fbpx
Hjem / Spillerprofiler / Dette er den heteste spilleren i norsk poker akkurat nå
Tobias Leknes
Sett dette bildet før, sier du? Det er fordi Tobias Leknes har det med å vinne titler, så vi bruker det igjen og igjen. Her fra da han ble norsk mester i Fixed Limit i Dublin i 2018.

Dette er den heteste spilleren i norsk poker akkurat nå

Tobias Leknes forteller poker.no hvordan han ble det.

Det er få forunt å gå til topps i en WCOOP-turnering, og enda færre forunt å gjøre det to ganger. Skal du gjøre noe virkelig spesielt, kan du forsøke å gå til topps to ganger samme år. Den elleville prestasjonen har nå Tobias Leknes klart.

Leknes vant event nummer 10, som var en $215 NLHE-turnering, og fulgte opp dette med å vinne event nummer 20, en $1050 NL 5 Card Draw. Her konkurrerte han ut blant andre ringrevene Phil «MrSweets28» Galfond og Shaun «shaundeeb» Deeb.

Under nicket «Senkel92» har Tobias Leknes vunnet tre WCOOP-titler så langt i karrieren. Han vant nemlig også en $109 2-7 Triple Draw-turnering i fjor.

De to WCOOP-triumfene i 2018 har en samlet premiesum på 61.164 dollar, eller drøyt 500.000 norske kroner.

Som mange lesere sikkert vet, er Leknes en like farlig motstander i livepoker. Han er regjerende norgesmester i Limit Hold ’em og har tidligere også en NM-tittel i 8-game.

Hvordan tok Tobias Leknes opp fra å være en dyktig amatørspiller til å være i den ypperste verdenseliten? Vi har spurt hovedpersonen selv. Og la oss si det med én gang: Han leverer like bra i svaret sitt som han gjør rundt pokerbordet!

Først ønsker han å legge inn et notabene:

– Vel, om jeg er i verdenseliten er vel en ting å diskutere. I en pokerverden preget av mye varians er det på det rene at jeg har hatt suksess over hva man kan forvente, men ellers er jo i stor grad grunnen til at jeg har kunnet vinne såpass med titler de senere årene at jeg har satset på mixed games, spill hvor man får mulighet til å spille turneringer med langt færre deltakere og dermed større sjanse til å vinne, starter Leknes.

Så kommer han til selve svaret på hvordan han er blitt så god at han kan vinne tre WCOOP-turneringer på to år, i tillegg til sine to NM-titler.

–  Jeg har i mange år hatt poker som en hobby, ved siden av studier og sånt. Som den konkurranseinnstilte fyren jeg er, har jeg alltid forsøkt å lære og være god nok til å være en vinnende spiller. Etter at jeg i fjor bestemte meg for å slutte med studier og heller spille poker profesjonelt, har jeg brukt mye tid på å jobbe med spillet mitt, sier Leknes til poker.no.

Han trekker fram bruk av sparringspartnere og spillteori som elementer han har støttet seg til.

– I for eksempel 5 Card Draw kan det være noe så banalt som å finne ut hvor ofte man blir utdelt en «5-korts-hånd» (flush, straight eller hus) og finne ut hvor mange og hvilke kombinasjoner av utdelte hender man burde «stå» med for å få riktig balanse av bløffer og valuebets. Det har rett og slett gått med veldig mange timer på å lære av andre spillere jeg respekterer, på å diskutere med andre, og tid foran PC-en for å fundere ut gode løsninger på situasjoner.

Trening, med andre ord. Leknes har trent på å spille god poker.

Han anbefaler også å benytte seg av coachingsider og YouTube-videoer som læremidler, fordi det går raskere å lære av andres «funn» enn å grave dem fram selv.

– I tillegg skal man selvsagt ikke undervurdere den treningen man får ved å spille turneringer. Da får man bedre innsikt i andre spilleres tendenser, og kan kanskje lære noe av hva de gjør, og se hvilke ting de gjør som ikke stemmer med det en selv tror er riktig, og dermed åpne muligheten for å finne motstrategier, avslutter Leknes.

Tobias Leknes skal for øvrig sammen med Torstein Iversen arrangere en pokerweekend i Hallingdal i november, som ligger an til å bli enda en fenomenal pokerfest for kortglade nordmenn.

Om PokerNM

x

Sjekk også

NM-profilene: Bli bedre kjent med Stian Johannessen

– Jeg husker godt følelsen av ydmykhet da tittelen var i boks, stoltheten av at en hobbyspiller som meg klarte å hevde seg. Stoltheten av å bevise overfor familien at ...

Privacy Policy