Cathrine Lea Snildal ble norgesmester for seniorer

Av | 21. januar, 2019| Nyheter

Senioreventet hos Unibet ble dominert av kvinner – og Cathrine Lea Snildal var best av dem alle.

– Det er så deilig! Det er så deilig! Jeg har fått lov til å være prinsesse her hjemme i dag. Jeg går rundt i gullgenser og nyter champagne, forteller en hoppende glad Cathrine Lea Snildal til Poker.no.

– Det kom et løvebrøl i stua da jeg vant. Alle andre hadde lagt seg, men det kom et løvebrøl likevel, smiler hun.

Det er så vidt hun var kvalifisert til senioreventet i årets online-norgesmesterskap, på grunn av alderen. Snildal er 49 år, men ettersom minstekravet for deltagelse var at man fyller 50 i løpet av 2019, kunne hun delta i Unibet-turneringen, som gikk i No Limit Texas Hold ’em og hadde 88 euro i innkjøp.

Det var rekordstor deltakelse i denne turneringen. Mens det i fjor deltok 49 spillere, stilte det i år 76 til start. Den eldste deltakeren er født i 1942, så det var et solid aldersspenn her. To av de tre siste gjenværende spillerne, var for øvrig kvinner. «Galore» endte på tredjeplass, mens «catsni3» vant foran «Prince224466».

Champagnen kom på bordet da norgesmester-tittelen ble sikret.

Seieren gir Cathrine Lea Snildal 1520 euro i pengepremie, tittelen norgesmester og i tillegg et sete i seniorøvelsen under NM i Dublin senere i år. Dette setet er verdt 400 euro.

Snildal tror det var en fordel at hun spilte en annen NM-turnering samtidig. Ladies Event startet nemlig hos Guts søndag kveld.

– Jeg begynte med multispilling. Jeg var med i både Lades og senior. Det var til å starte med litt lurt, for jeg spilte færre hender enn jeg ellers ville ha gjort. Jeg synes det er moro å spille hender. Da jeg røk ut av Ladies, var det litt deilig, for da fikk jeg fokusert skikkelig, forteller Snildal.

Hun ble nummer to i fjorårets Ladies Event og var ekstremt sulten på å vinne da hun kom heads-up denne gang.

– Det var en veldig puls da vi kom heads-up. Jeg ledet ganske lenge, men tapte en stor pott og ble halvert. Da var det ganske svett. Så delte vi en stor pott. Det var et par svette sekvenser. Jeg spilte ganske tøft i heads-upen, oppsummerer Snildal, som anslår at hun har spilt poker i åtte år.

– De fem siste årene har jeg spilt mye. Jeg er den eneste jenta blant fire gutter, jeg har fire brødre, så jeg er litt allergisk mot «det kan ikke du som er jente gjøre», ler hun.

Sammen med ektemannen, som også er pokerentusiast, har hun vært på pokerturer til både Tallinn og København. Snildal har imidlertid aldri vært med på et norgesmesterskap utenlands.

– Aldri. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å dra i år heller, men nå har jeg allerede ordnet meg fri fra jobb. Jeg satt i natt og kikket på flybilletter, forteller Cathrine Lea Snildal til Poker.no.

Men aller først skal seierskaramellen suges i hjel.

– Det er viktig å nyte følelsen. Det skal mye til for å vinne. Jeg har mange andreplasser, erkjenner Snildal.

Nå har hun også en norgesmester-tittel.

P.S. I Ladies-turneringen var det 21 spillere igjen idet turneringen tok pause klokken 01.00 mandag morgen. Turneringen fortsetter mandag klokken 20.00, med dag to. 18 av de 21 gjenværende spillerne får pengepremie. Førstkommende søndag arrangerer Coolbet NM i No Limit Heads-up, som også har 88 euro i innkjøp.

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund