NM2018 Oppstart Main dag 2 og en Heads-Up finalist klar

Av | 23. mars, 2018| NM2018, Nyheter

Det nesten tomme lokalet fylles gradvis av mer eller mindre våkne spillere, og det er tydelig for de fleste at det er stadig tyngre å komme seg opp før frokosten stenges om morgenen.

Dealerne legger ut posene med brikker fra dag 1A & B og setetrekningen er lagt ut på nett og hengt opp på vegg ved inngangen av spillelokalet. Likevel er det mange spillere som ikke finner bordet sitt og spør alle som ser ut som om de kan vite slikt. De fleste rekker å si takk for hjelpen før de haster videre til kortene, brikkene og motspillerne. Nå skal stacken bygges. Dag 1 er i stor grad en dag for overlevelse, dag to er en dag for å bygge stack slik at man kan cruise gjennom bobla mot slutten av dagen.
 
Main Event Dag 1B
 
Av de 498 som kommer til start i dag er det bare 143 som får med seg penger hjem fra denne øvelsen. Altså er det mye poker som gjenstår før vi nærmer oss noe virkelig spennende å skrive hjem om. Første utbetaling er på 1.535 euro som blir ca 14.500,- omsatt i norsk valuta. For proffene er ikke dette store summer, men for folk som har kvalifisert gjennom satellitter for mye mindre enn €800 kan det å cashe i Main være forskjellen på et vellykket NM og et dyrt NM. Premiestigen er ordnet slik at utbetalingen øker for hver åttende spiller som ryker ut. Til å begynne med er det ikke så veldig store økninger, men etterhvert som man klatrer høyere og høyere blir det å lime seg til neste utbetalingsnivå mer og mer fristende for amatører som ikke har lyst eller råd til å ignorere premiepengene.

Dette er nok en ting som skiller gode fra virkelig gode spillere – å unngå å la ting utenfor filten påvirke oppførselen ved filten. De virkelig gode spillerne utnytter at andre lar seg påvirke og kan vinne mange sjetonger ved å spille sine kort riktig når presset øker. Naturligvis synes mange det er vanskeligere å gjøre riktige avgjørelser ettersom presset øker. Stirrer man for lenge på premiestigen kan man fort oppleve at bankkontoen stirrer tilbake, og da må man være sterk for å unngå at spillekvaliteten skal lide.

For chipcounts, se her.

Status på Heads-Up-turneringen
I Heads-Up slipper Kristian Sung Hansen å multitable. Han måtte gi tapt i møtet med Simon André Solberg. Dermed kan han fokusere fullt og helt på å ta ned Main event nå når den har startet igjen. Sung Hansen får uansett med seg €7.270 fra Heads-Up, og vi ønsker ham lykke til videre i Main.

Simon André Solberg er klar for finalen som spilles lørdag kl. 12.00 (lokal tid) der han er garantert minst €14.545. Kampen mellom Thomas Syversen og Robert Einar Kaggerud er ikke ferdig i skrivende stund. Syversen har som kjent en del sjetonger med seg til Main dag 2 så den matchen settes på pause. De har omtrent like mange brikker hver. Vi kommer tilbake med hvordan det går så snart vi vet mer.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund