fbpx
Hjem / Nyheter / Cathrine Lea Snildal ble norgesmester for seniorer
Cathrine Lea Snildal er norgesmester for seniorer 2019. Foto: Privat

Cathrine Lea Snildal ble norgesmester for seniorer

Seniore­ventet hos Unibet ble domi­nert av kvinner – og Cathrine Lea Snildal var best av dem alle.

- Det er så deilig! Det er så deilig! Jeg har fått lov til å være prin­sesse her hjemme i dag. Jeg går rundt i gull­genser og nyter champagne, forteller en hoppende glad Cathrine Lea Snildal til Poker​.no.

- Det kom et løve­brøl i stua da jeg vant. Alle andre hadde lagt seg, men det kom et løve­brøl likevel, smiler hun.

Det er så vidt hun var kvali­fi­sert til seniore­ventet i årets online-norges­mes­ter­skap, på grunn av alderen. Snildal er 49 år, men ettersom minste­kravet for delta­gelse var at man fyller 50 i løpet av 2019, kunne hun delta i Unibet-turne­ringen, som gikk i No Limit Texas Hold ’em og hadde 88 euro i innkjøp.

Det var rekord­stor delta­kelse i denne turne­ringen. Mens det i fjor deltok 49 spil­lere, stilte det i år 76 til start. Den eldste delta­keren er født i 1942, så det var et solid alders­spenn her. To av de tre siste gjen­væ­rende spil­lerne, var for øvrig kvinner. «Galore» endte på tredje­plass, mens «catsni3» vant foran «Prince224466».

Champagnen kom på bordet da norges­mester-tittelen ble sikret.

Seieren gir Cathrine Lea Snildal 1520 euro i penge­premie, tittelen norges­mester og i tillegg et sete i senior­øvelsen under NM i Dublin senere i år. Dette setet er verdt 400 euro.

Snildal tror det var en fordel at hun spilte en annen NM-turne­ring samtidig. Ladies Event startet nemlig hos Guts søndag kveld.

- Jeg begynte med multi­s­pil­ling. Jeg var med i både Lades og senior. Det var til å starte med litt lurt, for jeg spilte færre hender enn jeg ellers ville ha gjort. Jeg synes det er moro å spille hender. Da jeg røk ut av Ladies, var det litt deilig, for da fikk jeg foku­sert skik­kelig, forteller Snildal.

Hun ble nummer to i fjor­årets Ladies Event og var ekstremt sulten på å vinne da hun kom heads-up denne gang.

- Det var en veldig puls da vi kom heads-up. Jeg ledet ganske lenge, men tapte en stor pott og ble halvert. Da var det ganske svett. Så delte vi en stor pott. Det var et par svette sekvenser. Jeg spilte ganske tøft i heads-upen, oppsum­merer Snildal, som anslår at hun har spilt poker i åtte år.

- De fem siste årene har jeg spilt mye. Jeg er den eneste jenta blant fire gutter, jeg har fire brødre, så jeg er litt aller­gisk mot «det kan ikke du som er jente gjøre», ler hun.

Sammen med ekte­mannen, som også er poker­en­tu­siast, har hun vært på poker­turer til både Tallinn og Køben­havn. Snildal har imid­lertid aldri vært med på et norges­mes­ter­skap uten­lands.

- Aldri. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å dra i år heller, men nå har jeg alle­rede ordnet meg fri fra jobb. Jeg satt i natt og kikket på flybil­letter, forteller Cathrine Lea Snildal til Poker​.no.

Men aller først skal seier­ska­ra­mellen suges i hjel.

- Det er viktig å nyte følelsen. Det skal mye til for å vinne. Jeg har mange andre­plasser, erkjenner Snildal.

Nå har hun også en norges­mester-tittel.

P.S. I Ladies-turne­ringen var det 21 spil­lere igjen idet turne­ringen tok pause klokken 01.00 mandag morgen. Turne­ringen fort­setter mandag klokken 20.00, med dag to. 18 av de 21 gjen­væ­rende spil­lerne får penge­premie. Først­kom­mende søndag arran­gerer Coolbet NM i No Limit Heads-up, som også har 88 euro i innkjøp.

Om PokerNM

x

Sjekk også

Tysker vant poker-VM og 85 millioner kroner

55-åringen Hossein Ensan ble den andre Main Event-vinneren fra Tysk­land og den tredje som er født i Iran. - Dette er den beste følelsen i mitt liv! Utrolig! Jeg er ...