Fin Gnatt om sitt forhold til poker og NM

Av | 7. oktober, 2018| Nyheter

Poker.no har slått av en prat med TV 2-programlederen Fin Gnatt, som har gitt oss mange timer med god underholdning.

TV 2 har sendt direkte fra norgesmesterskapet i poker i flere år nå. Disse sendingene er så gode at TV 2 i 2015 vant kategorien «Årets innovasjon eller initiativ innen poker» under European Poker Awards for sin «sportsstil på sendingene».

En sentral figur i disse sendingene, er Fin Gnatt, som vi ellers også kjenner godt fra TV 2-sporten. Hans entusiasme og vitebegjærlighet smitter igjennom TV-ruta og engasjerer oss seere.

Vi vet at Gnatt vokste opp i Australia og New Zealand, og kom til Norge da han var 11 år. Han var selv toppidrettsutøver innen svømming og representerte landslaget fra 1978 til 1980. I årene som fulgte jobbet han blant annet i svømmeforbundet, som konsulent og landslagstrener. Samtidig jobbet han som frilansjournalist – og da TV 2 ble lansert, var Fin Gnatt med i sportsredaksjonen der.

Dette er åpenbart en jobb han trives med, for der har han blitt værende.

Nå tar han seg tid til en prat med poker.no om sitt forhold til det kortspillet vi alle er så glad i.

– Hvilke forventninger hadde du til pokermiljøet før du skulle dekke NM første gang, og hvilke inntrykk sitter du med av pokermiljøet i dag?

– Vi visste ikke helt hva vi gikk til, men blei uansett overrasket og hvor vennlig og gemyttlig atmosfære det norske pokermiljøet skaper sammen. For poker er jo et nullsum-spill; og i prinsippet handler det om å få tatt pengene til de andre som møter opp. Likevel opplever jeg at spillerne støtter hverandre, er gode venner og har det hyggelig ved bordene og utenfor, sier Gnatt til poker.no.

– Inntrykket nå av Dublin-ukene, er at det er en slags russetur for voksne, der folk i alle aldre fra hele landet og fra mange ulike yrkesgrupper, setter hverandre stevne for å få tatt en hyggelig timeout, legger han til.

– Din enorme entusiasme for det du dekker, enten det er poker eller andre ting, er herlig stemningsskapende! Men er dette kun en måte å løse jobben på, eller er det ekte entusiasme? Og hvordan klarer du i så fall å vise den samme entusiasmen for så mye forskjellig?

– Ikke noe påtatt. Jeg er bare meg sjøl. Jeg er genuint interessert i en lang rekke idretter. Sport fascinerer meg; ikke minst det psykologisk spillet som foregår i en tenniskamp, på golfbanen, i et løps- eller langrennsfelt, i lagidretter etc. Derfor tente jeg fort både på sjakk og poker, selv om jeg er amatør i begge disse tankesportene. Jeg liker å leve meg inn i psykologien som skjer rundt filten eller over brettet; og forsøker å bidra til at seerne forstår det.

– Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

– Jeg er en familiemann. Med kone (Tove), to barn og det femte barnebarnet rett rundt hjørnet. Jeg forsøker å få trimma en del, og er nettopp kommet i gang igjen med svømmetrening et par ganger i uka i det nydelige AdO-anlegget i Bergen; ellers går i det i sykling og turer i byfjellet. Jeg liker leik og moro, og er fast på quizlaget «Fab 5» på mandagsquizene på Café Opera i Bergen.

Innimellom jobbing, TV-kvelder og sosiale quizlag, blir det også mange turer med bulldogen Charlie. Foto: Privat.

Gnatt forteller at han har et ganske stort sosialt nettverk både i Bergen og Oslo, som han finner stor glede i. Han beskriver seg selv også som film- og litteratur-interessert.

– Tove og jeg plukker ut TV-serier sammen som vi koser oss med, sier Gnatt, og ramser – med stor entusiasme, selvfølgelig – opp «The Wire», «The Sopranos» og «Breaking Bad» som tidenes beste dramaserier. I den rekkefølgen.

– Jeg får med meg en god del sport også, men må etter hvert være selektiv med hvilke kamper jeg velger; tilbudet er så enormt. Også følger jeg BLNO tett. Min sønn er daglig leder i Gimle, så det blir ofte familietreff i Gimlehallen, avslutter Fin Gnatt.

NB! Norgesmesterskapet i Dublin 2019 starter lørdag 6. april med 400 euro Fixed Limit Hold ‘em 6-handed. Main event starter onsdag 10. april. Se hele programmet her.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund