik innlemmet i Norsk Pokerforbunds Poker Hall of Fame, sammen med en annen levende legende: Johnny Lodden.

Hall of Fame
I noen år nå har Norsk Pokerforbund tatt opp et nytt medlem i Hall of Fame under en pause av dag 2 i Main Event. Forbundets folk er svært sparsommelige med opplysninger om hvem som får bli med i en av de mer eksklusive klubbene i det norske pokermiljøet, så vi venter med spenning på hvem som blir innlemmet i år. Eneste vi nok kan si med sikkerhet er at prisen er vel fortjent.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund