Dette skjedde mandag

Av | 9. april, 2019| NM2019, Nyheter

NM ruller videre, og selv om det ikke ble kåret noen nye norgesmestere mandag manglet det ikke på begivenheter.

Dagen startet som vanlig med heads-up, hvor feltet ble halvert fra 64 til 32 spillere. Det betyr at tirsdagens runde vil være den såkalte boble-runden, hvor spillerne som ryker ut ikke får noen premie, men alle som går videre er sikret penger. Det var mange tøffe og lange dueller, og først da Morten Klein beseiret Even Evensen etter tre timers spill var runden ferdig.

Pot Limit Omaha med ny rekord

En av de største NM-øvelsene er Pot Limit Omaha, best kjent som PLO. Også denne turneringen klarte å sette ny deltakerrekord med 327 spillere. Kun fire spillere mer enn den gamle rekorden. Pot Limit Omaha blir i år spilt som en second chance, som betyr at alle spillere har ett ekstra liv i turneringen. Det fungerer slik at man får utdelt den vanlige startstacken, men i tillegg en chip som kan veksles inn mot en ny startstack. Denne kan veksles inn ved start om man ønsker det, for å starte med dobbelt så mange sjetonger, eller spares på i tilfelle det blir tomt.

Les også: Deltakerrekorder på rekke og rad

En som tok kommandoen tidlig i denne turneringen var Sondre Sagstuen. NM-veteranen var chipleader mer eller mindre hele dagen, og avsluttet også øverst på listene. Han tar sikte på å forbedre 3. plassen i samme øvelse fra den gang NM ble arrangert i Riga. Bak han jakter en annen veteran, nemlig Helge Larsen. Feltet for øvrig bærer også preg av spillere som vi vet har spilt mye kort før! Alle spillerne er sikret premie, ettersom boblen røyk i siste hånd for dagen. Det var Eirik Rud Iversen som ble den uheldige boblespilleren denne gangen, til glede for alle de 35 gjenværende spillerne.

Her er topp 10 chipcounts etter dag 1:

  1. Sondre Sagstuen – 886 000
  2. Helge Larsen – 680 000
  3. Stein Gabriel Nærland – 585 000
  4. Vegard Granli – 578 000
  5. Thomas Syversen – 574 000
  6. Afshin Alikhani – 507 000
  7. Rolf Woods – 427 000
  8. Erling Ellingsberg – 427 000
  9. Daniel Sandnes – 382 000
  10. Marius Høgtun – 381 000

Chipcounts på alle spillere, samt resultater fra alle turneringer, finner du i Poker.no sin app. Den er tilgjengelig både for Android og iOS-enheter.

Du kan laste ned poker.no-appen fra Apple Store her: https://itunes.apple.com/no/app/poker-no/id1446727876?mt=8 og fra Google Play her: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.poker.no

Riseng på vei mot Årets Spiller

Martin Riseng vant som kjent den første NM-tittelen i år. Han uttalte kort tid etter seieren at neste mål var å bli Årets Spiller under NM-uken, og han er godt på vei mot det målet. 8-Game Mixed-turneringen endte brutalt i aller første hånd, men Riseng har tatt seg videre til 32-runden i heads-up og han er i pengne i Pot Limit Omaha. Det kan bli vanskelig å ta igjen mannen fra Askim om han går virkelig dypt i begge disse turneringene. I tillegg venter som kjent Main Event senere i uken, og Riseng seiler opp som en av favorittene også der etter spilleformen han har vist de siste dagene.

Les også vår sak om hva som skjer tirsdag. Den finner du her.

 

deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner
deluxe pokerkoffert som vist på TV2 banner

Andre nyheter

Vinneren av NM Main Event vinner en Grand Seiko-klokke av Urmaker Christensen

NYHETSBREV

Poker.no nyhetsbrev

Last ned Poker.no-app
Bli medlem av Norsk Pokerforbund