fbpx
Hjem / Spillerprofiler / Dette er den heteste spilleren i norsk poker akkurat nå
Tobias Leknes

Dette er den heteste spilleren i norsk poker akkurat nå

Tobias Leknes forteller poker​.no hvordan han ble det.

Det er få forunt å gå til topps i en WCOOP-turne­ring, og enda færre forunt å gjøre det to ganger. Skal du gjøre noe virkelig spesielt, kan du forsøke å gå til topps to ganger samme år. Den elle­ville presta­sjonen har nå Tobias Leknes klart.

Leknes vant event nummer 10, som var en $215 NLHE-turne­ring, og fulgte opp dette med å vinne event nummer 20, en $1050 NL 5 Card Draw. Her konkur­rerte han ut blant andre ring­re­vene Phil «MrSweets28» Galfond og Shaun «shaundeeb» Deeb.

Under nicket «Senkel92» har Tobias Leknes vunnet tre WCOOP-titler så langt i karrieren. Han vant nemlig også en $109 2–7 Triple Draw-turne­ring i fjor.

De to WCOOP-trium­fene i 2018 har en samlet premiesum på 61.164 dollar, eller drøyt 500.000 norske kroner.

Som mange lesere sikkert vet, er Leknes en like farlig motstander i livepoker. Han er regje­rende norges­mester i Limit Hold ’em og har tidli­gere også en NM-tittel i 8‑game.

Hvordan tok Tobias Leknes opp fra å være en dyktig amatør­spiller til å være i den ypperste verdens­eliten? Vi har spurt hoved­per­sonen selv. Og la oss si det med én gang: Han leverer like bra i svaret sitt som han gjør rundt poker­bordet!

Først ønsker han å legge inn et nota­bene:

- Vel, om jeg er i verdens­eliten er vel en ting å disku­tere. I en poker­verden preget av mye varians er det på det rene at jeg har hatt suksess over hva man kan forvente, men ellers er jo i stor grad grunnen til at jeg har kunnet vinne såpass med titler de senere årene at jeg har satset på mixed games, spill hvor man får mulighet til å spille turne­ringer med langt færre delta­kere og dermed større sjanse til å vinne, starter Leknes.

Så kommer han til selve svaret på hvordan han er blitt så god at han kan vinne tre WCOOP-turne­ringer på to år, i tillegg til sine to NM-titler.

-  Jeg har i mange år hatt poker som en hobby, ved siden av studier og sånt. Som den konkur­ranse­inn­stilte fyren jeg er, har jeg alltid forsøkt å lære og være god nok til å være en vinnende spiller. Etter at jeg i fjor bestemte meg for å slutte med studier og heller spille poker profe­sjo­nelt, har jeg brukt mye tid på å jobbe med spillet mitt, sier Leknes til poker​.no.

Han trekker fram bruk av spar­rings­part­nere og spill­teori som elementer han har støttet seg til.

- I for eksempel 5 Card Draw kan det være noe så banalt som å finne ut hvor ofte man blir utdelt en «5‑korts-hånd» (flush, straight eller hus) og finne ut hvor mange og hvilke kombi­na­sjoner av utdelte hender man burde «stå» med for å få riktig balanse av bløffer og value­bets. Det har rett og slett gått med veldig mange timer på å lære av andre spil­lere jeg respek­terer, på å disku­tere med andre, og tid foran PC-en for å fundere ut gode løsninger på situa­sjoner.

Trening, med andre ord. Leknes har trent på å spille god poker.

Han anbe­faler også å benytte seg av coaching­sider og YouTube-videoer som lære­midler, fordi det går raskere å lære av andres «funn» enn å grave dem fram selv.

- I tillegg skal man selv­sagt ikke under­vur­dere den treningen man får ved å spille turne­ringer. Da får man bedre innsikt i andre spil­leres tendenser, og kan kanskje lære noe av hva de gjør, og se hvilke ting de gjør som ikke stemmer med det en selv tror er riktig, og dermed åpne mulig­heten for å finne motstra­te­gier, avslutter Leknes.

Tobias Leknes skal for øvrig sammen med Torstein Iversen arran­gere en poker­we­ekend i Hallingdal i november, som ligger an til å bli enda en feno­menal poker­fest for kort­glade nord­menn.

Om PokerNM

x

Sjekk også

NM-profilene: Bli bedre kjent med Stian Johannessen

- Jeg husker godt følelsen av ydmykhet da tittelen var i boks, stolt­heten av at en hobby­spiller som meg klarte å hevde seg. Stolt­heten av å bevise overfor fami­lien at ...