I kveld begynner Super High Roller Bowl V

Av | 17. desember, 2018| Nyheter

De neste tre dagene skal de største superstjernene i poker kjempe om 125 millioner kroner. Super High Roller Bowl er kanskje verdens største turnering, og den begynner i kveld!

Rettere sagt – turneringen begynner i natt. Klokken 01:30 norsk tid natt til tirsdag begynner direktesendingen fra turneringen. Den spilles på Aria i Las Vegas, og streames direkte alle tre dagene på PokerGO. Her må du betale $10 for et måneds-abonnement, men da får du også tilgang til drøssevis med pokervideo fra arkivet.

Verdens største stiller til start

En grunn til at denne turneringen av mange regnes som verdens største er at de aller største stjernene er med. Både de gamle og de nye, fra USA og Europa. Det vil si, de som er heldige nok til å få være med. Denne turneringen har nemlig et tak på 48 spillere, og bare 34 av disse setene er tilgjengelige for åpent innkjøp. Det blir alltid stor pågang, og arrangørene har derfor tradisjon for å lage et lotteri for å bestemme hvem som får disse 34 plassene. Resten deler de ut som de selv ønsker. Noen går til kjente pokerspillere, andre går til kjendiser eller forretningsmenn som igjen er en viktig årsak for turneringens enorme popularitet. Det er også et par av setene som er holdt av for satellitt-vinnere!

Det er ikke lenger ofte vi får se veteraner som Phil Hellmuth og Daniel Negreanu sammen med den nye generasjonen i slike små startfelt. Derfor er det ekstra spennende når Super High Roller Bowl spilles. Det er voldsomt mye penger på spill med et innkjøp på over 2,5 millioner kroner per spiller, men det er også enormt mye prestisje i potten.

Les også: Super High Roller Bowl flyttes til desember

Hellmuth er klar

En som gleder seg er selveste PokerBrat Phil Hellmuth. Han har plukket ut antrekket og er så klar han kan få blitt!

Klare er helt sikkert de 31 andre spillerne som var heldige nok til å bli trukket ut til et sete i turneringen. Denne gangen har arrangørene valgt å holde kortene tett til brystet på hvem de siste 16 spillerne er, men det er ikke mange timene til vi finner det ut på sendingen i kveld.

Om vi ser på listen over de mestvinnende turneringsspillerne gjennom tidene blir dette et mestermøte av de virkelig sjeldne. Kun Erik Seidel (3), Dan Colman (6), Antonio Esfandiari (7), Steve O’Dwyer (8), Phil Ivey (9), John Juanda (12), Scott Seiver (13), Sam Trickett (18) mangler av de 20 beste. Flere av disse var det heller ingen som ventet å se på listene. Dan Colman har ingen registrerte resultater det siste året og spiller meget sjelden. Phil Ivey har de fleste sluttet å vente på, selv om han har gjort noen få opptredener i rampelyset den siste tiden. Steve O’Dwyer og John Juanda spiller så godt som aldri i USA lenger. Flere av disse kan likevel dukke opp på listen over de 16 siste spillerne som har fått plass.

Her er oversikten over spillerne som allerede er sikret en plass

(antall premiepenger de har spilt inn fra live turneringspoker i parentes)

Justin Bonomo ($43,4 millioner)
Daniel Negreanu ($39,8 millioner)
Fedor Holz ($32,6 millioner)
David Peters ($29,5 millioner)
Dan Smith ($25,9 millioner)
Bryn Kenney ($25,6 millioner)
Phil Hellmuth ($22,8 millioner)
Jason Koon ($22,3 millioner)
Jake Schindler ($22,2 millioner)
Brian Rast ($21,5 millioner)
Mikita Badziakouski ($20,7 millioner)
Isaac Haxton ($20 millioner)
Christoph Vogelsang ($19,1 millioner)
Stephen Chidwick ($18,7 millioner)
Cary Katz ($17,3 millioner)
Rainer Kempe ($17,3 millioner)
Dominik Nitsche ($16,6 millioner)
Adrian Mateos ($16,2 millioner)
Nick Petrangelo ($16,4 millioner)
Igor Kurganov ($15,8 millioner)
Steffen Sontheimer (12,5 millioner)
Sean Winter ($10,6 millioner)
Koray Aldemir ($10,3 millioner)
Ben Tollerene ($8 millioner)
Sam Soverel ($7,6 millioner)
William Foxen ($6,7 millioner)
Dan Cates ($6,1 millioner)
Ben Yu ($6 millioner)
Matthias Eibinger ($4,9 millioner)
Talal Shakerchi ($4,7 millioner)
Bill Klein ($4,4 millioner)
Seth Davies ($3,4 millioner)
Almedin Imsirovic ($2,9 millioner)
Chris Kruk ($2,4 millioner)

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund