fbpx
Hjem / NM2019 / Dette skjedde mandag
Rolf Woods
Rolf Woods er videre til finaledagen i Pot Limit Omaha. Foto: Tomas Stacha / Poker.no

Dette skjedde mandag

NM ruller videre, og selv om det ikke ble kåret noen nye norges­mes­tere mandag manglet det ikke på begi­ven­heter.

Dagen startet som vanlig med heads-up, hvor feltet ble halvert fra 64 til 32 spil­lere. Det betyr at tirs­da­gens runde vil være den såkalte boble-runden, hvor spil­lerne som ryker ut ikke får noen premie, men alle som går videre er sikret penger. Det var mange tøffe og lange dueller, og først da Morten Klein beseiret Even Evensen etter tre timers spill var runden ferdig.

Pot Limit Omaha med ny rekord

En av de største NM-øvel­sene er Pot Limit Omaha, best kjent som PLO. Også denne turne­ringen klarte å sette ny delta­ker­re­kord med 327 spil­lere. Kun fire spil­lere mer enn den gamle rekorden. Pot Limit Omaha blir i år spilt som en second chance, som betyr at alle spil­lere har ett ekstra liv i turne­ringen. Det fungerer slik at man får utdelt den vanlige starts­tacken, men i tillegg en chip som kan veksles inn mot en ny starts­tack. Denne kan veksles inn ved start om man ønsker det, for å starte med dobbelt så mange sjetonger, eller spares på i tilfelle det blir tomt.

Les også: Delta­ker­re­korder på rekke og rad

En som tok komman­doen tidlig i denne turne­ringen var Sondre Sagstuen. NM-vete­ranen var chiple­ader mer eller mindre hele dagen, og avsluttet også øverst på listene. Han tar sikte på å forbedre 3. plassen i samme øvelse fra den gang NM ble arran­gert i Riga. Bak han jakter en annen veteran, nemlig Helge Larsen. Feltet for øvrig bærer også preg av spil­lere som vi vet har spilt mye kort før! Alle spil­lerne er sikret premie, ettersom boblen røyk i siste hånd for dagen. Det var Eirik Rud Iversen som ble den uhel­dige boble­spil­leren denne gangen, til glede for alle de 35 gjen­væ­rende spil­lerne.

Her er topp 10 chipcounts etter dag 1:

  1. Sondre Sagstuen – 886 000
  2. Helge Larsen – 680 000
  3. Stein Gabriel Nærland – 585 000
  4. Vegard Granli – 578 000
  5. Thomas Syversen – 574 000
  6. Afshin Alik­hani – 507 000
  7. Rolf Woods – 427 000
  8. Erling Ellings­berg – 427 000
  9. Daniel Sandnes – 382 000
  10. Marius Høgtun – 381 000

Chipcounts på alle spil­lere, samt resul­tater fra alle turne­ringer, finner du i Poker​.no sin app. Den er tilgjen­gelig både for Android og iOS-enheter.

Du kan laste ned poker.no-appen fra Apple Store her: https://​itunes​.apple​.com/​n​o​/​a​p​p​/​p​o​k​e​r​-​n​o​/​i​d​1​4​4​6​7​2​7​8​7​6​?​mt=8 og fra Google Play her: https://​play​.google​.com/​s​t​o​r​e​/​a​p​p​s​/​d​e​t​a​i​l​s​?​i​d​=​c​o​m​.​p​o​k​e​r.no

Riseng på vei mot Årets Spiller

Martin Riseng vant som kjent den første NM-tittelen i år. Han uttalte kort tid etter seieren at neste mål var å bli Årets Spiller under NM-uken, og han er godt på vei mot det målet. 8‑Game Mixed-turne­ringen endte brutalt i aller første hånd, men Riseng har tatt seg videre til 32-runden i heads-up og han er i pengne i Pot Limit Omaha. Det kan bli vans­kelig å ta igjen mannen fra Askim om han går virkelig dypt i begge disse turne­rin­gene. I tillegg venter som kjent Main Event senere i uken, og Riseng seiler opp som en av favo­rit­tene også der etter spille­formen han har vist de siste dagene.

Les også vår sak om hva som skjer tirsdag. Den finner du her.

 

Om Kjetil Flåten

x

Sjekk også

Rangering: De beste Fixed Limit-spillerne i NM-historien

De beste Fixed Limit-spil­lerne i NM-histo­rien er en samling spil­lere som har levert år ut og år inn. Hvert år er det nye spil­lere som står frem i poker-NM og ...