13 milliarder i Lotto-potten i USA: Slik ville fire pokerprofiler ha brukt pengene

Av | 22. oktober, 2018| Nyheter

Mega Millions-potten i USA er rekordstor. Hva ville du brukt pengene til? Vi har spurt noen kjente navn i det norske pokermiljøet.

Tirsdagens trekning i lotteriet Mega Millions i USA har en jackpot på omtrent 1,6 milliarder dollar – eller 13 milliarder norske kroner. 25 prosent av gevinsten går til føderal skatt, men det vil fremdeles være nesten ti milliarder kroner igjen å rutte med for en eventuell alenevinner.

Jackpoten har bygd seg opp i USA siden 24. juli, da elleve arbeidskolleger i California delte 543 millioner dollar.

Ettersom man ikke må være amerikansk statsborger for å delta i Mega Millions-lotteriet, synes vi det er innafor å spørre noen kjente fjes i det norske pokermiljøet om hva de ville ha brukt en slik gigantisk premiesum til.

Roar Aspås, pokerspiller og fin fyr:

– Jeg ville ha kjøpt meg en villa i Elnesvågen til én milliard, kjøpt opp Molde Fotballklubb og lagt den ned – jeg er Rosenborg-fan. Så ville jeg ha gjort om Elnesvågen til Las Vegas. Resten skal selvsagt røres bort!

Helge Stjernvang, pokerspiller og fin fyr:

– Jeg ville ha dratt på fete reiser til mange land, og tatt turen innom absolutt alle klassikere, derby og hatkamper av fotballkamper i Europa og Sør-Amerika sammen med kompiser. Og sjekket mange andre kule idretter. Familien hadde fått sitt, madamen skulle fått sitt. Litt kjedelige ønsker, kanskje, men jeg er godt fornøyd med det jeg har.

– Jeg hadde nok også spilt alle Mixed games i World Series of Poker, uansett innkjøpspris. Jeg er litt lei No Limit Hold ‘em.

Sverre Krogh Sundbø, TV-kommentator og europamester i poker:

– Dette er så mange penger at man er milevis forbi personlige gleder. Jeg hadde nok forsøkt å på en eller annen måte påvirke retningen vi tar som samfunn. Enten ved å ta eierandeler i – eller opprette – et selskap, eventuelt med en filantropisk tilnærming på bakgrunn av et fond som tikker og går. Problemet er at i denne sammenheng er ti milliarder ganske lite, så mest sannsynlig blåser jeg bort alt i forsøket.

– Da håper jeg inderlig at jeg har igjen nok til å bo et sted jeg trives, betale regningene mine og kunne ta en ferie, gjerne på økonomiklasse, sammen med familien. Har jeg nok til det, så tror jeg det er helt andre ting enn penger som definerer min lykke.

Mats Schjølberg Ulshagen, journalist i Vi Menn:

– Jeg ville ha kjøpt hus og bil til alle ungene. Gitt halvparten til veldedighet. Sluttet i jobben, åpenbart. Kjøpt en sånn Roman Abramovitsj-type båt. Jeg hadde ikke greit å bruke opp pengene, faktisk.

– Jo, også ville jeg ha kjøpt Vålerenga. Make Vålerenga great again! Jeg hadde også startet opp et magasin. Det ville ha vært deilig å slippe å tenke på om det selger eller ikke. Også ville jeg ha skaffet sesongkort på Anfield, Lambeau og Bell Center – og dratt på hver eneste kamp!

Vi avslutter med Åge Spets, pokerspiller og fin fyr, som har et meget eksakt svar:

– Jeg ville ha gjort veldig mye moro, men samtidig sikret fremtiden for mange generasjoner for familie og venner. Cirka en tredjedel ville jeg ha svidd av med én gang, på ulike morsomme aktiviteter og investeringer som ikke nødvendigvis blir lønnsomme:

* Gitt 1 milliard til min sønn.

* Gitt 10 millioner til alle nære familiemedlemmer og nære venner = 200 mill.

* Jeg ville kjøpt en egen fantastisk øy på ett varmt sted (1 milliard) og hatt en vanvittig fest med mine favorittartister. Her skulle jeg invitert 100-200 gjester (festbudsjett 300 millioner)

* Kjøpt min egen yacht til 500 millioner med helikopter.

* Eiendommer å bo i: Leilighet midt i Oslo til 50 millioner, hytte i Hemsedal til 20 millioner, to feriehus i Europa til 200 millioner og ett i Asia til 70 millioner = totalt 340 millioner

* Jeg ville ha gitt 10 millioner til en freeroll-pokerturnering i Norge hvis det var juridisk lov – alternativt sideevent i Dublin med bare norske deltagere.

– Med resten, altså 6.650 millioner, ville jeg ha investert langsiktig:

* Heltidsansatt 10 personer til renhold, matlaging, øyansvarlig, båtansvarlig, fondansvarlig (+ fem ansatte til ulike satsningsområder). Kostnad på cirka 5 millioner årlig.

– Satsingområder:

  1. Driftsansvarlig: Cirka 10% årlig av utgiftene til kjøp av øy, eiendommer og skip. Årlig budsjett cirka 200 millioner.
  2. Eiendomsansvarlig. Kjøpt/bygd og forvaltet eiendommer for 3 milliarder. Steder jeg nå ville investert i: Tulum i Mexico, Hurum utenfor Oslo. Årsaken er at jeg tror begge steder vil stige i verdi de neste 10 årene. Jeg ville også hele tiden speidet etter nye investeringsmuligheter basert på politikk, trender og så videre.
  3. Aksjeansvarlig ville fått to milliarder i budsjett.
  4. Prøveskuddansvarlig ville hatt leting etter nye businessmuligheter og oppstartfirmaer som område, med 200 millioner i årlig budsjett.
  5. Donasjonssansvarlig ville ha fått i oppgave å vurdere eventuelle donasjoner til ulike gode formål som forskning og helse. Årlig budsjett 100 millioner

P.S. Det er ingen offisielle utsalgssteder for Mega Millions på internett, men så du må enten reise til USA og kjøpe lodd i en kiosk der eller gå gjennom en tredjepart for å spille.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Bli medlem av Norsk Pokerforbund