NM2018 Main Event Dag 1B Status etter siste pause

Av | 23. mars, 2018| NM2018, Nyheter

Etter hvert som feltet krymper og bordene brytes blir ikke bordene borte. De bare endrer karakter eller turneringstilhørighet. Det arrangeres mange sideturneringer med stor variasjon i både innkjøp, spillvariant og struktur – og for ikke å snakke om størrelse på feltet. Men i dag er det flest cashgames de tomme bordene blir brukt til. I skrivende stund er det et sted mellom 45 og 50 bord hvor det spilles en eller annen pokervariant. Faktisk er det så stor pågang på cashgames at man har vært nødt til å utsette og avlyse et par sideturneringer, rett og slett fordi 130 pokerbord ikke er nok til å dekke behovet for nordmenn i vesterled.

Nå er det 382 igjen av et startfelt på 860 og det er mange solide spillere som må finne andre jaktmarker. Martin Riseng, Acid Nilsen, Tor Anton Welo, Endre Sagstuen og Mads Åmot har alle fått nok i denne turneringen og slipper å komme tilbake i morgen. Kanskje de satser på å vinne i baren i stedet? Vi vet i alle fall at de irske sjenkelovene ikke har mye til felles med de mer restriktive bestemmelsene der hjemme. Her er lobbybaren mer eller mindre døgnåpen og stemningen upåklagelig natten gjennom. Hver morgen observerer vi trøtte sjeler som har spilt poker natten gjennom.

NM2018 Main Event Dag 1 B
Tittelforsvarer er Kristoffer Skolem
Nivå 10: 600/200 med ante 200
860 startende, 382 gjenværende spillere

Kontrasten mellom aktiviteten og støynivået nå når lokalet er fullt av spilleglade mennesker mot slik det ser ut når det bare går mellom fem og 15 cashgames tidlig på morgenen er vanskelig å kommunisere. Man blir vant til den stadige klirrende lyden av sjetonger som rifles og lekes med og den uunngåelige summingen som kommer hver gang man har ca 1000 mennesker i samme rom. Før oppstart av Heads-Up-turneringen er det noe helt annet. Temperaturen i rommet er mange grader lavere og lydnivået et par decibel lavere enn nå når turneringene fremdeles pågår. Det er noe eget å være tilstede både ved turneringsslutt og før oppstart neste dag.


En av utfordringene med turneringspoker er evnen til å fokusere og konsentrere seg om eget spill selv om det er mange ting som distraherer. Tidligere i dag fikk vi royalt forhistorisk besøk av en underlig oppblåst en, på den grønne, irske ø. Denne underlige skapningen klarte å distrahere en god håndfull spillere, servitører og andre ansatte før lufta gikk ut av hele skapningen. Å holde fokus gjennom tolv timers spill kan være vanskelig nok om ikke slike skapninger skal skape stemning. Når sulten og utmattelsen er på nivå med den noe labre luftkvaliteten kan det bli tungt for noen og en hver å holde fokus. Det hjelper å ha en haug med sjetonger foran seg, men siden vi spiller No Limit trenger ikke det å bety så mye. Et øyeblikks uoppmerksomhet eller en liten feilvurdering kan være nok til å velte store sjetongstabler og sende spillere ut av turneringen. Å holde ut gjennom kveldens siste nivå er krevende. Mange begynner å tenke på hvor mye de skal ha når spillet starter opp neste dag og dette kan fort påvirke ‘rangen’ av hender man ønsker å både spille med og mot.

I det vi begynner dagens siste nivå har vi oppdatert brikkebeholdningen til de gjenværende spillerne.

Topp ti er:

# NAVN CHIPCOUNT BORD SETE
1 Geir Ringstad 248000 5 5
2 Oddgeir Skøelv 200000 1 7
3 Morten Lie 197000 103 2
4 Tom Egil Husby 195000 12 6
5 Christian Kay Steinbo 190000 22 2
6 Annar Arne Evans Bjørsmo 190000 11 4
7 Peter Høibo Knutsen 190000 2 8
8 Erik Halvorsen 181000 10 3
9 Kenneth Strandli 180000 5 8
10 Kornelius Thorsen Lien 175000 12 7

Komplett liste er her.
 
 
Oddgeir Eddie Skøelv
 
Noen ord med nest beste
Geir Ringstad holder fortsatt unna for resten av feltet, men blir stadig jaktet på av et ivrig kobbel av spillere som alle gjerne vil gå til dag 2 som chipleader. Vi tok en prat med den som er nest best og sitter med nest mest og gjerne vil være best, Oddgeir Eddie Skøelv:

Du ligger som nest-chippie med ca 200k hva tenker du om det?
– Er nesten som i fjor, men da var jeg nødt til å reise bort pga jobb og ble blinda ut. I år har jeg sikra meg åpen returbillett hjem.

Hvilken strategi har du for å gå helt til topps til dag to?
– Vodka redbull (sponsorer bes overse denne meldingen)

Hvor lenge har du spilt poker?
– Siden jeg møtte Thomas Udness for første gang for ca 20 år siden, det er også en egen historie.

Har du deltatt i NM tidligere?
– ca 0,5 ganger, jeg måtte jo reise bort i fjor.

Hva skal du bruke pengene til om du vinner?
– Vil helst svare noe annet, men velger å svare øyhopping i Hellas.

Hva er din guilty pleasure?
– Minttu, finsk likør.

Hva synes du om dette arrangementet?
– Helt fantastisk!
 
 
Dagens siste nivå
Det er nå kveldens siste nivå og vi ser at flere av shortstackene begynner å se ofte opp på tavlene som viser hvor lenge det er igjen av dagen. Er dette hånda de skal pushe med? Vil neste hånd kanskje være noe bedre? Hvor lenge er det til neste BB og hvor stort innhogg vil det utgjøre i brikketårnene deres? Vi kan formelig se hvordan de tenker og vurderer hver hånd. Ikke alle er like flinke til å skjule skuffelsen når de ser ned på en søppelhånd på dette nivået. Det er mye gøyere å komme tilbake i morgen med gjennomsnittstack enn ti BB.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund